Gość SamoDobro Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Musze sobie zakupic bezprzewodowy kontroler, bo placzacy sie wszedzie kabelek juz mnie zaczyna irytowac. Co mozecie polecic? MadCatz mial pady bezprzewodowe - sam mam od paru dni jakiegos ich pada dodawanego do PES6 i musze przyznac, ze jest swietnie wykonany - minimalnie wiekszy niz oryginalny DualShock2 - akurat mi to pasuje, bo mam spore lapy - a reszta wrazen jak w DualShocku. znajomy ma bardzo podobnego MadCatza (ale tez na kabelku) juz 2 lata i tez mu ani nic nie lata, ani sie nie poluzowalo. do tego MadCatz chyba jako pierwsi zaczeli placic tantiemy Immersion i wibracje maja prima klass :) zero brzeczenia, zero odglosow - pod tym wzgledem jest nawet lepiej niz w oryginalnym DualShocku2 (mam nowke kupiona 2 miechy temu). jako rekomendacje dodam, ze w PESa gram czesciej na tym MadCatzie niz na DS2 - choc ma krotszy kabelek, przez co jest troche mniej wygodny. jednak krzyzak dziala perfekcyjnie, analog i przyciski tak samo (gra na nim w REZa to niemal mistyczne przezycie ;)) zobaczymy, co bedzie za rok-dwa, ale na podstawie tego co widze u kumpla - powinno byc dobrze. a on jest brutal i zawsze balem sie mu dawac mojego DS2 :P szczegolnie do Tekkena czy Gran Turismo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Czy o takim mowa: http://allegro.pl/item143702509_bezprzewod...video_play.html ? EDIT: jeszcze jest cos takiego pod haslem Madcatz, ale skoro ten pad jest wg. opisu o 15% mniejszy, to to chyba nie to? EDYTA2: w opisie tego pierwszego tez pisza, ze mniejszy. Que? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Chce podłączyć sobie dysk. Mam SCPH 75004 i nie bardzo się orientuję co potrzeba do jego podłączenia. Jakaś przejściówka ? Inne pytanie (równie noobowskie ) to jak wygląda sprawa z podłączeniem neta. Ostatnio odpaliłem sobie grę WRC Rally evolved (może i gra nie jest naj... ale mi jakoś się podoba ;) ) ,która kupiłem sobie ,bo była w platynowej edycji ,więc tania. Zauważyłem że jest możliwość gry online. No więc to że nie wiem nic o podłączaniu neta do konsoli to podłączyłem kabel z modemu ADSL (który idzie do karty sieciowej w kompie ) do konsolki. Pasuje idealnie. Wszedłem w jakieś ustawienia (z poziomu gry) wpisałem IP ,maskę, DNS. Zaczął testować połączenie i niby ok. Ale jak odpalam już grę online to i tak wyskakuje jakiś error. Czy w ogóle idzie w Polscie podpiąć PS2 u jakiegokolwiek providera ? A może tylko da się podłączyć do zwykłej sieci LAN ? Edytowane 22 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 SCPH75004 to nie Slim czasem? Jesli tak, to zapomnij o HDD - podlaczyc go mozesz tylko przez USB, a to jest duzo wolniejsze od DVD i malo ktora gra dziala jak trzeba. Jesli to grubas, to potrzebujesz Network Adaptera (koszt jakies 80-100 zl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Niestety to SLIM.... także daruje sobie HDD skoro transfer jest tak słaby. A co z netem ? Idzie grać w ogóle online ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Masz NA odrazu w slimie czyli mozesz grac. A jak chcesz dysk konieczine to mozesz dolutowac tasme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Niestety to SLIM.... także daruje sobie HDD skoro transfer jest tak słaby. A co z netem ? Idzie grać w ogóle online ? :) da sie i to calkiem bezproblemowo. ja ostatnio mecze tylko PESa, ale swego czasu umawialem sie z ludzmi na Amplitude i Burnouta 3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 hmm, nie mam NA i chciałem zapytać jak to jest z podlaczeniem netu do ps2? wtykam kabelek i smiga, czy trzeba jakos przez komputer to puszczac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Na ja podpiąłem DSL (Dialog) wykryło połączenie. Na modemie zaświeciła się lampka aktywności (czyli z jakimś serwerem czy czym innym łączy) ,ale tak się dzieje dopiero jak odpalę jakąś grę z możliwością online. Np. ten WRC. Niby wszystko cacy ,wpisałem IP ,maske i DNS'y. Odpalam grę online. Łączy i nagle wyskakuje error. Nie mam jak screena zrobić także napisze jutro co to za błąd dokładnie. Konsoli do kompa w żaden sposób nie próbowałem podpiąć bo nie wiem jak :) PS2 to coś wspaniałego .Pograłem sobie w GTA 3 i ... normalnie ruszam grzybkiem w dual schock i gość sobie spaceruje ,jak daję mocniej do przodu - włącza się lekki sprint. :P Gdzie takie rzeczy na klawiaturze ;) Troszkę się podnieciłem ale to dlatego ,że to moja 3 konsola od ponad 4 lat. (NES ,PSX i teraz po 4 latach PS2) Jak na razie kupiłem tylko 2 gry w platynie WRC i GTA 3 .bo akurat były wg. mnie najciekawsze z tych co były w MM poniżej 100 PLN. Na razie mnie nie stać ,ale poluje na RE 4 i CV tylko za cholerę nie ma tych Residentów u mnie w MM :| . Nie wiem gdzie jeszcze we Wrocku szukać tych gier w przystępnych cenach. Może ty Plusk wiesz. ? Przeróbka na razie odpada... a świetnych gier jest sporo. Np. taka co kiedyś u kumpla grałem. Chodziło się samurajem z mieczem. Normalnie klimat i grywalność się lała z ekranu. ;) Szkoda że tytułu nie pamiętam. Edytowane 24 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 tez kupilem gta3 bo bylo tanie :D jak nie w MM to moze na rynku w Empiku cos zostało, tylko nie wiem jak tam ceny stoja. ewentualnie mozesz powalczyc ;) http://allegro.pl/search.php?string=reside...0&country=1 Moze jakos w przyszlym tygodniu kupie NA (chyba z allegro). Tylko cieszyl bym sie jakby poczta przestala strajkowac, bo sie zaczynam martwic o swoje przesylki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 @Devil Nie wiem jak tam u Ciebie ale u mnie w Łodzi w MM jest sporo gier w platynie po 49.90zł. Sam tak kupuję. Mam na razie jedynie 4 gry (wszystkie oryginały) i tylko mój MGS3 kosztował mnie więcej niż 50 zeta. Ostatnio kupiłem Jak & Daxter: The Precursors Legacy (spoko platformer) i nawet nie myślę wydawać na gry więcej niż 50 zł. Zresztą mam tyle zaległości że muszę je nadrabiać, a że akurat tanio są to nawet lepiej ;). Właśnie jak kupowałem "Jaka" zauważyłem, że Black i Burnout:Revenge potaniały do ceny 79zł (ze stu kilkudziesięciu) więc myślę że na "gwiazdkę" da radę nabyć je za 5 dyszek. W przeróbki się nie bawię. Jeszcze nie jest tak źle żebym nie mógł sobie pozwolić raz na jakiś czas gry kupić za 50 zł :) (dzięki temu staram się wycisnąć z gry max a nie jedynie "zaliczać", do tego mam zasadę, nie kupuję tego co mogę mieć na PC). Mam pytanko co do padów. Oryginalny pad Sony (DS2) ma analogowe przyciski i wiele gier go wymaga. Skąd mam wiedzieć że pad "podróbka" ma analogowe przyciski? Wiecie jest tego multum, pomijam tutaj kwestię wykonania ale interesuje mnie funkcjonalność. Zapewne tanie pady do PS2 nie mają tego ale co z markowymi? Można się nadziać? Np. MadCatz produkuje idealne funkcyjne imitacje Duala 2 czy raczej imitacje Duala 1 (wiecie, niby z "analogami" ale bez analogowych przycisków). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Co do padow to polecam kupowac w firmowych sklepach zajmujacych sie branżą. Branie z allegro to kupowanie kota w worku. @True Jak chcesz wiedziec czy pad ma analogowe przyciski, to poprostu zapytaj sprzedajacego. Imitacja Duala1 to kompletna padaka, Dual2 ma w sobie to cos, co sprawia ze gry go rozpoznaja jako Dual2. Miałem Duala1 i np B:Revenge wogole go nie widział mimo iz przeciez niczym sie nie rozni od Duala2. Jak juz brac imitacje to Duali2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Mam pytanko co do padów. Oryginalny pad Sony (DS2) ma analogowe przyciski i wiele gier go wymaga. Skąd mam wiedzieć że pad "podróbka" ma analogowe przyciski? Wiecie jest tego multum, pomijam tutaj kwestię wykonania ale interesuje mnie funkcjonalność. Zapewne tanie pady do PS2 nie mają tego ale co z markowymi? Można się nadziać? Np. MadCatz produkuje idealne funkcyjne imitacje Duala 2 czy raczej imitacje Duala 1 (wiecie, niby z "analogami" ale bez analogowych przycisków). Nara. Ja tam kupilem pada za 48zl i jestem :-P http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23291 Kabel dluzszy niz w DS2 -2,5 metra i do tego gwara 2 lata. All gry smigaja jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Oki, tylko jak to rozpoznać że dany nieoryginalny pad MA analogowe przyciski? Przecież pad od PSX'a też NIBY pasuje do PS2 i niektóre gry z nim działają. Problem w tym że inne już wymagają DS2 bo korzystają z tych analogowych przycisków (np. MGS3). Sam mam do kompa pad Manty z dualnym interfejsem - USB oraz końcówka do PSX/PS2 - niby też można nim grać na PS2 tyle że raczej na bank nie ma on analogowych przycisków, sam nie sprawdzałem bo i tak jest on zbyt kiepski żeby na nim grać (mniej ergonomiczny od Duala2 plus słaby materiał, aczkolwiek trzeba mu oddać, że nadal działa a w GTA:SA na kompie nieźle go katowałem ;) ). Więc jak to rozpoznać? Wiem, jestem wredny bo się o wszystko wypytuję ;). Po prostu sama informacja np. od producenta "Pracuje z PS2" nie daje mi jasności co do tego czy dany model naprawdę może oryginalnego Duala2 zastąpić w KAŻDEJ grze i że będzie działał identycznie. @Monaro Wszystkie gierki Ci na nim śmigają? Tzn. czy w grach w których np. jest różnica pomiędzy mocnym a słabym wciśnięciem jakiegoś przycisku (na oryginalnym DS2) też jest taki sam efekt na tym padzie? Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 @Monaro Wszystkie gierki Ci na nim śmigają? Tzn. czy w grach w których np. jest różnica pomiędzy mocnym a słabym wciśnięciem jakiegoś przycisku (na oryginalnym DS2) też jest taki sam efekt na tym padzie? Nara. Tez jest taki sam efekt jak w DS2. Przyklad? Prosze bardzo....PES6 przycisk X trzymasz krotko lekkie podanie, trzymasz troszke dluzej X mocniejsze podanie. Nie wiem czy ta odpowiedz Cie w pelni zadowolila, ale moge dodac, ze o to, ze ten pad Logitecha jest w pelni kombatybilny z PSX i PS2 to jestem 100% pewny. Mam DS2 i Logitecha wiec uwierz mi wiem co pisze. Gdyby byl jeszcze czerwony pad Logitecha ten sam model za taka kwote na pewno bym zakupil:) Logitech dodatkowo ma przycisk Turbo. Mozna przypisac w grze wybrany przycisk do niego. Przykladowo w strzelance na ogien ciagly. Dokladnie nie wiem jeszcze bo tego nie testowalem. Cos o tym pisalo w instrukcji. Co kupisz? Decyzja nalezy do Ciebie. Ja kupilem w pewnym sklepie za rozsadna cene z gwarancja 2 lata. Nie chcialem kupowac w ciemno na allegro. Szkoda, ze Logitech nie robi ten sam model w kolorze czerwonym, bo juz bym go mial :) Dodam jeszcze, ze jest mniejszy od DS2 i jak zobaczylem go w sklepie 1 raz to wydal mi sie niczym malenstwo. Jednak w praktyce lezy idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ja zaluje, ze Logitech wycofal ze sprzedazy tego pada okladanego skora (tudziez guma w tanszej wersji) - byl w miare niedrogi i cudownie mi lezal w dloni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) .PES6 przycisk X trzymasz krotko lekkie podanie, trzymasz troszke dluzej X mocniejsze podanie.Nie mowie, ze ten logitech nie ma analogowych przyciskow (bo pewnie ma), ale akurat to co napisales to nie jest przyklad :P Przykladem dzialania analogowych przyciskow moze byc to, ze w burnoucie jak nie docisniesz X do konca, to samochod nie bedzie sie rozpedzal tylko trzymal stala predkosc :] A to, ze jak przytrzymasz dluzej przycisk i postac wyzej skacze\dalej podaje\łatewer to bylo juz w pierwszym mario na nes'a :] Edytowane 26 Listopada 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Cos chyba pomerdaly Ci sie cytaty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (...) PES6 przycisk X trzymasz krotko lekkie podanie, trzymasz troszke dluzej X mocniejsze podanie. Nie wiem czy ta odpowiedz Cie w pelni zadowolila, (...) No właśnie niezupełnie ;). Tak jak Jin* napisał chodzi o różnice w sile z jaką się naciska przycisk a nie w długości jego trzymania. Oczywiście nie wszystkie gry z tego korzystają ale jak już taka się trafi to bez tego "bajeru" nie da się grać. Ja nigdzie nie pisałem że chcę kupić tylko się pytam jak to rozpoznać jeszcze zanim podepnie się pada do konsoli. Jeżeli już bym coś brał to raczej bezprzewodowego ;). Nara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Zakupilem w koncu bezprzewodowego Logitecha. Wyglada ladnie, lezy mi w dloni fajnie (lepiej niz DS2, ale to nadal nie to... za dlugie paluchy chyba mam po prostu :) ), nie jest nadmiernie ciezki. Najbardziej frapuje mnie zasilanie - napedzaja go 2 paluszki, a rzekomo ma dzialac 50 godzin z wibracja, lub 300 bez. Bardzo jestem ciekaw, ile w tym prawdy. Aha - wszystkie przyciski sa analogowe. Fotki i wrazenia z grania jutro (ide meczyc FF12 ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Czy może mi ktoś powiedzieć co to dokładnie jest i do czego to służy? LINK http://allegro.pl/item144741677_xploder_hd...oscia_gier.html Edytowane 27 Listopada 2006 przez xenionq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) do czego to sluzy, to chyba wyjasnili ;) -------- edit: dobra juz wiem jak to dziala;] Wkladamy plytke z programem do ps2, wybieramy rozdzielczsc dla gry i zapisujemy ustawienie na memorce, tak wiec nie trzeba sie bawic przed kazdym odpaleniem gry. Edytowane 27 Listopada 2006 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 do czego to sluzy, to chyba wyjasnili ;) -------- edit: dobra juz wiem jak to dziala;] Wkladamy plytke z programem do ps2, wybieramy rozdzielczsc dla gry i zapisujemy ustawienie na memorce, tak wiec nie trzeba sie bawic przed kazdym odpaleniem gry. Czyli Swap Magic też z tym powinien śmigać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Nie wiem, nie testowalem tego u siebie. Xploder jest w ogole nieprzydatny jezeli nie posiadamy konsoli podlaczonej komponentem, czyli w tym wypadku hdtv must have. Info o dzialaniu znalazlem na innej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Pierwsze wrazenia z zabawy nowym padem :) Jest tylko minimalnie wiekszy od DS2, w zasadzie moglbym napisac, ze jest tej samej wielkosci, roznice wynikaja z nieco innego ksztaltu (szerzej rozstawione "ogony" do oparcia dloni). Jest jednak inaczej wyprofilowany, wspomniane "ogony" sa grubsze i o mniej-wiecej okroaglym przekroju, dzieki czemu mozna je wygodnie chwycic dwoma najmniejszymi palcami, opierajac jednoczesnie na nich dlon. Podlaczenie pada to betka - wtykamy odbionik w konsole, naciskamy dowolny klawisz na padzie i pad sam sie laczy z odbiornikiem. Wibracje sa delikatniejsze niz w DS2, ale nadal wyraznie wyczuwalne. Funkcjonalnosc - FF12 nie jest najszybsza gra pod sloncem, wiec ciezko mi bedzie powiedziec, jak sprawdzi sie przy ostrym lomocie (np. DMC3). Nie spodziewam sie jednak fuszerki. Jedno, do czego moge sie przyczepic, to krzyzak - element na wierzchu (ten, ktory naciskamy) sprawia wrazenie zamocowanego na "odwal sie" i ma spore luzy. Dziala jednak prawidlowo, wiec nie jest to az taka ogromna wada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Czy może mi ktoś powiedzieć co to dokładnie jest i do czego to służy? LINK http://allegro.pl/item144741677_xploder_hd...oscia_gier.html tak jak w opisie ,program skaluje kazda gre do trybu progressive scan.Jednak opis wprowadza w blad poniewaz ps2 nie jest w stanie wyswietlic trybow 720 i 1080i ,tylko po uzyciu xplodera TV-HD wyswietli gre max w 576p w trybie pal co i tak jest spora roznica w stosunku do trybu SD. ponizej wklejam tekst producenta aby kazdy widzial czarno na bialym jak dziala realnie ten program,bo opis z Allegro naciaga fakty ,co jest dziwne bo w kontakcie zapisany jest adres do sklepu PSXEXTREME! ktoremu takie rzeczy nie poinny sie zdarzac "Simply load the Xploder HDTV Player software disc, select your required settings, (the best output will be dictated by your HDTV set and the game, generally we recommend the 576p mode for the best PAL results) position the screen image in the required location and experience games as they were meant to be viewed." Edytowane 28 Listopada 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Pytanko - czy ktos podlaczal konsole optykiem do amplitunera i czy udalo mu sie w ten sposob wydobyc z gier dzwiek przestrzenny? Ja jakos mam z tym problemy - podlaczylem konsole do Yamahy RX-V557 i mimo ustawienia w grach stosownych opcji (ProLogicII w FFXII, Surround w Killzone), amplituner uparcie wykrywa mi tylko PCM stereo. Cos zle robie? Dodam, ze filmy DVD dzialaja prawidlowo (automatycznie wykrywane jest DD5.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 tak jak w opisie ,program skaluje kazda gre do trybu progressive scan.Jednak opis wprowadza w blad poniewaz ps2 nie jest w stanie wyswietlic trybow 720 i 1080i ,tylko po uzyciu xplodera TV-HD wyswietli gre max w 576p w trybie pal co i tak jest spora roznica w stosunku do trybu SD. ponizej wklejam tekst producenta aby kazdy widzial czarno na bialym jak dziala realnie ten program,bo opis z Allegro naciaga fakty ,co jest dziwne bo w kontakcie zapisany jest adres do sklepu PSXEXTREME! ktoremu takie rzeczy nie poinny sie zdarzac "Simply load the Xploder HDTV Player software disc, select your required settings, (the best output will be dictated by your HDTV set and the game, generally we recommend the 576p mode for the best PAL results) position the screen image in the required location and experience games as they were meant to be viewed." Oni polecają wybrać tryb 576p, co nie oznacza iż nie mamy innych trybów do wyboru ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Pytanko - czy ktos podlaczal konsole optykiem do amplitunera i czy udalo mu sie w ten sposob wydobyc z gier dzwiek przestrzenny? Ja jakos mam z tym problemy - podlaczylem konsole do Yamahy RX-V557 i mimo ustawienia w grach stosownych opcji (ProLogicII w FFXII, Surround w Killzone), amplituner uparcie wykrywa mi tylko PCM stereo. Cos zle robie? Dodam, ze filmy DVD dzialaja prawidlowo (automatycznie wykrywane jest DD5.1) Costi - z cyklu podchwytliwych pytan ;) -czy gra jest moze ten tego ....kopia oryginalu ktory porzyczyles koledze??;)-bo z tego co wiem to FFXII tego "typu" ma problemy z dzwiekiem,Killzone nie wiem aha-w ustawieniach ps2-dashu ustaw wyjscie cyfrowe to zapewne pomoze :) Oni polecają wybrać tryb 576p, co nie oznacza iż nie mamy innych trybów do wyboru ;) racja -ale odpalales kiedys inne tryby wyswietlania niz max dla monitora?,szczegulnie stare monitory -wtedy mozemy miec bardzo fajny efekt z cyklu ale ..o cio chosi i co gdzie jest ;) dlatego zalecana rozdialka to zapewne najlepsza opcja :) ps.mniejsza pewnie nie zaszkodzi ale po co wtedy wydawac kase na Xplodera? ;) Edytowane 28 Listopada 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ustawilem, przeciez gdybym tego nie zrobil to ine mialbym dzwieku po optyku ;) Chyab, ze sa tam jeszcze inne opcje poza On/Off, ktore mi umknely. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...