mat_zab Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam czy moge zrobic bad sektory podkrecajac komputer na plycie bez blokady PCI/AGP a dokladnie chodzi mi o FSB gdy ( zakres 240 - 260 komp startowal jedynie przy 220 jak dalem wiecej nie podnosil sie) jest to dysk SATA 80GB 8m cache Segate, wczesniej mialem 40GB normalny stary dysk ATA 100 i chodzil bez problemu na FSB 250. Dlatego tak pytam bo kluce sie z bratem bo zalatwil on dysk od znajomoego ktory ma go juz 2 Lata , my mamy go jakis 1 miesiac i on twierdzi ze ja zrobilem na nim bad sektory podkrecajac go, a i jeszcze chce zaznaczyc ze jak podkrecilem komputer to gdy nie startowal resetowalem bios i chodzil normalnie i zostawal na normalnym FSB nie chodzil przez dluzszy czas tylko na chwilke proby. Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez mat_zab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam czy moge zrobic bad sektory podkrecajac komputer na plycie bez blokady PCI/AGP a dokladnie chodzi mi o FSB gdy ( zakres 240 - 260 komp startowal jedynie przy 220 jak dalem wiecej nie podnosil sie) jest to dysk SATA 80GB 8m cache Segate, wczesniej mialem 40GB normalny stary dysk ATA 100 i chodzil bez problemu na FSB 250. Dlatego tak pytam bo kluce sie z bratem bo zalatwil on dysk od znajomoego ktory ma go juz 2 Lata , my mamy go jakis 1 miesiac i on twierdzi ze ja zrobilem na nim bad sektory podkrecajac go, a i jeszcze chce zaznaczyc ze jak podkrecilem komputer to gdy nie startowal resetowalem bios i chodzil normalnie i zostawal na normalnym FSB nie chodzil przez dluzszy czas tylko na chwilke proby.mogą powstać logiczne Bad Sektory, ale łatwo je usunąć wystarczy na nie podkręconym komputerze, zrobić test powierzchni lub ewentualnie użyć HDDRegeneretora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...