Skocz do zawartości
Gość DeViLSource

Czym Najlepiej Wygłuszyć Obudowe?

Rekomendowane odpowiedzi

ja wygluszam google.pl, i szukajka tutejsza.

Do czego masz glowe powiedz? Uzywasz jej choc troche?

;-) Carlos już powiedzał za mnie

a tak od siebie dodam, że świetnie sprawdza się ta gąbka

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość DeViLSource

Carlos szczerze mówiac oczekiwałem innej odpowiedzi

oczekiwałem sugestii czym można wygłuszyć, bo być może ktoś ma inny sposób wygłuszenia niż

można znaleść wyszukiwarką...coś sprawdzonego czego używa doświadczony moder :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie próbowałem nigdy, ale może sie okazać dobre: zielone płyty (0,5cm) które sie układa pod panele podłogowe. Jak leżą na podłodze to wyciszają kroki, wiec moze w kompie tez beda dobre? Próbował ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie próbowałem nigdy, ale może sie okazać dobre: zielone płyty (0,5cm) które sie układa pod panele podłogowe. Jak leżą na podłodze to wyciszają kroki, wiec moze w kompie tez beda dobre? Próbował ktoś?

te plyty "wyciszaja" prace paneli (dylatacje???) jesli sie myle to prosze mnie poprawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JustMe mi chodzi o to, ze ten temat poruszany byl na forum juz nascie razy, i nie wlozyles nic wysilku w poszukanie.

I nie dostaniesz jednej odpowiedzi, nie ma szans, kazdy ma swoja wlasna, sprawdzona metoda prob i bledow metode.

A prawda jest taka, ze wszelkie maty, gabki i inne "zielone pod panele" gowno daja, nigdy nie uzyskasz ciszy. Zawsze cos bedzie ci przeszkadzac, jak nie jednostka, to peryferia, jak nie peryferia, to reszta domownikow. Muza glosniej i tyle, to jest moja recepta.

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze wyciszenie powinno sie zaczac od wymiany kompentow ktore 'halasuja' na jakies lepsze.

Dopiero potem nalezy zastosowac jakies panki i inne takie albo tak jak radzi Carl0s - muza na odpowiedniej glosnosny. Tylko co jak chcemy jak kompa na noc zostawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze wyciszenie powinno sie zaczac od wymiany kompentow ktore 'halasuja' na jakies lepsze.

i wedlug Ciebie mialbym wymienic WD Raptora na co lepszego?? hehehe opanujcie sie ludzie bo w ten sposob to mozna zwariowac. Po cisze absolutna zapraszam w proznie, nigdzie indziej nie znajdziecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze by tak zainstalować system na duuuuuzej karcie cf podpietej jako dysk przez przejściówke? :D Mały serwer mialem kiedyś na czymś takim i nie było go słychać wogole - pasywne chłodzenie procka, stara karta grafiki tez z pasywnym i jakiś zasilacz który bez wiatraka chyba chodził :) wtedy było jak w próźni :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero potem nalezy zastosowac jakies panki i inne takie albo tak jak radzi Carl0s - muza na odpowiedniej glosnosny. Tylko co jak chcemy jak kompa na noc zostawic?

no ba! stosuję muzę jako "wyciszacz" od zawsze... ;)

@autor tematu: polecam to co w mojej sygnaturce... Juno Reactor też się nadaje :]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos dyskow jako zmory wyciszaczy, gdzies mi sie obil o ekran twardziel wykozystujacy pamiec flash. Gdzies to ma tam kiedys wejsc. No i bedzie noiseless.

Co do mat to one chyba niweluja tylko nieglosny dzwiek z pewnego zakresu czestotliwosci. Mysle ze jakos sie moze przydac kiedy w kompie zostaja nam piszczace kondensatorki. Tyle ze mozna je czyms zalac i po klopocie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co ey sie tak tych dyskow czepiacie przeciez one nie skrobia caly czas tylko przy starcie kompa conajwyzej i odpalaniu giery, no chyba ze macie 256 ramu to moze i chodza caly czas bo musza wszystko w wirtualnej pamieci zapisywac

(niedotyczy ludzi co lubia przenosic filmy z dysku na dysk dla sportu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ba! stosuję muzę jako "wyciszacz" od zawsze... ;)

@autor tematu: polecam to co w mojej sygnaturce... Juno Reactor też się nadaje :]]

podobnie.. tylko fizycznie oddzielam muze od swiata zewnetrzennego słuchawkami :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi