Skocz do zawartości
Beerd

Wyjście S-video Ati-przejściówka Nvidia.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę podłaczyć drugiego kompa pod TV, w kompie jest Szafirek 9550 z s-video (9 pin) kabel mam na 4 piny (S-video?) dodatkowy jack audio i pod TV jest Euro. Mam przejściówkę od Gigabyta 6600Gt - Foto.

post-104441-1144093001_thumb.jpg

I tu pytanie, czy ktoś tak robił? Czy nie uwalę karty/przejściówki?

Proszę tylko o odpowiedzi gdzie takie rozwiązanie było sprawdzone na sobie.

Dzięki.

Edit:

Które piny z 9 w karcie powinny być podłączone do 4 w kablu? Chcę rozebrać tą przejściówkę i sprawdzić jak jest podłączone.

Jak to jest z tym S-video, na wszystkich chyba nowych kartach graficznych jest wyjście 9 pin, nie spotkałem się żeby jakiś kabel do podłączenia pod Tv miał taką wtyczkę, są tylko 4 pinowe i też nazywają się S-video.

Edytowane przez BeerdMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak: s-vide to s-video nie ma tak, albo tak połączonych kabelków - zawsze ta sama kombinacja. co do 4 pinów - to ma działć tylko na wyjście, 9 masz jak kabelek wprowadza video do karty, czyli tak jak to jest w kartach VIVO (video in video out)... rozumiem że z s-video karty gradicznej chcesz przejść na euro tą przejściówką i oglądać obraz z pieca na TV, tak? ja przyznaje się że nie robiłem akurat takich kombinacji i jechałem zawsze chinchami/s-video, ale tu bym się niczego nie obawiał - zgłupiałbym jakby nie działało ;) ...a spalić niczego nie spalisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi