Skocz do zawartości
buuren

Zasilacz Do Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! do takiego zestawu potrzebuje dobrac zasilke:

-dfi infinity nf4x

-sempron 2800+

-pamiec 512mb pc 3200 (pozniej kolejne 512mb)

-geforce 6600gt

-segate 80gb stataII

-cd rw

-sb live

mam zamiar ten zestaw troche podkrecac.

mysle nad:

FSP350-60MDN lub FSP 400-60PFN 400W

chyba ze macie jakies inne pomysly, bo ja w tej kwesti jestem lama totalna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem jeszcze cos takiego: Fortron FSP350-60THA-P, tylko tez lezak... prawde mowiac to wszystkie sa lezakami :) (tylko jedne leza rok inne miesiac...). nie wiem, musze pomyslec. mam jeszcze troche czasu (jakies 2 tyg) zeby cos konkretnego wybrac, zobacze jak bedzie z kasa, moze sie uda wiecej na ten cel przeznaczyc :D.

dzieki za odp, jak macie cos jeszcze ciekawego (jakies rady or something) to piszcie, z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko mocne i stabilne 12V,, na podobnym konfigu mój stary neotec 420w, co by nie mówić całkiem niezła zasiłka, odmawiał posłuszeństwa - 12v latało o 0.5-0,6v co jest już wartością tragiczną. 420w topka (526) z niezależnymi liniami i 0,02v to najwyższy zmierzony skok idle/load

poszukaj czegoś nie koniecznie pod kątem mocy a właśnie stabilności przy nierównomiernym obciążeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi