The_Crow Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 co radzicie z tego wybrać YAMAHA RX V357 lub Denon AVR-1306 lub PIONEER VSX-415-K + KODA AV 707+SW 1000 lub KODA AV 7076.0 SW1000 lub KODA AV-860 + SW-1000?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) pionner albo denon bo yamahe odradzam, sam posiadam denona avr 1706 i jestem zadowolony:) co do glosników to tonsile albo Rubicon, powiedz ile chcesz przeznaczyc na kino, to Ci pomoge cos zlozyc bo ostatnio duzo w tym siedzialem Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Zestaw jaki Ci się przyda zależy od wielu rzeczy - czy to ma być tylko kino, czy też do słuchania muzyki, jaka powierzchnia do nagłośnienia no i ile kasy na to masz ... Wegorz polecił Ci denona w/g odwiecznej zasady - "ja mam, więc jest najlepsze" :lol2: A prawda jest taka, że do kina w tym pułapie cenowym właśnie Yamaha, z tego co wymieniłeś, jest najlepsza - ma najwięcej trybów obsługi kina domowego, efektów i opcji, Denon stanowczo jest lepszy do odsłuchu muzyki, a Pioneera postawiłbym tak pomiędzy (oczywiście mówimy tu o tych modelach z niższej półki). Właśnie stoję przed zakupem zestawu takiego do 3000 zł, ale bez suba, i waham się pomiędzy Yamahą a Onkyo, a z godnych polecenia kolumn wymieniłbym Quadral Quintas 500, Rubicony RP26, Wharfedale Crystal2, GrandHigh GH2000 no i Kody też są OK, chociaż powinieneś najlepiej udać się do salonu i sam posłuchać, bo gust rzecz indywidualna i Tobie może się coś innego podobać. Stanowczo za to odradzam Tonsile - słuchałem kilku modeli, i tak powyżej 1800-1900 zł brzmią dopiero nieźle, a za tą cenę to można kupić lepsze ..... To samo się tyczy elektroniki Kody z niższej półki - sam nie miałem okazji posłuchać, ale sporo widziałem niepochlebnych opinii. Określ powierzchnię i typ zastosowania chociaż, bo np. jak chcesz nagłośnić pomieszczenie ~10m2 subem SW1000 Kody, to trochę się mija z celem, prędzej je zburzysz :wink: Do małego pomieszczenia mądrzej kupić lepsze, basowe fronty, a bez suba. Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Kidzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu Koda, którego opisałem na tymże forum, powinieneś poradzić sobie z odszukaniem owego tematu i przyznam, że spisuje się bez zarzutów, coprawda z winy ZE spalił się zasilacz w DVD, a przyznam, że i serwis działa niezawodnie i bardzo szybko, więc serdecznie polecam. Brak jakichkolwiek problemów z dvixami, napisami, mp3, jpg, świetny subwoofer... naprawde polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem7 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 co radzicie z tego wybrać YAMAHA RX V357 lub Denon AVR-1306 lub PIONEER VSX-415-K + KODA AV 707+SW 1000 lub KODA AV 7076.0 SW1000 lub KODA AV-860 + SW-1000??Moja szczera rada posłuchaj rady którą daje Ci Kidzi facet wie co mówi i w pełni się z nim zgadzam. Co do zestawu kolumn stanowczo odradzam chińczyka to dramat. W tej cenie można kupić coś naprawdę ciekawego a już na pewno bez skrzynki która jest nieporozumieniem w kinie domowym sam się zastanawiam kto tak wszystkich nakręcił na to dziadostwo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...