DirtZ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Mam Partition Magica 8.x, jeden dysk, tak jak w sigu. Podzielony na 3 partycje. C(ntfs,winda) 49gb E(ntfs,dokumenty,filmy,muzyka) 49gb F(ntfs, pusta) 52gb Chce partycje F ustawic na Ext2 + 500mb jako swap dla linuxa. Wszystko ustawiam, po walnieciu apply, nic sie nie dzieje -.- jak powiecie ze mam skorzystac z fdiska...nie mam floppa ;P a bootowac z plyty skubany sie nie chce ;/ Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 DirtZ napisał(a): Mam Partition Magica 8.x, jeden dysk, tak jak w sigu. Podzielony na 3 partycje. C(ntfs,winda) 49gb E(ntfs,dokumenty,filmy,muzyka) 49gb F(ntfs, pusta) 52gb Chce partycje F ustawic na Ext2 + 500mb jako swap dla linuxa. Wszystko ustawiam, po walnieciu apply, nic sie nie dzieje -.- jak powiecie ze mam skorzystac z fdiska...nie mam floppa ;P a bootowac z plyty skubany sie nie chce ;/ Jakies pomysly? usuwasz partycje F tworzysz partycja na system i partycja dla swap, niczego nie formatujesz tylko tworzysz partycje, potem podczas instalacji Linuxa definiujesz typ partycji zakładasz system plików itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...