Drunk_ZoZol Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 a jakiego tego PS2 masz? Slim czy normal? [; bo do normala trza mieć NA aby mieć neta i grac online [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Slim 7004. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 A Network Access Disk masz? Jesli nie, to musisz sie zarejestrowac na stronie Sony (jesli mnie pamiec nie myli, to ps2registeration.com), przysla Ci wtedy NADa i wszystkie potrzebne info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) A Network Access Disk masz? Jesli nie, to musisz sie zarejestrowac na stronie Sony (jesli mnie pamiec nie myli, to ps2registeration.com), przysla Ci wtedy NADa i wszystkie potrzebne info. Nie mam NAD'a. Nie moge sie tam zarejestrowac, bo konsole mam uzywana bez ksiazeczki i nie moge wpisac nr na www podczas rejestracji bo go nie znam. Przyslali mi tylko dema. Bylo to z 1/2 roku temu. Czy do gry Konami potrzeba NAD'a? Co z reszta odp.? Nikt nie gral online na PS2? Co tu wpisac? Edytowane 31 Marca 2007 przez Monaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dwie sprawy. ;) 1. Grał ktoś kiedyś w grę z serii WWE SmackDown vs. Raw? Jeśli tak, to mógłbym prosić o jakiś opis czy warto w to zagrać i ogólnie o wrażeniach? 2. Jakie gry są godne polecenia na PS2? Shadow of the Colossus, ICO, God of War, God of War 2, sądzę, że wspomniany wyżej WWE SmackDown vs. Raw i co jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Shadow of the Colossus, ICO, God of War, God of War 2, sądzę, że wspomniany wyżej WWE SmackDown vs. Raw i co jeszcze?Black, ew. Killzone - jesli lubisz FPP Final Fantasy X i/lub XII, Rogue Galaxy i cala masa innych ;) - jRPG Gran Turismo 4, Burnout Revenge - dla milosnikow 4 kolek poza tym: MGS2 i MGS3: Subsistence, Devil May Cry 3, Resident Evil 4, Ratchet&Clank - to tyle, co mi przychodzi do glowy z tzw. hiciorow. Mozna tez rzucic okiem na: - Katamari - smiechowe, dobre na odstresowanie :) - Okami - fajny klimat - seria Ace Combat - arcade'owy symulator lotu - Front Mission 4 - gra taktyczna z mechami w roli glownej; graficznie troche slaba niestety - seria Romance of the 3 Kingdoms - dla zatwardzialych strategow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a bijatyk itp. nie wymieniłeś? [; SoulCalibur 3; tekken 4/5 Ja ostatnio sobie pogrywam w final fantasy VII z psx'a - imo świetne, zamierzam kupić final fantasy XII i zobaczyć czy naprawdę jest taka różnica w grywalności [; Crosis, powiedz w co lubisz grać i tyle, bo tytułów godnych polecenia jest imo dużo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dobra moj model konsoli scph-50004 grubas i teraz tak mialem wczesniej swapa no to troche sie laser pokatowal ale bez przesady nie gralem zbyt duzo ale swap sie porysowal i jest kiszka i teraz jak mam za 80zl kupowac swapa i potem laser w konsoli mi padnie to sie pochlastam wiec drodzy przyjaciele postanowilem zainwestowac w NA tylko teraz tak: http://allegro.pl/item180578904_ripper_3_4...godz_wa_wa.html = ripper + montaż ==> 170zl :( - NA przeciez to masakra 135zl nowka + dyska przynajmniej 40gb (90zl) to koszt zabawy taki jak zakup konsoli na czym oszczedzic albo jakies inne rozwiazania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ... - Front Mission 4 - gra taktyczna z mechami w roli glownej; graficznie troche slaba niestety ... Jak dla mnie, może być grafa jak w pierwszych częściach na PSX'a. W którąś z poprzednich części grało mi się świetnie i zapewne była by to jedna z niewielu gier, które przeszedłem, gdyby nie suma normalnego inaczej obrazu i emulatora (gra się zacinała w pewnym miejscu). +za świetną walkę turową (naprawdę świetnie zanimowaną), za konkretną fabułę, możliwość zmieniania elementów mecha (o ile były możliwości - dyktowane przez fabułę) i różnorodność bitew (w jednej misji musiałeś się obronić mechem budowlanym, bo firma została zaatakowana, gdy byłeś w pracy :P - nie to co w Fallout Tactics :mur: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dobra moj model konsoli scph-50004 grubas i teraz tak mialem wczesniej swapa no to troche sie laser pokatowal ale bez przesady nie gralem zbyt duzo ale swap sie porysowal i jest kiszka i teraz jak mam za 80zl kupowac swapa i potem laser w konsoli mi padnie to sie pochlastam wiec drodzy przyjaciele postanowilem zainwestowac w NA tylko teraz tak: http://allegro.pl/item180578904_ripper_3_4...godz_wa_wa.html = ripper + montaż ==> 170zl :( - NA przeciez to masakra 135zl nowka + dyska przynajmniej 40gb (90zl) to koszt zabawy taki jak zakup konsoli na czym oszczedzic albo jakies inne rozwiazania? Oszczedzisz na wymianie lasera ;) Koszt imprezy jest rzeczywiscie dosc spory, ale za to w zdecydowana wiekszosc gier mozna grac, nie angazujac w ogole czesci optycznej (bootowanie z memorki i gry na HDD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a bijatyk itp. nie wymieniłeś? [; SoulCalibur 3; tekken 4/5 Ja ostatnio sobie pogrywam w final fantasy VII z psx'a - imo świetne, zamierzam kupić final fantasy XII i zobaczyć czy naprawdę jest taka różnica w grywalności [; Crosis, powiedz w co lubisz grać i tyle, bo tytułów godnych polecenia jest imo dużo [; tekken 4 to kupa - unikać! lepiej ładować sie w taga a najlepiej w 5, ktory jest tani jak barszcz ;] mozna jeszcze mortala sprobować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 potwierdzam mam gdzies nawet oryginalnego tekkena 4 i jest ze tak powiem do du.py bo to chodzi mulowato i niczym nie zachwyca ps http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=230370 moze ktos z was zna odpowiedz bo potrzebuje montaz rippera skolowac najlepiej w Katosach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Aha, myslałem że tekken 4 dobry jest, jak na razie tylko w 5 grałem więc tak tylko napisałem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Czy jezeli posiadam oryginalnego HD loadera i oryginalnego np pes5 i go zrzuce na dysk potrzebuje potem płytke z gra podkreslam wszystko oryginalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nie potrzebujesz, bo gre masz na HDD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 i bedzie to dzialac bez rippera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jakis czas temu wyprubowalem "Okami" jednak plytka wyladowala na pulce ,bo zniechecila mnie grafa oraz klimat gry.Jednak poniewaz nie lubie sie latwo poddawac to dalem grze druga szanse.I tak jak znowu zagralem tak przepadlem!!!!.Ta gra dla mnie jest w pewnym sensie odpowiednikiem "Zeldy" tylko ze zamiast Linkiem i wrozki kieruje sie wilkiem i jego malym przyjacielem.Gra jest absolutnie wspaniala!!!,jak juz ktos przebrnie poczatek ktory raczej odrzuca i przyzwyczai sie do grafy to nie moze nic innego zrobic niz grac do upadlego!!. Gra posiada wiele secretow!!,smaczkow nawiazujacych do tradycji i wierzen oraz stereotypow Japoniskich ktore sa fanstastycznie wysmiewane przez tworcow gry!!!.Naprawde jest wiele takich momentow ze mozna kulac sie ze smiechu z powodu przedstawienia niektorych bochaterow czy sytaucjii.Ta gra to RPG-action gdzie oczywiscie podnosimy statystyki i nasze mozliwosci magiczno bitewne,jak juz z pewnoscia wiekszosc wie walczymy albo atakami fizycznymi albo magicznymi ktore zadaje sie za pomoca ..rysowania pedzlem :).O ile na poczatku nalezy sie wkrecic w ten sposob rozgrywki to pozniej jest coraz lepiej.W grze wystepuja jak zwykle w tego typu grach cofanie sie do poprzednich lokacji,jednak w tej grze w zaden sposob nie jest to meczace! a odkrywanie nowych mozliwosci "malowania" czy sekretow oraz mnostwa sidequestow to czysta przyjemnosc!!!!. W grze wystepuja fajne minigierki jak kopanie zrodla czy szukanie skarbow oraz lapanie ryb .Scenariusz jak juz pisalem na poczatku powazny przeplatany jest zabawnymi wydarzeniami-na razie mam za soba 55 h gry i konca nie widac!!!!. Polecam ta gre kazdemu,gre w ktorej mozna experymentowac do woli z bronmi i magia,gdzie mozna sie usmiac do rozpuku oraz dostac duzo wspanialej rozrywki na dlugie godziny!!!.W pewnien sposob jest to jak dla mnie Zelda killer ;) w wersji na ps2-i to mowie ja fan Zeldy ;). Mam nadzieje ze wydawcy pomysla o kontynuacji tego wspanialego tytulu!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Co do Okami, jak można questy przechodzić? Znaczy czy głównie walką się rozwiązuje problemy, czy są może motywy z podburzaniem jednych przeciwko drugim i inne. Są questy nie związane z walką? I na koniec, ta gra jest bardziej action, czy RPG? Aby przybliżyć mój tok rozumowania - wyznacznikiem cRPG dla mnie to Morrowind - i w dużej części Fallout, choć i tak trochę im brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SkyFox Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Co do Okami, jak można questy przechodzić? Znaczy czy głównie walką się rozwiązuje problemy, czy są może motywy z podburzaniem jednych przeciwko drugim i inne. Są questy nie związane z walką? I na koniec, ta gra jest bardziej action, czy RPG? Aby przybliżyć mój tok rozumowania - wyznacznikiem cRPG dla mnie to Morrowind - i w dużej części Fallout, choć i tak trochę im brakuje. nie ktore questy sa zalezne od walk ,inne sa zwiazane z mini grami,wyscigami ,lapaniem zlodzieja ,odszukiwaniem roznych artefaktow itp,taki wlasciwie miszmasz wszystkiego.Gra to oczywiscie RPG-action zreszta moim zdanien podbnie jak Morrowing z ta roznica ze w Morrowind akcja bardziej sie wlecze no i nie ma tak urozmaiconych walk,czy minigier.Oprocz tego nawet zwykli przeciwnicy potrafia byc wyzwaniem jesli nie odkryjesz techniki ich pokonania ,wiekszosc kreator ma swoje slabe strony ,niektore nalezy poprostu naparzac fizycznie a niektore wczesniej uzyc np.wiatru aby zablokowac jego blok a pozniej dopiero wykonczyc. W Okami nawet ladowanie plansz to mini gra!!!!,wtedy na ekrenie pojawiaja sie lapki wilka i jesli naciskasz odpowiednio X ,wtedy z malych robia sie wieksze i jesli zdobedziesz 5 duzych dostajesz demonfangi ktore pozniej wymieniasz na artefakty!!,podbnie jesli w czasie ladowania ekranu zdazysz nastukac min 50 lapek tez dostajesz demon fangi-Zaleznie od tego jaka plansze zaladowala gra bedziesz mog albo nastukac 5 duzych albo 50 .Oczywiscie na poczatku nawet tego nie wiesz niektorych rzeczy dowiadujesz sie dopiero z samej gry lub odkrywasz samemu.Demon fangi to bardzo wazne i niezbedne rzeczy,bo dzieki nim dostaniesz kilka nowych broni lub przydatnych artefaktow.Jesli chodzi o magie to mozesz w dowolnym momecie experymentowac wszystko i na wszystkich ,(mozesz ciac drzewa ,krzaki ,skaly ,wrogow,rozne przedmioty znajdujace sie w domu lub kolo,wiele rzeczy mozesze dopiero uzyc jesli odkryjesz nowe moce i mozliwosci)w grze masz dostepne sile wiatru w 3 wersjach,ogien,wode,zatrzymywanie czasu,czy rysowanie bomb,chodzenie po scianach ;podwojne skoki;teleprotacje, rysowanie lili wodnych aby sie nie utopic,tworzenie fontanty z wody ktore uniesie cie do wyzszych miejsc,tworzenie magicznych lin pomiedzy unoszacymi sie specjalnymi kwiatami w powietrzu,dorysowywanie brakujacych mostow itp itd. W zadnej grze dotychczas nie widzialem tylu rzeczy na taka sklale!!! Gra jest wrecz nieprawdopodobna jesli chodzi o bogactwo mozliwosci a przedewszystkim o humor!!!!-akcje kiedy bedziesz sie kulal ze smiechu beda bardzo czeste ;)) To gra ktora potrafi sprawic ze nie nudzimy sie ani troche bo zwasze mamy cos do zrobienia ;) na razie 60 godzin gry i koniec nie widoczny :) polecam goraco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Okami to genialna gra, choć porównywanie jej do Morrowinda czy Fallouta, to chyba lekka przesada; kategoria ta sama ale ujęcie tematu krańcowo odmienne (skądinąd każda ze wsakzanych gier to oczywiście klasa sama w sobie). Przy Okami, na uwage zasługuje głównie fenomenalna oprawa graficzna (powiew świeżości pełną gębą :wink: ) oraz niepowtarzalny klimat (ten pędzel robi swoje :wink: ). POLECAM!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ...Wg tego co piszesz, Okami to pozycja obowiązkowa. Lecz jednak nie dokońca zrozumiałeś o co mi chodzi. Mam takie spaczenie, iż niemalże na siłę próbuję od (większości) gier video opartych o D&D (Diablo-Ice Windo-Never Wintero podobne) oderwać metkę RPG. Morrowinda nazywam cRPG'iem, gdyż, jak na elektroniczne realia, można bardzo mocno ograniczyć walkę. Bynajmniej z początku główne misje w bardzo niewielkim stopniu mają coś wspólnego z walką, a pełno z pobocznych questów to zaprowadzić kogoś na miejsce (muszę sprawdzić, czy można taką osobę zaprowadzić do łowców niewolników - w Falloucie można :D ), czy zanieść liścik miłosny (szkoda, iż nie można ściemniać i patrzyć na efekty, "trochę" nie eRPeGowe :/ ) itp. Ogólnie w moich kryteriach wychodzi na to, iż Okami to gra akcji z elementami RPG. Mam nadzieję, iż będzie mi dane zagrać w tą grę w rozsądnym terminie (problemy ze zdobyciem sprzętu, a więc nie ma co się kosztować na grę), wtedy mógłbym zweryfikować wizję z rzeczywistością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 heja moze ktos bedzie zainteresowany mam 3 gry na ps2 oryginalne burnouta wrc carmageddona na psx-a jeszcze tu aukcje: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1541848 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Przepraszam, a Gielda to tu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gl0bus Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Pierwszy filmik z God Of War 3 SPOILER: Kratos zginie :-| REAL GOD OF WAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Przepraszam, a Gielda to tu?sorki zapomnialem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Czy jezeli posiadam oryginalnego HD loadera i oryginalnego np pes5 i go zrzuce na dysk potrzebuje potem płytke z gra podkreslam wszystko oryginaln i bedzie to dzialac bez rippera? Sory ze upierdliwy jestem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tak, bedzie (zakladajac oryginalnego HDLoadera). Sprawdz tylko, czy PES5 sie z oryginalnym HDLoaderem lubi, bo sa gry, ktoe dzialac nie chca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 dobra moj hd loader przyszedl teraz musze jakias oryginalna gre skolowac (moje pozyczylem:) i przetestowac moze ktos podac jakas instrukcje dotyczaca hd loadera oryginalnego tak zeby jak najmniej lasera uzywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wkladasz plyte z HDLoaderem do napedu a potem wg. instrukcji obslugi ;) Nic wiecej chyba nie wymyslisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 a cos zeby z memorki grac od razu to chyba z ripperem czy cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...