ichipek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam, Jestem w pilnej potrzebie doboru płyty i procesora. O samym problemie rozpisywałem się tutaj Soltek Sl-75drv5-c Częste Resety, restarty bez powodu i w różnych momentach (jeśli ktoś chciałby zajrzeć) a teraz do rzeczy. Po tamtej płycie zostają: grafika: agp ati A9550GE dysk: ata segate 40GB, ram: ddr pc3200 2x512 Twinmoss Modecom 350. Ponoć Socket A juz sie skończył a ja od czasów jego świetności nie jestem na bieżąco (Sempron? Operton? 64bit? :unsure: ). Do zadysponowania jest 700 złotych (w tym musi się zmieścić nowy cooler). Polecicie coś? Raczej bez zabaw w kręcenie, taki zestaw do gier na lata ;-) (Soltek+Athlon1700+ przetrwał ich 5), aha oczywiście zostajemy przy AMD. Dzięki, pozdro Ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaretP Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Pewnie pare osob to samo napisze: Płyta - Asrock 939DUAL-SATA2 Procek - Sempron 64 3000+ s939 Wentyl - Arctic Cooling Freezer 64 Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) asrock dual sataII(242zł) i semp 3000+(350zł) albo athlon 64 3000+(497zł) EDIT BaretP- minuta po tobie ;-) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Adler91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zastanawia mnie jedna kwestia, gdzie mozna kupic semprona za 350 zeta, niby google prawde ci powie ale jesli chodzi o to zagadnienie to milczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) pcprojekt - 340 zl http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...d_produktu=1099 cos slabo szukales :lol: Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No fakt :oops: Tylko jest to wersja oem jak sie doda cooler to wychodzi 410 i athlonik robi sie tylko 75 zloty drozszy a to juz niewielka roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ta, ale to athlona i tak musisz dokupic lepszy cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 btw nie wiem jaki jest sens dokladac i tak 150 zl do tego athlona... podobnie sie kreca, a nawet sempy ostatnio lepiej, a brak tego cashu nie odczujesz, az tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Ta, sempy sie kreca lepiej niz athlony e6 ;/ (moj to wyjatek:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 wyjde na lamera i ignoranta ale zapytam. Potrzeba mi 64bit czy poprostu juz nie ma nic 32bitowego ? Jak rozumiem instalacja systemu 64 jest opcją nie koniecznością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 32 bitowce sa nawet drozsze od 64 bitowcow patrza bartona 3200+ a taki barton 3200+ 2200 MHz jest i tak slabszy od sempa 64 1800 MHz (wiem bo mialem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 a taki barton 3200+ 2200 MHz jest i tak slabszy od sempa 64 1800 MHz (wiem bo mialem)to może tak: nic nie tracę przechodząc na 64bit a mogę zyskać? z innej beczki: chipset Uli nie bedzie miał konfliktu z ati? Pponoć nvidia z grafiką ati miewają kłopoty... lukam i jest w niej wszystko (aż za dużo może, numer bedzie jak w pudło się nie zmieści...) brak tylko dodatkowo ddr2 i lan 1GB ;-). Wentyla bym wział króregoś z całych miedzianych Pentagramów, podoła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 to może tak: nic nie tracę przechodząc na 64bit a mogę zyskać?dokładnie chipset Uli nie bedzie miał konfliktu z ati? Pponoć nvidia z grafiką ati miewają kłopoty...Nie będzie konfliktu, to właśnie chipset Nvidia w połączeniu z kartami Nvidia miewa kłopoty (np. NF3 + 6800/6600). Wentyla bym wział króregoś z całych miedzianych Pentagramów, podoła ?Lepiej Arctic Freezer 64 Pro - wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 to może tak: nic nie tracę przechodząc na 64bit a mogę zyskać? z innej beczki: chipset Uli nie bedzie miał konfliktu z ati? Pponoć nvidia z grafiką ati miewają kłopoty... lukam i jest w niej wszystko (aż za dużo może, numer bedzie jak w pudło się nie zmieści...) brak tylko dodatkowo ddr2 i lan 1GB ;-). Wentyla bym wział króregoś z całych miedzianych Pentagramów, podoła ? jest takie cos jak future port, ktory zapewni wlozenie przejsciwki AM2 do tego ASRocka, a jak wiadomo ona ma ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 gdzie okiem sięgnąć Sempron na 939 jest tylko w zestawie. A jak w którymś sklepie juz jest to poleconego Asrock'a nie ma... Czy odradzacie zejście na s.754 ? Jak wezme Athlona na 939 to razem z coolerem przekroczę budzet. A sam Arctic freezer bedzie dmuchał prosto w zasilacz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) w pcprojekcie jest i asrock, i sempron, a zestaw to juz mobo+procek+np. dysk Freezer 64 Pro nie dmucha w zasilacz tylko w tyl budy sa tez sklepy gdzie sa same sempy 3000+ ale ich cena to 379-399 zl mozna sprobowac ugadac z pcprojektem, czy sprzedadza jako zestaw sempa+mobo+wentyl Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Freezer 64 Pro nie dmucha w zasilacz tylko w tyl budy no to git oby na szerokość wszedł w pcprojekcie jest i asrock, i sempron, a zestaw to juz mobo+procek+np. dysk [...] mozna sprobowac ugadac z pcprojektem, czy sprzedadza jako zestaw sempa+mobo+wentyl dzwoniłem, pytałem. Zestaw to 4części + sempron, a funduszy jest ile jest. zatem skucha :sad: Jakieś pomysły dalej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Sempron 3000+ jest w bitcomputer i tam go sprzedają z płytą główną. Niestety nie widzę tam płyty głównej Asrock Dual SataII. klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Niestety nie widzę tam płyty głównej Asrock Dual SataII. kliktakich to owszem jest (jak już pisałem). Stanęło zatem na A64 3000+box w prolink'u (485) z tym Asrock'iem(229). Jak box'owy będzie lipny to sie zmieni, narazie zobaczymy. Podsumowując: za 700pln się nie znalazło. Pozdro. JJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Dmuchanie freezera w tył budy, bądź w zasilacz zależy od sposubu zainstalowania koszyka na płycie. W tym asrocku dmucha w zasilacz, ale tak ma być, że zasilacz wyciąga powietrze z żeberek freezera. Dobrze jest dać dodatkowy wentylator wyciągający powietrze z budy na wysokości CPU. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sannin=- Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A ja bym się podpiął troszkę pod temat. Ostatnio chyba sypnął mi się chipset na ukochanej NF7-s. Mój problem jest taki sam. Mobo + proc, reszta zostaje. Grafę mam na AGP. Pytanie jest następujące: Co powiecie o płycie DFI LanParty UT nF3 ULTRA-D W komputroniku jest za 445zł. Ma co prawda jedynie AGP. Bez PCI-Express :/ Czy opłaca się ją kupować, czy może jest coś lepszego? Bo ja jakoś nie mam przekonania do Asrock`ów. Nie chciałbym jednak kupować czegoś co nie ma możliwości rozbudowy. Konfig w podpisie. Doradźcie coś, bo ostatnio nie jestem na bierząco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Nie wiem czemu sie jeszcze zastanawiasz bo ja brał bym to co zostało napisane wyżej :] W asrocka można włożyć przejściówke na am2 i masz ddr2 i am2 ;] To jest bardzo kuszące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Dmuchanie freezera w tył budy, bądź w zasilacz zależy od sposobu zainstalowania koszyka na płycie.Rzeczywiście, nie przyjrzałem sie zdjęciom. Dobrze jest dać dodatkowy wentylator wyciągający powietrze z budy na wysokości CPU.Tylko czasem więcej z tego hałasu niż pożytku. zobaczymy w praniu. Jutro przyślą, jak zainstalujemy to zapodam co i jak idzie. dzięki za rady. Pozdro JJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Sempron 3000+ jest w bitcomputer i tam go sprzedają z płytą główną. Niestety nie widzę tam płyty głównej Asrock Dual SataII. klikDziwne ja kupiłem tam te płyte i sempa. Wystarczyło zadzwonic i mi zamowili płytke i miałem za dwa dni w domu bez zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwib Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam. Dlaczego proponujecie ASROCKA? Słyszałem o wspaniałym chipsecie ULI ale ASROCK? Czy akurat tak iż asrock obsługuje wszystkie standardy i jest przy okazji taniutki czy naprawde ma się czymś pochwalić? W takim razie warto inwestować w taką renome jak ASUS czy ABIT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichipek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 W takim razie warto inwestować w taką renome jak ASUS czy ABIT?może i warto ale znajdź takie cos w Abicie itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam. Dlaczego proponujecie ASROCKA? Słyszałem o wspaniałym chipsecie ULI ale ASROCK? Czy akurat tak iż asrock obsługuje wszystkie standardy i jest przy okazji taniutki czy naprawde ma się czymś pochwalić? W takim razie warto inwestować w taką renome jak ASUS czy ABIT?Kocham tych co nie wiedzą a sie wypowiadają, poczytaj najpierw o tej płycie a potem napisz. Jeszcze jakieś ale?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 AsRock najlepszym moim przyjacielem jest! 939Dual-SataII mam i gorąco polecam - procka mam wykręcownego do 2.50GHz, ram do 227 chyba, grafika na PCI-Ex 6600GT i wszystko śmiga jak ta lala. Miałem DFI Infinity 939 i wymieniłem na tego AsRocka - jesli nie widać różnicy, to po co przepałacać ;) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...