Beerd Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam. Chcę podłaczyć drugiego kompa pod TV, w kompie jest Szafirek 9550 z s-video (9 pin) kabel mam na 4 piny (S-video?) dodatkowy jack audio i pod TV jest Euro. Mam przejściówkę od Gigabyta 6600Gt - Foto. I tu pytanie, czy ktoś tak robił? Czy nie uwalę karty/przejściówki? Proszę tylko o odpowiedzi gdzie takie rozwiązanie było sprawdzone na sobie. Dzięki. Edit: Które piny z 9 w karcie powinny być podłączone do 4 w kablu? Chcę rozebrać tą przejściówkę i sprawdzić jak jest podłączone. Jak to jest z tym S-video, na wszystkich chyba nowych kartach graficznych jest wyjście 9 pin, nie spotkałem się żeby jakiś kabel do podłączenia pod Tv miał taką wtyczkę, są tylko 4 pinowe i też nazywają się S-video. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez BeerdMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 powiem tak: s-vide to s-video nie ma tak, albo tak połączonych kabelków - zawsze ta sama kombinacja. co do 4 pinów - to ma działć tylko na wyjście, 9 masz jak kabelek wprowadza video do karty, czyli tak jak to jest w kartach VIVO (video in video out)... rozumiem że z s-video karty gradicznej chcesz przejść na euro tą przejściówką i oglądać obraz z pieca na TV, tak? ja przyznaje się że nie robiłem akurat takich kombinacji i jechałem zawsze chinchami/s-video, ale tu bym się niczego nie obawiał - zgłupiałbym jakby nie działało ;) ...a spalić niczego nie spalisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Man Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 to 9 pin jest to standart ATI. Na Allegro sprzedają te przejściówki za grosze. Nigdzie poza kartami ATI nie znajdziesz takiego gniazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 jak to nigdzie? przy gniazdach kart vivo jest 9 pinów... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Dark Man- to jest wtyczka z wejściem i wyjściem, także nie mów takich bzdur, w GF też jest 9 pin na VIVO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...