Skocz do zawartości
GuStAw_1000

Komp Na The Elder Scroll Oblivion ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zaczynając od początku ta moj aktualny komp to cienias :D .... a ze grałęm w poprzednią czesc tej gry to musze zagrac w tą nową .... i prosił bym kogos ooo parametry jakiegos kompa który wyciągnie z tej gry wszystko co najleprze ;> a najlepiej aby podać cany aktualne :) ... Dziekówka z góry ... !!!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na nędznym A2000XP + 512 ram i 6800XT@~GT w max detale roz.1024x ... chodzi bez problemów FPS nie sprawdzałem ale coś ok.25-30 czasem 40 :)

mam 1 mały ( - ) gierka ładuje się zbyt długo

pozdro

to sprawdz frapsem;] bo ponizej 20 to masz bankowo przy tej ilosci ramu swap jajca wyrywa, no i procek demonem nie jest;]

a co do autora tematu, takze polecam x360

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sprawdz frapsem;] bo ponizej 20 to masz bankowo przy tej ilosci ramu swap jajca wyrywa, no i procek demonem nie jest;]

a co do autora tematu, takze polecam x360

cpu nie jest dobry ale co mi da jakiś super HyPer np.(A64 2X 4400) +5-8 fps ?

ponizej 20 a nawet pon. 15 mam w load mode ...

jak sie załaduje* 32 FPS**

prawda swap tu masakre ryje (ale po def. + fast mode + IDE SFast) da się wytrzymać

lol x360 ? :lol2:

i co x360 podepniesz do TV np (21 cali ?) = kwadratowe banie

tv lcd/plazma = 6k

nowy LCD (dobry) 2k

czyli 2K + 2K = 4K :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak chlopakowi chodzilo o kompa a nie konsole wiec trzymajmy sie tego ;] Jezeli jest PCeciarzem to nie bedzie kupowal XXXzboxa tylko dla Obliviona.

Jak chcesz dobry i w miare niedrogi sprzet to polecalbym to:

Mobo Epox 9NPAJ SLI - 390 w Mcomp

A64 Venice 3000@2500 1.42v - 560 w Arche ustawiasz 8x325 zeby max z ramu wycisnac 270

Ram 2x1024 PDP DDR500 - 950 Komputronik - do OC beda w sam raz bo na 270 powinny pojsc

Gfx 2x7600 GT - 1500 zl kwestja dyskusyjna - oc 600/1500 i juz jestes na poziomie 7900GTX

AC Freezer 64 Pro - 60 (ewentualnie Scythe Ninja i walisz cpu po ryju na 2700)

Zasilka Tagan 430W - 320

I jest 3800 + ewentualnie jak zamawiasz z neta to koszty wysylki a i tak Ci zostanie 100 na oryginal ;]

Rozumiem ze masz reszte bebechow tj: hdd, cdrw etc. i nie potrzeba ci ich? z reszta te duperele zawsze sobie pozniej dokupisz

Z tego co czytalem na zachodnich forach Oblivion potrafi ladnie wykorzystac SLI bo w sumie zawsze mu malo ;]

No nie ma bata na tym pograsz nienajgorzej - nie licz tylko na 16x12 ;] ale 1024x768 i wszytsko na full czemu nie ... najwyzej zamiast HDR dajesz Bloom i 4x AA - tez wyglada niezgorzej ale to juz kwestja do rozwazenia, zalezy jaki masz monitor.

Drobne popraweczki w ini, kilka modów i voila.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi