tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Na początek chce napisać że szukałem tego na forum, ale wszędzie porozwalane itp... chciałem założyć osobny temat. Zamierzam kupić dysk twardy o pojemności 160GB. Jakiej firmy kupić??? Czy jest możliwość kupna dysku w tej pojemności z 16MB cache??? Cena do 290zł. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ja tanm jestem za Maxtor'em ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Poszukaj, takich tematów była masa. Ja polece seagate <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Seagate też może być :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ae podajcie konkretne modele, a co powiecie o samsungu 160jj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale podaj czy to ma być SATA czy ATA :D Seagate 160Gb Sata II 7200RPM <- 20zł więcej niż Twój limit Maxtor 160Gb SATA II 7200RPM <- Mój wybór Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Pisałem że cena to 290zł, a nie ponad 1000zł, poza tym wystarczy 7200 obrotów, interfejs na płycie mam SATA. Co powiecie na tego samsunga HD160JJ jest na apollo za 273zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Już dopieściłem swoje linki a ten WD to przykład 16mb cache Ja bym samsungowi podziękował ale to Twoja decyzja......... Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jak SATA to ten Samsung może być. Sam mam ten dysk, cichy, szybki, brak zastrzeżeń, polecam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 venom w takim razie co polecasz. Podaj linka do sklepu internetowego, tylko nie allegro i oczywiście do 290zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) A czy ten Seagate co dałem linka nie jest od sklepu ?? Ja już dałem to, co polecam :) Jak coś jeszcze znajde to dopisze :) pzdr. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Maxtor: <1> <2> <3> Western Digital: <1> <2> Seagate: <1> Samsung: <1> Wszystko ze Skąpca - czyli same sklepy. Do sklepów nie wchodziłem bo mi się nie chciało :D Sorry za moje lenistwo :D Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 dzięki venom. Jeszcze sie zastanowie nad samsungiem, a seagatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A dlaczego odrzucasz WD i Maxtora ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Wd są głośne, a maxtorki, słyszałem że szybko padają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Noo ja bym nie powiedział że Maxtory szybko padają. Miałem: 30gb -> sprzedałem i wymieniłem na 80gb sata - wymieniłem 2 miechy temu 40gb -> dostałem uszkodzonego (!) to mi wymienili na 80gb ata - od dwóch lat chodzi w 2gim configu Są szybkie, dość ciche, wydajne - jak chcesz. Na pewno nie padają szybciej niż samsungi które mieli qmple :D Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Z jednej strony każdy poleca to co ma, a co jest wydajniejsze seagate czy maxtor??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Porównywalne wydajnością. Niedawno Maxtor został wykupiony przez Seagate, więc dyski są chyba jeszcze lepsze :] Ale zachwala się jeśli coś jest dobre :] Bo jeśli by mi padały jak muchy te maxtory to bym Ci ich nie polecił ;) Stabilne są podobno Seagate. Ale może Samsung byłby dobrym wyborem...... mnóstwo user'ów je poleca. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Polecają samsungi 200 i 250GB, nie wiem jak jest z 160GB i dlatego założyłem nowy topic. Ja miałem 2 seagaty, w pierwszym kompie 3GB i teraz mam 40GB, kupowałbym seagate tylko pytam na forum bo może się popsuł lub jest coś lepszego i tańszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Polecam seagate ze względu na gęstość zapisu, ma jeden talerz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 na bitcomputer pisze że ma 2 talerze, i chyba jednak seagate :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Szczerze mówiąc to nie masz szans kupić "dysku który się nie psuje". Każdy dysk może się popsuć - nie znamy dnia ani godziny :) Mi się nigdy Maxtor, WD i Seagate nie popsół dlatego zazwyczaj to polecam..... Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autorzy serwisu dołożyli wszelkich możliwych starań, aby prezentowane informacje były prawdziwe i aktualne, jednak nie mogą tego zagwarantować. Dlatego błędne informacje na stronie internetowej nie mogą być podstawą do roszczeń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy przed podjęciem decyzji o kontakt z pracownikiem firmy BIT computer.Błędy sie zdażają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Chyba jednak się zdecyduje na maxtora z apollo. Ma 3 lata gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Myśle że nie będziesz żałował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ja ci polece seagate: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=157513&st=0 mam od pol roku i nie moge narzekac, ani na halas, ani na szybkosc pracy, ani na awaryjnosc. Super dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Tak ale ja potrzebuje sata. Myśle że nie ma sensu kupować na ata dysku skoro ma się sata na mobo, jeżeli sie nie ma to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Tak ale ja potrzebuje sata. Myśle że nie ma sensu kupować na ata dysku skoro ma się sata na mobo, jeżeli sie nie ma to inna sprawa. Polecam WD na SATA II. Będzie działało bez problemu pod SATA I a na przyszłośc będzie od razu. Do tego dochodzi NCQ (który w przyszłości na pewno odczujesz). Sam mam WD i jedyna wada to dosyć wysoka temperatura jak przeprowadzam defragmentację (dochodzi do 52 stopni ale może dlatego że napęd fdd jest wyżej i nie ma gdzie ciepła oddwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 WD odpada, za głośny, raczej zostaje przy maxtorku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 WD odpada, za głośny, raczej zostaje przy maxtorku Czy ja wiem? Mojego nie słychać :D no może tylko takie BRRRZZZZ przy samym właczeniu kompa kiedy głowice ustawia. A dysk mój już taki młody nie jest ze 2 latka to ma chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...