alepajonki Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 W sumie krótkie pytanie - jaka jest najlepsza zintegrowana karta graficzna w laptopach. Zależy mi właśnie na takiej, bo nic się za nią nie płaci i pobiera bardzo mało prądu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 W sumie krótkie pytanie - jaka jest najlepsza zintegrowana karta graficzna w laptopach. Zależy mi właśnie na takiej, bo nic się za nią nie płaci i pobiera bardzo mało prądu icon_wink2.gifTroche nie ten dział, ale słyszałem o 7800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Troche nie ten dział, ale słyszałem o 7800. Drobna nieporozumienie. Mi chodzi o najwydajniejszą kartę ze ZINTEGROWANYCH :icon_exclaim: :!: Ewentualnie low-endowe karty z Turbo-Cachem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ze zintegrowanych to ATI X200/X300, potem intelowskie 915 itp. A z Low endowych to chyba gf6200 GO. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 A co myślicie o SiS M7600GX? Pójdą na niej starsze strategie (typu Black and White, Warcraft 3, Heores 3, itd...)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Mam 6200 TC i całkiem nieźle się spisuje.W sygn jest ile z niej wydusiłem.Nie osiąga niebotycznych wartości FPS w grach ale ma jedna zaletę jest oparta na nowoczesnym silniku graficznym i ma PS w wersji 3.0 co pozwala odpalić nawet najnowsze gry jak Tomb Raider Legends,Call Of Duty 2, a nawet Oblivion !!.Wada-->64 bit na szynie pamięci.Przepustowość po podkręceniu ~ 6GB/s. Edytowane 3 Maja 2006 przez Tex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Calkiem ladne wyniki, niewiele slabsze niz na moim Radeonie M 9700 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 dokładnie szukaj jakiegoś 6200tc albo X300. Spokojnie na lapie da się na tym pograć w to co mówiłeś ... Dziś z ciekawości zainstaluje sobie Warcrafta III:TFT na notebooku :] U mnie siedzi "Intel GMA 900" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 dokładnie szukaj jakiegoś 6200tc albo X300. Spokojnie na lapie da się na tym pograć w to co mówiłeś ... Dziś z ciekawości zainstaluje sobie Warcrafta III:TFT na notebooku :] U mnie siedzi "Intel GMA 900" w3 ma bardzo niskie wymagania, więc nie będzie on jakims wyznacznkiem :D on płynnie śmiga na rivie tnt 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 w3 ma bardzo niskie wymagania, więc nie będzie on jakims wyznacznkiem :D on płynnie śmiga na rivie tnt 2 :PJa w W3 gralem na voodoo3 i bylo calkiem przyjemnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 w3 ma bardzo niskie wymagania, więc nie będzie on jakims wyznacznkiem :D on płynnie śmiga na rivie tnt 2 :P potwierdzam sam mam troche przestarzaly sprzet celeron 600Mhz@900Mhz, 256MB RAM Infineon, Seagate 40GB, plyta blizej nie zidentyfikowana i Riva TNT2 lekko podkrecona i WarCraft III chodzi plynnie na srednich, a na maxymalnych przycina czasem gdy jest wieksza bitwa i duzo czarow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 wnisek - aby sie dobrze bawic nie trzeba miec wypasionego sprzetu :D A tak na marginesie - na fx5200 mialem w 2003 ok 1600pkt i cod2 w 800/600 low detal smigal pieknie wiec na paku spoko bedzie dawac w 1024/768 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Karty w laptopach najlepsze to: ze zintegrowanych: ATi Xpress200M wersja 128mb nalutowane plus 128 shared, Ale zwykły 128 shared też jest ok. ma 2 potoki, 2 vertexy, jeden pixel shader, 350mhz na rdzeniu. Pełne Dx 9.0 (ale bez Shaderów 3.0 4potokowe intele gma900/950 nie dorastają Ati do pięt z powodu braku vertexów (robi to softwarowo procek) oraz co gorsza brak silnika T&L (mimo 4 potoków deklasuje to tą grafę no i część gier wymaga patchy a część nigdy nie pójdzie) Podobno jeszcze S3 wypuściło specjalny DeltaChrome do laptopów i to mogłoby zarządzić, ale nie znalazlem info o żadnym lapku z tą zintegrowaną grafą. z dedykowanych to najlepsze teraz chyba jest GF7900SLI Dell to montuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 a co powiecie na GF GO 7300, ew. Ati Mobility X1400 i która z nich lepsza?? znacie dokładne specyfikacje tych grafik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jak już, to tu należy pytać: http://forum.purepc.pl/index.php?act=SF&s=&f=60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 a czy taki x300 poradzi sobie z NFS : most wanted? i CoD? :] btw szukalem roznych graf do laptopow (nie zintegrowanych, takich normalnych co sie wklada :lol2:) i nie znalazlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 x300 poradzi sobie sobie z nfs mw i cod (dx 7.0) skoro x200 sobie radzi... najwyzej zmniejszysz detale. graf do laptopów w postaci kart nie ma. Jedynym wyjątkiem są grafy na złączu MXM od della bodajże, ale to droga impreza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 aha :( e tam. pewnie i tak sobie kupie jakiegos lapka z x200 :) a jak jest z ta pamiecia przydzielana dymnamicznie? :) i ile w 3dm 2003 wyciaga taki x200? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 wszystko w x200 zależy jaki ram masz w laptopie. u mnie 1227 w 3dm03. 32-128 przydzielanej. zalecane jest przynajmniej 768mb ramu w lapku, najlepiej ddr400 albo ddr2. Jak na zintegrowaną grafę chodzi pięknie.polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jak już, to tu należy pytać: http://forum.purepc.pl/index.php?act=SF&s=&f=60 ale o co Ci chodzi?? zapętliłes się ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 @MesJasZ ja bym pewnie mial ddr-II 533 :) a czy NFS-MW by mi poszedl na x200? tak na 800x600? min detale? i na jaki fraps mogl bym liczyc? :) procesor byl by pewnie 1.5 GHz jakis celofanek M :) i 512 Ram'u , a potem 1Gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 graf do laptopów w postaci kart nie ma. Jedynym wyjątkiem są grafy na złączu MXM od della bodajże, ale to droga impreza..No, nie wiedzialem, ze Dell robi karty graficzne.Zawsze myslalem, ze to domena ATI i Nvidia... :wink: http://www.mxm-upgrade.com/index.html All about MXM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 ifirn - czeski błąd miało być DO Della :) a tak naprawdę mxm nie jest do della, juz sprawdzilem tylko do innych firm, malo znanych raczej w pl. co do X200 jak będziesz miał na ddr2 to plus moze z 1300 w 3dmarku byś wykręcił, myślę że 800x600 min. detale plynnie jest jak najbardziej możliwe. Juz nie pamiętam ile klater robi x200 moze na weekendzie zainstaluję to powiem. jak masz opcję 667 mhz na ramie to weź taką (ale nie wiem czy celek pociągnie) Ew. idź w stronę Semprona mobilnego 3000+ i wyżej z ramem ddr400. co stracisz ramem nadrobisz procem. ale ogólnie CelekM też będzie ok. przeczytaj moją reckę V2405US tam jest parę słów o X200 i wydajności w grach. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) ale o co Ci chodzi?? zapętliłes się ?? :P Czasem wystarczy odrobinę ruszyć głową- posta, którego komentujesz napisałem, gdy ten temat wisiał jeszcze w subforum "Karty graficzne" i dopiero po mojej interwencji przeniesiony został do właściwej części forum. Ergo- uwaga, która skomentowałeś jest już nieaktualna. PS. Gadki o tym jak dana integra radzi sobie w grach też powinny być połączone z innym, istniejącym już tematem, o wydajności zintegrowanych vga w laptopach w zastosowaniach 3D. PPS. MXM jest także dostępny w laptopach sprzedawanych w Polsce (np. do mojej papryczki), niestety sama dostępność vga w standardzie MXM w naszym kraju jest mizerna- o wymianie na 7900gtx mam zapomnieć, aż do stycznia 2007, bo wtedy to Gericom podobno ma sprowadzić kilka egz. luzem. Słowem, lepiej nie nastawiać się na przyszły upgrade vga w laptopie, tylko na kupno zupełnie nowej przenośnej zabawki. Edytowane 13 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 tak dla uscislenia draak to my nie mamy kart w standardzie mxm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) samedi, rozmawiałem z serwisantem z centrali Gericoma w Wawce i on twierdził, że karta to właśnie MXM i gdyby tylko miał 7900gtx MXM, to mógłby podjąć się wymiany w moim laptopie. Jako to serwisant, mógł się mylić, ale tembr głosu miał przekonujący ;) PS. Sam się dziwiłem, bo na mxm-upgrade.com ani słowa o naszych lapkach, ale patrz zdanie wyżej. Edytowane 13 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 ja tam nigdy w giercoma nie wierzyelm i w jego serwisantow tez nie wierze. wiem to od ludzi z rocka i temat byl walkowany na NBF wiec moja opinnia na temat giercoma chyba pozostaje niezmieniona :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 a co bedzie lepsze x200 z pamiecia przydzialna z systemowej czy taki 7500 ze 32mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) a co bedzie lepsze x200 z pamiecia przydzialna z systemowej czy taki 7500 ze 32mb? http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568 In order of performance: Intel Extreme Graphics SiS Integrated Intel Extreme Graphics 2 Intel GMA900 Intel GMA950 ATI Mobility Radeon 7500 Nvidia GeForce 4 440 Go ATI Mobility Radeon 9000 Nvidia FX Go5200 ATI Mobility Radeon 9200 Nvidia Go6150 ATI Radeon Xpress 200M Edytowane 15 Lipca 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...