Skocz do zawartości
The_Crow

Zestaw Kina Domowego

Rekomendowane odpowiedzi

pionner albo denon bo yamahe odradzam, sam posiadam denona avr 1706 i jestem zadowolony:) co do glosników to tonsile albo Rubicon, powiedz ile chcesz przeznaczyc na kino, to Ci pomoge cos zlozyc bo ostatnio duzo w tym siedzialem

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw jaki Ci się przyda zależy od wielu rzeczy - czy to ma być tylko kino, czy też do słuchania muzyki, jaka powierzchnia do nagłośnienia no i ile kasy na to masz ...

Wegorz polecił Ci denona w/g odwiecznej zasady - "ja mam, więc jest najlepsze" :lol2:

A prawda jest taka, że do kina w tym pułapie cenowym właśnie Yamaha, z tego co wymieniłeś, jest najlepsza - ma najwięcej trybów obsługi kina domowego, efektów i opcji, Denon stanowczo jest lepszy do odsłuchu muzyki, a Pioneera postawiłbym tak pomiędzy (oczywiście mówimy tu o tych modelach z niższej półki).

Właśnie stoję przed zakupem zestawu takiego do 3000 zł, ale bez suba, i waham się pomiędzy Yamahą a Onkyo, a z godnych polecenia kolumn wymieniłbym Quadral Quintas 500, Rubicony RP26, Wharfedale Crystal2, GrandHigh GH2000 no i Kody też są OK, chociaż powinieneś najlepiej udać się do salonu i sam posłuchać, bo gust rzecz indywidualna i Tobie może się coś innego podobać.

Stanowczo za to odradzam Tonsile - słuchałem kilku modeli, i tak powyżej 1800-1900 zł brzmią dopiero nieźle, a za tą cenę to można kupić lepsze .....

To samo się tyczy elektroniki Kody z niższej półki - sam nie miałem okazji posłuchać, ale sporo widziałem niepochlebnych opinii.

Określ powierzchnię i typ zastosowania chociaż, bo np. jak chcesz nagłośnić pomieszczenie ~10m2 subem SW1000 Kody, to trochę się mija z celem, prędzej je zburzysz :wink: Do małego pomieszczenia mądrzej kupić lepsze, basowe fronty, a bez suba.

Edytowane przez Kidzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu Koda, którego opisałem na tymże forum, powinieneś poradzić sobie z odszukaniem owego tematu i przyznam, że spisuje się bez zarzutów, coprawda z winy ZE spalił się zasilacz w DVD, a przyznam, że i serwis działa niezawodnie i bardzo szybko, więc serdecznie polecam. Brak jakichkolwiek problemów z dvixami, napisami, mp3, jpg, świetny subwoofer... naprawde polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co radzicie z tego wybrać YAMAHA RX V357 lub Denon AVR-1306 lub PIONEER VSX-415-K + KODA AV 707+SW 1000 lub KODA AV 7076.0 SW1000 lub KODA AV-860 + SW-1000??

Moja szczera rada posłuchaj rady którą daje Ci Kidzi facet wie co mówi i w pełni się z nim zgadzam.

Co do zestawu kolumn stanowczo odradzam chińczyka to dramat. W tej cenie można kupić coś naprawdę ciekawego a już na pewno bez skrzynki która jest nieporozumieniem w kinie domowym sam się zastanawiam kto tak wszystkich nakręcił na to dziadostwo.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi