Skocz do zawartości
Mibal

Mobo Do Athlon 64 X2 3800+

Rekomendowane odpowiedzi

Tez polecam 9NPA+ Ultra :)

Zalety:

-nie droga

-bardzo duze mozliwosci O/C

-stabilna

-wydajna

-mniej kaprysna od DFI

Wiecej zalet nie pamietam, jak sobie przypomne to dopisze :D

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy mniej kaprysna od dfi?

I czy jak se będę chciał podkręcić procek z 2000mHz do załóżmy 2500mHz to dam rade? Bo czytałem że kolo z dfi sobie na luzie do 2600 podkręcił. I jak będę chciał podkręcić to trzeba jakieś dokupić chłodzenie czy cuś bo mam tylko artic cooler pro 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy mniej kaprysna od dfi?

I czy jak se będę chciał podkręcić procek z 2000mHz do załóżmy 2500mHz to dam rade? Bo czytałem że kolo z dfi sobie na luzie do 2600 podkręcił. I jak będę chciał podkręcić to trzeba jakieś dokupić chłodzenie czy cuś bo mam tylko artic cooler pro 64

Podkrecisz sobie nawet do 3.0 jak bedziesz chcial, a raczej jeżeli twoje cpu to pociagnie. Co do chłodzenia to zależy ile masz C teraz, ile podniesiesz fsb., vcore etc. Ja miałem dylemat Epox czy Dfi (nie lubie tej marki ale robia gut płyty żeby była jasność ;]), wybrałem to co widac w sigu i bardzo jestem zadowolony :) szczególnie że 200 złociszy piechotą nie chodzi. A faktycznie DFI lubi strzelać "fochy" np: z ramami czasami marudzi, jak przesadzisz z OC to potrafi nie bootowac wogole - Epoxa jest znacznie trudniej zamulić, zawsze jakos wstaje ;] Ogólnie popieraj zielonych, zaufaj świstakowi bierz Epoxa a nie będziesz żałował ;] Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi