kapq Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Chodzi mi o to aby z 4 zrobic 2 bez utraty danych. Jakim programem mi chodzi tylko, bo dalej sobie poradze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) A jakie to partycje sa? Z rozszerzonej partycji mozesz usunac dyski logiczne i wolne miejsce dodac do istniejacej juz partycji. Mozesz to zrobic np. za pomoca Partition Magic z poziomu windowsa. Sam kiedys usuwalem jeden dysk logiczny u siebie i powiekszylem sobie inny dysk logiczny o zwolnione miejsce z usunietego dysku :) Edit Najlepiej to napisz jakie masz partycje i ich strukture (ile podstawowych, ile dyskow logicznych na rozszerzonej). Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapq Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Dokładnie mówiąc to nie wiem :P W jakim programie idzie to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Program to Partition Magic. Prosty w uzyciu i wszystko Ci powie o partycjach :) EDIT Tu masz link do wersji demo http://www.click-now.net/cgi-bin/download.pl?file=0117 Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapq Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Tutaj wszystko widzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Napisze Ci po krotce jak to zrobic (pierwsza bedzie miala rozmiar 7632MB, a druga 30529MB). Sposob pierwszy: Musisz przegrac dane z dysku D na dysk E (bo tam jest wolne miejsce) i usunac partycje D. Pozniej zwiekszasz partycje E o zwonione miejsce wybierajac Resize. To samo robisz z partycja F. Czyli przegrywasz dane na partycje E, usuwasz partycje F wybierajac Delete i pozniej zmieniasz jej wielkosc o wolny obszar, ktory powstal po usunieciu partycji F. Sposob drugi: Wybierasz Merge np. na dysku D, pozniej nalezy wybrac z ktora partycja chcesz ja scalic i w okienku Folder Name wpisujesz nazwe folderu, ktory zostanie utworzony i beda tam dane z partycji ktora scalamy. Tutaj masz jeszcze opis by wszystko bylo bardziej zrozumiale http://komputery.katalogi.pl/temat28436/ Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...