Gość DeViLSource Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Czym najlepiej wygłuszyć obudowe? Czym wy wygłuszacie ? prosze o pomoc Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ja wygluszam google.pl, i szukajka tutejsza. Do czego masz glowe powiedz? Uzywasz jej choc troche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) ja wygluszam google.pl, i szukajka tutejsza. Do czego masz glowe powiedz? Uzywasz jej choc troche? ;-) Carlos już powiedzał za mnie a tak od siebie dodam, że świetnie sprawdza się ta gąbka Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ja polecam zwykła matę bitumiczną samoprzylepną. Byle bez tego sreberka na powierzchni. Pianka zajmuje za dużo miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DeViLSource Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Carlos szczerze mówiac oczekiwałem innej odpowiedzi oczekiwałem sugestii czym można wygłuszyć, bo być może ktoś ma inny sposób wygłuszenia niż można znaleść wyszukiwarką...coś sprawdzonego czego używa doświadczony moder :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mata bitumiczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 nie próbowałem nigdy, ale może sie okazać dobre: zielone płyty (0,5cm) które sie układa pod panele podłogowe. Jak leżą na podłodze to wyciszają kroki, wiec moze w kompie tez beda dobre? Próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 nie próbowałem nigdy, ale może sie okazać dobre: zielone płyty (0,5cm) które sie układa pod panele podłogowe. Jak leżą na podłodze to wyciszają kroki, wiec moze w kompie tez beda dobre? Próbował ktoś?te plyty "wyciszaja" prace paneli (dylatacje???) jesli sie myle to prosze mnie poprawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ja mam "gąbki" wyciszajace grubości 1cm w całej budzie jak ledwo na foto w profilu widac, fajnie wygląda ale jak dla mnie kompletnie nic to niedaje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 fajnie wygląda ale jak dla mnie kompletnie nic to niedaje :D I tu właśnie trafiamy w sedno problemu. Większość tych wygłuszaczy działa chyba raczej na zasadzie autosugestii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) JustMe mi chodzi o to, ze ten temat poruszany byl na forum juz nascie razy, i nie wlozyles nic wysilku w poszukanie. I nie dostaniesz jednej odpowiedzi, nie ma szans, kazdy ma swoja wlasna, sprawdzona metoda prob i bledow metode. A prawda jest taka, ze wszelkie maty, gabki i inne "zielone pod panele" gowno daja, nigdy nie uzyskasz ciszy. Zawsze cos bedzie ci przeszkadzac, jak nie jednostka, to peryferia, jak nie peryferia, to reszta domownikow. Muza glosniej i tyle, to jest moja recepta. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie ze wyciszenie powinno sie zaczac od wymiany kompentow ktore 'halasuja' na jakies lepsze. Dopiero potem nalezy zastosowac jakies panki i inne takie albo tak jak radzi Carl0s - muza na odpowiedniej glosnosny. Tylko co jak chcemy jak kompa na noc zostawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 nawet jak masz wc to dysk słychac i jeszcze z zamknietej budy jak sie postarac mozna zrobic ala subwofer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie ze wyciszenie powinno sie zaczac od wymiany kompentow ktore 'halasuja' na jakies lepsze. i wedlug Ciebie mialbym wymienic WD Raptora na co lepszego?? hehehe opanujcie sie ludzie bo w ten sposob to mozna zwariowac. Po cisze absolutna zapraszam w proznie, nigdzie indziej nie znajdziecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No dyski to jest zmora wyciszaczy. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 a moze by tak zainstalować system na duuuuuzej karcie cf podpietej jako dysk przez przejściówke? :D Mały serwer mialem kiedyś na czymś takim i nie było go słychać wogole - pasywne chłodzenie procka, stara karta grafiki tez z pasywnym i jakiś zasilacz który bez wiatraka chyba chodził :) wtedy było jak w próźni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie ze wyciszenie powinno sie zaczac od wymiany kompentow ktore 'halasuja' na jakies lepsze. Dopiero potem nalezy zastosowac jakies panki i inne takie albo tak jak radzi Carl0s - muza na odpowiedniej glosnosny. Tylko co jak chcemy jak kompa na noc zostawic? no ba! stosuję muzę jako "wyciszacz" od zawsze... ;) @autor tematu: polecam to co w mojej sygnaturce... Juno Reactor też się nadaje :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A propos dyskow jako zmory wyciszaczy, gdzies mi sie obil o ekran twardziel wykozystujacy pamiec flash. Gdzies to ma tam kiedys wejsc. No i bedzie noiseless. Co do mat to one chyba niweluja tylko nieglosny dzwiek z pewnego zakresu czestotliwosci. Mysle ze jakos sie moze przydac kiedy w kompie zostaja nam piszczace kondensatorki. Tyle ze mozna je czyms zalac i po klopocie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 nie wiem co ey sie tak tych dyskow czepiacie przeciez one nie skrobia caly czas tylko przy starcie kompa conajwyzej i odpalaniu giery, no chyba ze macie 256 ramu to moze i chodza caly czas bo musza wszystko w wirtualnej pamieci zapisywac (niedotyczy ludzi co lubia przenosic filmy z dysku na dysk dla sportu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) W moim ulubionym pulp fiction Marcelus Wales mowi do zlego @JustMe B) Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Andrew^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 no ba! stosuję muzę jako "wyciszacz" od zawsze... ;) @autor tematu: polecam to co w mojej sygnaturce... Juno Reactor też się nadaje :]] podobnie.. tylko fizycznie oddzielam muze od swiata zewnetrzennego słuchawkami :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...