Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

powiem tylko tyle ze zadna gra na pc nie ma takiej grywalnosci jak gra na konsoli

8O :lol: Nie ma bo nigdy nie grałeś. JAk grywasz tylko w bijatylki to ciezko żebys coś takiego znalazł na PC. Grałeś kiedys w Unding albo w System Shok :?: jak nie to zagraj i zmienisz zdanie. Zresztą podam może jeszcze przykład Fallout :arrow: Gra która jest starsza niż niejeden posiadacz PC :wink: a mimo to jej fabuła jest nadal wciagająca i potrafi przykuc do ekranu na kilka godzin. Nadal mało to może Homeworld 1,2 , Hegemonia , a może Shogun albo Mediewial:Total War :arrow: tego nie zobaczysz na konsoli. Co do samego PS2 to jest na dzisiejsze czasy słabą konsolą i byle posiadacz PC w granicach 1000zł ujrzy na swoim monitorze lepsza grafike (Duron800+512MB+R8500/GF3/GF4). Na koniec dodam ze jedyną konsola która w swoim czasnie wyprzedzała PCety było Nintendo 64.

typowa wypowiedz osoby, która z konsolami nie miała nigdy nic wspólnego i na takie tematy nie powinna się wypowiadać.

co do grafiki na ps2, to chyba nie widziałeś co ona jeszcze potrafi 8O jak zobaczyłem devil mac cry to gały mało mi nie wyszły..

kupujesz gry dla grafiki czy zabawy przyjemności, czy też miodności?

mam a raczej miałem radzia 9600Xt ( ten z podpisu) jakość obrazu żyleta.

i co?

grafika w grach sztuczna, w far cry wręcz plastikowa :wink:

od pewnego czasu nie ma w co na pc zagrać.

wszystkie nowości ukazują się na konsole...

nintendo 64 posiadałem przez kilka miesięcy, oraz psx. te pierwsze lezało w szafie i się kurzylo. nintendo grafike miało lepszą, chociaż bardzo rozmazaną, mydlana, o kiepawym dźwięku już nie wspomne, jednak posiadało swój klimat. tylko gry z psx były poprostu bardziej miodne...

mam ci napisac jakich hitow nigdy nie zobaczysz na pc? i o jakich każdy użytkownik pc marzy?

na sprzecie z podpisu. silent hill 3 przy rozddzielczości 1024-768. wygląda gorzej niż w wersji na ps2. ilość fps też jest gorsza, nie wspomniając już o duronie 800 i gf3. co ja bede pisal na ps2 jest już silent hill 4 ten to dopiero wymiata!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wole XbX od ps2. Moje argumenty :

grafika

wygodniejszy pad

firmowe szybkie bebechy  

możliwość kupienia dysku(bez jakiś przejściówek i bóg wie czego) chociaż fabrycznie już jest  

spora ilość DOBRYCH gier (na playu 90% gier to gnioty)

lepsze laserki

ładny wygląd ( MOIM ZDANIEM )

Gadanie o gran turismo 3 a graliście w toca race driver 2 ???

Moim zdaniem pobija tego gt.

Swoją drogą Pctów nic nie pobije ;P zamiast konsoli wole wydać +/- 150 zł na 2 pady i z kolegą pograć na kompie ;)

powiem tylko tyle ze zadna gra na pc nie ma takiej grywalnosci jak gra na konsoli

Widać na Pc mało grasz :P

nie zgodze się z tobą w pewnych kwestiach.

grafiki nie możesz porównywać. xbox jest zblizony do pieca, grafa więc jest bardziej sztuczna, kolorowa.

jesteś pierwszą osobą która mówi ze xbox ma wygodniejszy pad 8O

na ps2 jest 90% gniotów? :) :) :) pewnie nie umiesz wymienić z pamieci kilka tytułów, a wypisujesz takie głupoty!!!

toce 2 mam jeszcze zainstalowana, zagrałem kilka razy i jest taka jak wszystkie z tej seri, czyli grafa ładna, fizyka do bani. nudzi się po 2 dniach.

nikt nie twierdzi, ze pc nikt nie pobije :) jednak w kwesti gier konsola jest lepsza, tańsza itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typowa wypowiedz osoby, która z konsolami nie miała nigdy nic wspólnego i na takie tematy nie powinna się wypowiadać.

co do grafiki na ps2, to chyba nie widziałeś co ona jeszcze potrafi 8O  jak zobaczyłem devil mac cry to gały mało mi nie wyszły..

Na konsolach troche grałem chociaż niedużo ale powiem tyle ze dla mnie na konsolach nie znajde nic ciekawego (No RE i FF7 to sobie pogrywałem). Poweim tyle ze grając w gry FPP dla mnie grafa jest równie ważna jak fabuła i te dwie zeczy są nierozłączne. Po zagraniu w Call of Duty na PC jakby mi przyszło zagrac w to na PS 2 to bym chyba wywalił to za okno patrzac na ta brzydote rażacą z TV. Zreszta to samo dotyczy sie Battlefield 2 Modern Combat który na PS2 jest lekko "wyprany" z oprawy graficznej. Powiem tyle nie grywam na konsolach z dwóch powodów:

1. Na konsolach jest mało gier które sa w kregu moich zainteresowań.

2. Brzydota grafiki skutecznie mnie odpycha od grania w gry w które grywam na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do grafiki na ps2, to chyba nie widziałeś co ona jeszcze potrafi 8O  jak zobaczyłem devil mac cry to gały mało mi nie wyszły..

Na konsolach troche grałem chociaż niedużo ale powiem tyle ze dla mnie na konsolach nie znajde nic ciekawego (No RE i FF7 to sobie pogrywałem). Poweim tyle ze grając w gry FPP dla mnie grafa jest równie ważna jak fabuła i te dwie zeczy są nierozłączne. Po zagraniu w Call of Duty na PC jakby mi przyszło zagrac w to na PS 2 to bym chyba wywalił to za okno patrzac na ta brzydote rażacą z TV. Zreszta to samo dotyczy sie Battlefield 2 Modern Combat który na PS2 jest lekko "wyprany" z oprawy graficznej. Powiem tyle nie grywam na konsolach z dwóch powodów:

1. Na konsolach jest mało gier które sa w kregu moich zainteresowań.

2. Brzydota grafiki skutecznie mnie odpycha od grania w gry w które grywam na PC.

do FPP to piec jest najlepszy, choć ostatnio nie wychodzi nic ciekawego ( ile razy można grać w call of duty?). no moze jeszcze strategie. w pozostałych gatunkach żądzi konsola!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do FPP to piec jest najlepszy, choć ostatnio nie wychodzi nic ciekawego ( ile razy można grać w call of duty?).  no moze jeszcze strategie. w pozostałych gatunkach żądzi konsola!!

Już kiedyś pisałem ze to wszystko zalezy w co kto gra. Moje ulubione gatunki gier :FPP, Strategie , RPG i symulatory (czy to w kosmosie czy to nad Wielką Brytanią w 1942r :wink: ) nie mają równych i tu tylko PieC moze zaspokoić moje wymagania. Natomiast wyścigi i horrory typu RE to gry które są dobre na PC i Konsoli (chociaż horrory to gry typowo konsolowe i to jest jedyny gatunek gier który mógłby mnie przyciagnac do konsol) i gdy grywam na konsoli to zapuszczam sobie cos z tego gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typowa wypowiedz osoby, która z konsolami nie miała nigdy nic wspólnego i............

do FPP to piec jest najlepszy, choć ostatnio nie wychodzi nic ciekawego ( ile razy można grać w call of duty?).  no moze jeszcze strategie. w pozostałych gatunkach żądzi konsola!!

A pomyślałeś, że są na tym świecie ludzie, których nie interesuje prostota i kolorowa graficzka gier konsolowych?

Znajdź mi tytuł fabularnie i graficznie zbliżony np do Stalkera na konsole. Inna sprawa to fakt, że krew by mnie zalała podczas celowania padem w takim powiedzmy stalkerze.

Nie każdego bawią wyścigi, są ludzie którzy szukają symulatorów jazdy. Owszem GT jest genialne ale pod kątem zabawy.

Nie każdego bawi smętne snucie się w jakimś horrorze z latarką i wyczekiwanie z której to szafy coś wyskoczy...

Napisałem to już w tym temacie. gry na piece i konsole skierowane są do różnych grup odbiorców i przekrzykiwanie się co jest lepsze nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

typowa wypowiedz osoby, która z konsolami nie miała nigdy nic wspólnego i............

A pomyślałeś, że są na tym świecie ludzie, których nie interesuje prostota i kolorowa graficzka gier konsolowych?

Znajdź mi tytuł fabularnie i graficznie zbliżony np do Stalkera na konsole. Inna sprawa to fakt, że krew by mnie zalała podczas celowania padem w takim powiedzmy stalkerze.

Nie każdego bawią wyścigi, są ludzie którzy szukają symulatorów jazdy. Owszem GT jest genialne ale pod kątem zabawy.

Nie każdego bawi smętne snucie się w jakimś horrorze z latarką i wyczekiwanie z której to szafy coś wyskoczy...

Napisałem to już w tym temacie. gry na piece i konsole skierowane są do różnych grup odbiorców i przekrzykiwanie się co jest lepsze nie ma sensu.

nikt nikogo nie przekrzykuje. myślisz że na konsole nie ma gier genialnych i takich ktore się pamięta na całe zycie?

do każdej konsoli masz mozliwość dolaczenie klawiatury i myszy

gry na konsole są proste i kolorowe? nie rozśmieszaj mnie kolego :)

jakie snucie się z latarką?

masz takie pojęcie o grach konsolowych jak ci którzy pisza ze AMD się przegrzewa, i pali po pewnym czasie :)

sory ze tak napisałem, ale jak mogłem nie pisać jak konsola ci się kojaży z głupimi arkadówkami... ?

nie rozumiem tego zdania...

Owszem GT jest genialne ale pod kątem zabawy.

a gry to nie zabawa? co jeszcze dają gry oprucz zabawy? jak mozesz to napisz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że mogą na Tobie wywrzeć jakies gry wrażenie dostatecznie mocne byś zapamiętał je na całe życie.

Chodzi o to, że niektórzy szukają innych doznań. Nie wiem czy miałeś szansę być posiadaczem Amigi. W czasach, kiedy pc i amiga były konkurentami sytuacja była taka sama, gry na te platformy różniły się klimatem. O to samo też toczyła się wojna: które gry są lepsze.

Tak samo jest teraz. Niektóre gry są tworzone równocześnie na wszystkie platformy, np Legacy of Kain. Bardzo lubię tą gre, ale prze fabułę i tylko ona mnie popychała do dalszej gry. Konsolowy sposób sterowania w Defiance zjadł mi tyle nerwów, że szok. Nie lubię tego typu zabawy i już. Kotor na szczęście miał trochę zmodyfikowany interface w stosunku do tego z xboxa. Wszystko przez uproszczenia w obsłudze konsol. Wątpie czy właścicielowi ps2 chciało by się przedzierać padem przez zawiłości SPECIAL-a z Fallouta.

Jeśli chodzi o GT, tak we wszystkich grach chodzi o zabawę, ale niekonieczenie każdemu chodzi o ten sam typ zabawy, rozumiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sir Afeen pieca mam od 386 i gralem w kazda gre FPP jaka kiedykolwiek wyszla na PieCa. Mam szacunek do tego rodzaju gier ale dla mnie FPP to za malo. Mialem w zcyciu SNES'a(z pol roku), N64(z miesiac-pozyczone) oraz przez ponad 2,5roku PSX. Midzy czasie mialem(i mam) blaszaka. W gry FPP grywalem kiedys nawet duzo ale tylko za sprawa CS'a, strategie bardzo lubie i tez w nie duzo grywalem, niestety ale te 2 gatunki gier to jednak malo aby mozna bylo sie rozerwac po ciezkim dniu. Do tego zabawa na PSX'u dawala mi wiecej frajdy niz gra w CS'a(po lanie). Nigdy nie zapomne jak piewszy raz zapodalem na swojego szaraka Silent Hill. Ta gra poprostu mnie olsnila. Wczesniej nie widzialem takiej gry na PS(moze Alone in The Dark i to wszystko). Tyel strachu co sie najadlem przy tej grze to nie dala mi zadna inna gra na piecu. Do tego Driver. Gralem w nia rok przed premiera na PC i powiem Ci ze na PC w ta gre zagralem 5min. i nigdy nie wlaczylem jej jeszce raz. Na szaraku przeszedlem ja od poczatku do konca. Narazie nie znalazlem gry(z innego gatunko niz FPP,RTS), ktora byla jednoczesnie na PC i na konsoli aby wersja na konsoli nie byla bardziej miodna. Zawsze konsola bije PC miodnoscia(z grafika roznie bywa).

Wiec blaszak tylko do FPP, strategi, RPG sie nadaje a wszystkie inne gatunki to konsola, konsola, konsola mimo nawet gorszej grafiki czasem.

PS

Uwazam ze Dual Shock jest najlepszym padem jaki kiedykolwiek wyszedl. Pad z XBOX'a kryje sie.

PS2

Ktos mowil o Staklerze(czy jakos tak) i o grafice jaka jest w tej grze. A co powiesz o Shenmue, ktory powstal n Dreamcascie pare lat temu? Ta gra jescze dzisiaj ma genialna grafe a byla zrobiona na najslabszego nextgena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się załamie zaraz... :/ Czy grając w gry na blaszaka patrzycie tylko na grafikę ?!?! Ja osobiście pograłem w FarCry jakieś 30 minut i mnie poprostu znudził, ponieważ poza świetną grafiką nie oferuje kompletnie NIC !! Łazisz i strzelasz, cała filozofia, zero jakiegokolwiek klimatu. Jedyną grą jaka mnie naprawde wciągnęła to był Fallout I i II no i może Homeworld. Ja się załamie zaraz... :/ Czy grając w gry na blaszaka patrzycie tylko na grafikę ?!?! Ja osobiście pograłem w FarCry jakieś 30 minut i mnie poprostu znudził, ponieważ poza świetną grafiką nie oferuje kompletnie NIC !! Łazisz i strzelasz, cała filozofia, zero jakiegokolwiek klimatu. Jedyną grą jaka mnie naprawde wciągnęła to był Fallout I i II no i może Homeworld.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

A ja wole XbX od ps2. Moje argumenty :

grafika

wygodniejszy pad

firmowe szybkie bebechy  

możliwość kupienia dysku(bez jakiś przejściówek i bóg wie czego) chociaż fabrycznie już jest  

spora ilość DOBRYCH gier (na playu 90% gier to gnioty)

lepsze laserki

ładny wygląd ( MOIM ZDANIEM )

Gadanie o gran turismo 3 a graliście w toca race driver 2 ???

Moim zdaniem pobija tego gt.

Swoją drogą Pctów nic nie pobije ;P zamiast konsoli wole wydać +/- 150 zł na 2 pady i z kolegą pograć na kompie ;)

Widać na Pc mało grasz :P

nie zgodze się z tobą w pewnych kwestiach.

grafiki nie możesz porównywać. xbox jest zblizony do pieca, grafa więc jest bardziej sztuczna, kolorowa.

jesteś pierwszą osobą która mówi ze xbox ma wygodniejszy pad 8O

na ps2 jest 90% gniotów? :) :) :) pewnie nie umiesz wymienić z pamieci kilka tytułów, a wypisujesz takie głupoty!!!

toce 2 mam jeszcze zainstalowana, zagrałem kilka razy i jest taka jak wszystkie z tej seri, czyli grafa ładna, fizyka do bani. nudzi się po 2 dniach.

nikt nie twierdzi, ze pc nikt nie pobije :) jednak w kwesti gier konsola jest lepsza, tańsza itd.

A niby dlaczego mam nie porównywać ? bo co za dobra ?

Za bardzo przypomina pctową a może ma wyglądać jak rozmyte bez szczegółów ps2 ??? A co masz na myśli mówiąc sztuczna ? A tytułów kilka (dobrych) z ps2 moge wymienić. I kto tu głupoty wypisuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

Fajnych : Devil mey cry, (czy jak to sie pisze) barnout2,wrc2,tekken tag tournament,stuntman. Gnioty ? chociażby : gran turismo 3, metal gear solid 2, the gataway i inne których nie wymieniłem (manga,jakieś bzdurne siatkówki w ktrórych grają baby z powywalanymi cycami itp. itd.)

Dużo nazw nie znam ale sporo gier widziałem. To wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

Ja również szanuje twe zdanie. Każdy woli co innego. Dla mnie msg i gt to totalne gnioty. Wiem że miliony ludzi się w to zagrywają ale to nie są gry dla mnie (mało realizmu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamilwrc tobie nie podoba sie GT3,MGS2 itd. a mi nie podoba sie FarCry, ktory jest najwiekszym gniotem ostatnich lat na PC. Gra z niezla grafa ale bez polotu. Nawet stary Medal of Honor jest lepszy od tego gniotu :evil:

powiem ci, że teraz gdy nie było w co zagrać grałm w far cry. jednak jest to gra pusta jak moja kieszeń :) a ładna jak moja żona :) niestety troche sztuczna jak piersi pameli :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, Gran Turismo 3 A-Spec to straszny gniot. :roll: Po tym jak zobaczyłem tą grę u kumpla, stała się ona powodem dla którego kupiłem konsolę. Ta seria to bezapelacyjnie NAJLEPSZA, najbardziej grywalna symulacja wyścigów jaka powstała kiedykolwiek na wszelkie platformy.

Problemem specjalistów w dziedzinie gier na konsole wypowiadających się w tym temacie jest to, że oni konsoli nigdy nie mieli. Fakt, może pograli sobie w dwie - trzy gry u kumpla, ale z żalu za to, że nie są posiadaczami konsoli twierdzą, że wszystko co wiąże sie z konsolą jest be, a gry są robione tylko dla debilnych dzieciaków grających w platformówki. Ale co ma zrobić człowiek, który przez lata wpakował ciężkie miliony w komputer i żal mu d.upę ściska, że inni mają wspaniałe gry za tak niewiele :?: Może sobie ponarzekać, że grafika jest beznadziejna, bo na jego super duper komputerze lepsze gry chodzą w 10 klatkach z aniso i AA.

Dla mnie, jak i wielu innych graczy, liczy się nie grafika, którą można się cieszyć przez 30 minut, potem odstawić grę na półkę, ale niesamowita grywalność, która wręcz wypływa z gier na konsole. Jak ktoś słusznie zauważył, gry na konsole skierowane są dla innej grupy odbiorców, niekoniecznie dzieci. Dlatego czasami gram (jak i miliony innych dorosłych osób na świecie) na bardzo wygodnym padzie w wyścigi, bijatyki, rpg typu Final Fantasy i inne gry z konsol, a innym razem odpalam kompa, żeby pograć w FPP, RTS, czy rpg typu Fallout/Baldur's Gate lub inne gry na PC.

W dzisiejszych czasach konsola naprawdę niedużo kosztuje. Wszystkim "specjalistom" od gier z konsol polecam jej zakup i paru dobrych gier zanim zaczną wypisywać bzdury na forum na tematy, o których nie mają pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

sucker

Mi też nie podoba się Far Cry. I Medal of honor też nie lubie :D

Może niektórzy pomyślą że jestem dziwny/głupi. Ja poprostu nie lubie tych gier (nie lubie większości fppków jakie wyszły bo są idiotyczne. Latasz i non stop strzelasz, masz magiczne apteczki i magiczna PANCERZE. A do tego 3x Ckm 2x bazooka 7x pistolet 40xgranat i do każdej broni 300 nabojów.Z tymi broniami to nie dosłownie tak jest ale chciałem podkreślić jakie fppki wychodzą )

Mizc

Jak nie mam pojęcia przecież pegazusa mam :D :D

A na playu grałem wiele razy. I już skończe swe teksty jak mi się grało :P.

A jeżeli gry na pc nie są grywalne to pomyśl chwile :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do grafiki na ps2, to chyba nie widziałeś co ona jeszcze potrafi 8O jak zobaczyłem devil mac cry to gały mało mi nie wyszły..

Ja tez widzialem ta gre. Mam nadzieje, ze mowisz o czesci drugiej.

Faktycznie robi wrazenie, ale....

...no wlasnie, ale na pierwszy rzut oka. W PS2 i konsolowkach (tak nazywam gry na PS2, w ktorych sie idzie do przodu i wali kciukami w pad) jest zastosowany swietny trick graficzny. Tekstury sa niskiej rozdzielczosci, postanie sie zbudowane z marnej liczby poligonow tak samo cala reszta obiektow 3d. Jednak trick caly polega na tym, ze sa dobrane swietne efekty. Jak nie jakis wybuch czy smucha swiatla. Albo poswiaty, ktore defacto potrzebuja o wiele mniej mocy obliczeniowej niz jedna tekstura o rozdz. 1024x1024. Efekty takie stosowane byly juz w voodoo (oczywiscie w poczatkowym stadium). Elegancko dobrane swiecidelka oraz obnizenie detali (czego na pierwszy rzut oka nie widac) pozwala konsoli utrzymac plynnosc oraz oszukac ludzkie naiwne oko.

mam ci napisac jakich hitow nigdy nie zobaczysz na pc? i o jakich każdy użytkownik pc marzy?

na sprzecie z podpisu. silent hill 3 przy rozddzielczości 1024-768. wygląda gorzej niż w wersji na ps2. ilość fps też jest gorsza, nie wspomniając już o duronie 800 i gf3. co ja bede pisal na ps2 jest już silent hill 4 ten to dopiero wymiata!!!

Nie porownuj konwersji bo jak zaraz przytocze RPG na konsole w postaci baldurs gate (ktory jest konwersja - ups przepraszam, chcialem powiedziec parodia) to kazdy tu pierdyknie plackiem ze smiechu.

Nie wspominajac o MoH: frontline na PS2 :D:D:D

Najpierw bylo smiesznie ale teraz zaczyna sie robic zenujaco.

Zapytaj byle kogo ktora grafika jest sztuczniejsza: PC czy PS2.

To jest spowodowane wlasnie tym o czym wspominalem. Oszukiwaniem ludzkiego oka wodotryskami i kolorowymi wybuchami.

Gralem we wczesniej wspomnianego DMC2. Otrzasnalem sie po pewnym czasie z tych wodotryskow (dobrze, ze jeszcze umiem ocenic prawdziwa grafike od dziecinnych wyklejanek w bezsensowne kolory) i stwierdzilem, ze takiego plastiku to dawno nie widzialem.

jednak w kwesti gier konsola jest lepsza, tańsza itd.

Lepsze i tansze ?Nie wiem gdzie zyjesz ale w dzisiejszym swiecie nie ma takiego pojecia. Cos Ty, z TV marketu ?

do FPP to piec jest najlepszy, choć ostatnio nie wychodzi nic ciekawego ( ile razy można grać w call of duty?). no moze jeszcze strategie. w pozostałych gatunkach żądzi konsola!!

Najpierw narzekacie (nie wiem czy akurat Ty. Nie chce mi sie doszukiwac 2, 3 strony do tylu udowadniajac), ze FPP zalewaja PC-owy rynek, ze juz sie to robi nudne, po czym padaja takie slowa. Jak nie w ta strone to w ta :D

Wezcie juz przestancie z tym FPP. Najlepszy gatunek gier, najlepiej oplacalny dla developerow, najlepiej pokazac mozliwosci dzisiejszej technologii.

CoD, piekna gra. Wczesniej byl, MoH + dodatki, jeszcze wczesniej RTCW, F-C i wiele innych, ktore maja swoje rzesze fanow. A konsolowcy mi tu nawijaja po raz 100, ze na ich plastik jest GT3 (graja w to od 2 lat), tekken4 (graja w to od 2 lat). Nie przecze, cudowne gry (dzieki nim PS2 sie broni) ale nie zarzucajcie PC i jego graczom, ze ilez mozna grac w jedna gre (juz kilka razy padlo takie stwierdzenie z ust suckera i chyba jeszcze kogos).

typowa wypowiedz osoby, która z konsolami nie miała nigdy nic wspólnego i na takie tematy nie powinna się wypowiadać

A tu kolejna papka mydlaca oczy. Akurat wypowiedz Yasia22 jest dosc rzeczowa

Grałeś kiedys w Unding albo w System Shok jak nie to zagraj i zmienisz zdanie. Zresztą podam może jeszcze przykład Fallout Gra która jest starsza niż niejeden posiadacz PC a mimo to jej fabuła jest nadal wciagająca i potrafi przykuc do ekranu na kilka godzin. Nadal mało to może Homeworld 1,2 , Hegemonia , a może Shogun albo Mediewial:Total War tego nie zobaczysz na konsoli. Co do samego PS2 to jest na dzisiejsze czasy słabą konsolą i byle posiadacz PC w granicach 1000zł ujrzy na swoim monitorze lepsza grafike (Duron800+512MB+R8500/GF3/GF4). Na koniec dodam ze jedyną konsola która w swoim czasnie wyprzedzała PCety było Nintendo 64.

Gdzie tutaj mozna wywnioskowac, ze nie mial stycznosci z konsolami ?

I dlaczego ma sie nie wypowiadac ?

do każdej konsoli masz mozliwość dolaczenie klawiatury i myszy

Pokaz mi chociaz jedno zdjecie swojego kolegi z klawiatura do PS2 w dloniach. JA TAKICH NIE ZNAM !

konsola ci się kojaży z głupimi arkadówkami... ?

Czy mowiem juz o 90% gniotach ?

dla mnie FPP to za malo.

A dla konsolowcow GT3 wystarczy zeby kupowali konsole i grali w ta gre 2-3 lata. Masz jeszcze jakies ciekawe spostrzezenia ?

Swiadczy to o genialnosci gry (ew. gatunku) i tutaj nie powinno byc zadnych spiec jezeli wszyscy jestesmy graczami.

Narazie nie znalazlem gry(z innego gatunko niz FPP,RTS), ktora byla jednoczesnie na PC i na konsoli aby wersja na konsoli nie byla bardziej miodna. Zawsze konsola bije PC miodnoscia(z grafika roznie bywa).

W druga strone znajde kilka przykladow :D

Mafia, MoH (juz mi sporo czasu zajelo pisanie tego posta wiec jak naprawde Ci zalezy abym dalej wymyslal to dolacze liste).

Wiec blaszak tylko do FPP, strategi, RPG sie nadaje a wszystkie inne gatunki to konsola, konsola, konsola mimo nawet gorszej grafiki czasem

Reszta, czyli bijatyki, chodzone dwunastki (chyba wiadomo, ze chodzi o g**niane platformowki), i wyscigi. Po jednej grze z kazdego gatunku respect, troszke sredniakow a reszta to zwyklacze ocierajace sie o miano gniotow.

Jest taki programik na satce, ktory nazywa sie G@meNetwork chyba. Czesto pokazuje gry z PS2.

Najlepszy program satyryczny jaki jest na dekoderze polsatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie !!!! nawet nie mowcie mi o konsolach wg mnie to totalne badziewie !!

/.../

Bo konsole są dla ludzi którzy wiedzą czego chcą 8) W światku konsol i (pośrednio) automatów do gier liczy się FUN a nie 128 bitowy (LOL) kolorek :)

I nie kłóćcie się ludzie czy xbox/ps2 tylko odkładajcie szmal na xbox2/ps3

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

I nie kłóćcie się ludzie czy xbox/ps2 tylko odkładajcie szmal na xbox2/ps3 

:lol:

Taa i znów będą kłótnie co lepsze. Bo xbx2 będzie za bardzo przypominał pc.

Znaczyć sie będzie chłam (ale nie dla mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec blaszak tylko do FPP, strategi, RPG sie nadaje a wszystkie inne gatunki to konsola, konsola, konsola mimo nawet gorszej grafiki czasem

Reszta, czyli bijatyki, chodzone dwunastki (chyba wiadomo, ze chodzi o g**niane platformowki), i wyscigi. Po jednej grze z kazdego gatunku respect, troszke sredniakow a reszta to zwyklacze ocierajace sie o miano gniotow.

Jest taki programik na satce, ktory nazywa sie G@meNetwork chyba. Czesto pokazuje gry z PS2.

Kolejny specjalista. Oceniasz gry po programach w telewizji ??8O Jak ty możesz w ogóle mowić o konsolach jak na nich prawie nie grałeś :?: To tak jakbyś rozmawiał o torcie, którego nigdy nie jadłeś, widziałeś go przez moment przez szybe :?

Gdybyś grał, to widziałbyś wiele rewelacyjnych gier jak np. Soul Calibur 2, seria Virtua Fighter, seria Tekken, seria Final Fantasy, seria Gran Turismo, seria Winning Eleven/Pro Evolution Soccer, seria Metal Gear Solid, seria Silent Hill, seria Resident Evil, seria Devil May Cry i wiele wiele innych (a to tylko z jednej konsoli).

Nie wiem jakie mam podać argumenty, które przemówią do rozumu człowiekowi, dla którego Fifa jest o niebo lepsza od Pro Evolution Soccer, bo drażnią go ciagłe wyniki 0:0. Pewnie, jak się jest niedzielnym graczem jeśli chodzi o konsole, to można mieć taką opinie. Masz prawo oczekiwać od gier tego, że jak włączysz ją raz na dwa tygodnie na 10 minut, to bedziesz Władcą Świata i Andorą rogromisz Brazylie 20:0. Zrozum tylko, że nie wszyscy mają taka opinię jak ty, niektórzy oczekują od gier czegoś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczale nie jestem jakimś tam wyznawcą FPP, nawet powiedziałbym, że traktuję je troche marginalnie :) Shenmue nie znam, Stalkera wspomniałem ze szczególnego powodu. Grafika tam nie ma nierealistycznych wodotrysków i to mnie ujmuje, poza tym to ma być połączenie FPS i RPG. Fabułą też jest ciekawa i do tego swoboda. Strategie mnie nudzą :D

Grafikę traktuję naprawdę drugorzędnie, powinno to być widoczne patrząc na mój konfig :) r9100 i 256mb ram nie radzi sobie specjalnie dobrze z czołowymi tytułami w full detalach. Far Cry naprawdę mi się podobał.

Jeszcze o Legacy of Kain: gdzieś przeczytałem, że Defiance miał sterowanie wzięte z Devil my cry... jak wy możecie się zachwycać tą sieczką jaką robi kamera z każdej próby biegu na wprost? :D Moim zdaniem gra została totalnie spaprana przez to dziwaczne sterowanie.

I na koniec, czy te posty nie są dostaecznie wymowne i kłutnia o wyższość którejś platformy nie ma sensu:

Ja również szanuje twe zdanie. Każdy woli co innego. Dla mnie msg i gt to totalne gnioty. Wiem że miliony ludzi się w to zagrywają ale to nie są gry dla mnie (mało realizmu).

kamilwrc tobie nie podoba sie GT3,MGS2 itd. a mi nie podoba sie FarCry, ktory jest najwiekszym gniotem ostatnich lat na PC. Gra z niezla grafa ale bez polotu. Nawet stary Medal of Honor jest lepszy od tego gniotu

powiem ci, że teraz gdy nie było w co zagrać grałm w far cry. jednak jest to gra pusta jak moja kieszeń  a ładna jak moja żona  niestety troche sztuczna jak piersi pameli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mizc, ja mam PS2 i niestety "wiele" to tych rewelacyjnych gier niema, Gran turismo a i owszem niezla, tekken i soulcalibur swietne bijatyki, ale reszta to taka se, devil may cry jest smieszny jak dla mnie :) ,Metal Gear to gra DOBRA ale nic ponad to. resident to kaszana, Silent Hill dopiero 4ka jest niezla po 1dynce, szczerze to wiecej jest rewelacyjnych na pc-ta , z tym ze na pcta niema tekkena i Gran turismo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Mizc, ja mam PS2 i niestety "wiele" to tych rewelacyjnych gier niema, Gran turismo a i owszem niezla, tekken i soulcalibur swietne bijatyki, ale reszta to taka se, devil may cry jest smieszny jak dla mnie :) ,Metal Gear to gra DOBRA ale nic ponad to. resident to kaszana, Silent Hill dopiero 4ka jest niezla po 1dynce, szczerze to wiecej jest rewelacyjnych na pc-ta , z tym ze na pcta niema tekkena i Gran turismo :)

Mam inne zdanie. A co powiesz o WE/PES, o Final Fantasy, to też gnioty? Ja nigdzie nie napisałem, że na konsole jest wiecej dobrych gier niż na PC. Na PC gram od wielu lat, dużo więcej niż gram na konsoli i grałem w wiele bardzo dobrych gier, których na konsoli nie ma i nie będzie. Jedynie drażni mnie sposób, w jaki po raz kolejny "pecetowcy" z klapkami na oczach najeżdżają na konsole. Ile można? Nie chcecie - nie kupujcie, nawet nie wiecie co tracicie... Ja przynajmniej się nie martwię, że taki choćby Doom ]I[ czy Half Life 2 - teoretycznie bardzo dobre gry, będą mi chodziły w 10 klatkach na minimalnych detalach i rozdziałce, albo w ogóle się nie odpalą. Pogram sobie za stosunkowo niewielkie pieniądze w inne, bardzo dobre gry i grając będę się śmiał z wszystkich pecetowych szowinistów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

Ja najeżdżam tylko na jedną konsole a psowcy na wszystkie kompy :P

A wszystkie (oprócz dmc) tytuły jakie wymieniłeś są miom zdaniem cienkie. Miliony ludzi kupiło to dla tych gieer. Apropo grafy to Toca Race Driver 2 nie wyszło na ps2 właśnie z tego powodu (tak słyszłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny specjalista. Oceniasz gry po programach w telewizji ??8O Jak ty możesz w ogóle mowić o konsolach jak na nich prawie nie grałeś :?: To tak jakbyś rozmawiał o torcie, którego nigdy nie jadłeś, widziałeś go przez moment przez szybe :?

Gdybyś grał, to widziałbyś wiele rewelacyjnych gier jak np. Soul Calibur 2, seria Virtua Fighter, seria Tekken, seria Final Fantasy, seria Gran Turismo, seria Winning Eleven/Pro Evolution Soccer, seria Metal Gear Solid, seria Silent Hill, seria Resident Evil, seria Devil May Cry i wiele wiele innych (a to tylko z jednej konsoli).

Nie wiem jakie mam podać argumenty, które przemówią do rozumu człowiekowi, dla którego Fifa jest o niebo lepsza od Pro Evolution Soccer, bo drażnią go ciagłe wyniki 0:0. Pewnie, jak się jest niedzielnym graczem jeśli chodzi o konsole, to można mieć taką opinie. Masz prawo oczekiwać od gier tego, że jak włączysz ją raz na dwa tygodnie na 10 minut, to bedziesz Władcą Świata i Andorą rogromisz Brazylie 20:0. Zrozum tylko, że nie wszyscy mają taka opinię jak ty, niektórzy oczekują od gier czegoś innego.

Program w TV po prostu gdy ogladam to mam zabawe z tego co tam reprezentuja jako hity.

Czytaj cala dyskusje a nie wyciagaj cytacikow.

Czy Fifa czy PES.

No coz, fifa bardziej mi sie podoba ale nie tym ja tutaj. PES ma rzesze fanow jak i antyfanow, tak samo fifa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przynajmniej się nie martwię, że taki choćby Doom ]I[ czy Half Life 2 - teoretycznie bardzo dobre gry, będą mi chodziły w 10 klatkach na minimalnych detalach i rozdziałce, albo w ogóle się nie odpalą. Pogram sobie za stosunkowo niewielkie pieniądze w inne, bardzo dobre gry i grając będę się śmiał z wszystkich pecetowych szowinistów :)

Wole sprawdzic D3 czy HL2 w 10 fps niz nie miec tej mozliwosci.

PC umozliwia jeszcze obcinanie detali. Zrobie sobie rozdz. i detale taki jak oferuje chocby grafika w PS2 i bedzie 50 fps :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przynajmniej się nie martwię, że taki choćby Doom ]I[ czy Half Life 2 - teoretycznie bardzo dobre gry, będą mi chodziły w 10 klatkach na minimalnych detalach i rozdziałce, albo w ogóle się nie odpalą. Pogram sobie za stosunkowo niewielkie pieniądze w inne, bardzo dobre gry i grając będę się śmiał z wszystkich pecetowych szowinistów :)

Wole sprawdzic D3 czy HL2 w 10 fps niz nie miec tej mozliwosci.

PC umozliwia jeszcze obcinanie detali. Zrobie sobie rozdz. i detale taki jak oferuje chocby grafika w PS2 i bedzie 50 fps :)

ty lubisz takie przycinające się gry a niektórzy nie:-)

sprawdz sobie hl2 ale w snach :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi