neomagnet Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 polecam Ci maxtora z serii diamondmax 10, taki jak ma v.e.n.o.m w sigu. sam posiadam takiego ale z 160gb, jest bezgłośny i bez awaryjny, słyszałem tylko ze niektóre modele trzeba jakoś przestawiac w biosie bo inaczej powodują restarty systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 polecam Ci maxtora z serii diamondmax 10, taki jak ma v.e.n.o.m w sigu. sam posiadam takiego ale z 160gb, jest bezgłośny i bez awaryjny, słyszałem tylko ze niektóre modele trzeba jakoś przestawiac w biosie bo inaczej powodują restarty systemuZgadzam się w 100% ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Napiszcie co z tym biosem jest, co trzeba robić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no ja własnie nie wiem bo miałem ustawiane w serwisie (nie wiem czy wogle cos musieli ustawiac) ale kolega kupił dysk bardzo podobny tylko ze 120gb i miał resy. czytałem na jakims forum ze co niektóre wersje trzeba przestawic z dysku dynamicznego n lba (czy jakos tak) lub na odwrót. moze ktos sie na tym z na i opisze. sam tez chetnie sie dowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A ze seagatem też tak jest??? lub samsungiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Seagate podpinasz i już wszystko działa, żadnych problemów, a przede wszystkim cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) To myśle że kupie seagate. Na apollo pare groszy więcej ale mam 5 lat gwary, a na inne 160-tki jest po 3 lata. Kupie tego ST3160812AS, 7200.9 za 289zeta pod Sata2. Jeszcze pytanie, mam na płycie Sata nie sata2, to dysk sata2 podejdzie??? Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez tatrazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 To myśle że kupie seagate. Na apollo pare groszy więcej ale mam 5 lat gwary, a na inne 160-tki jest po 3 lata. Kupie tego ST3160812AS, 7200.9 za 289zeta pod Sata2. Jeszcze pytanie, mam na płycie Sata nie sata2, to dysk sata2 podejdzie??? Dyski pod sata II działają na kontrolerze sata I ale nie są w 100% wykożystywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zadzała spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 własnie przeszukałem neta i dowiedziałem się ze problem lezy po stronie dysku (nie wazne jakiej firmy). są one często wykrywane jako dynamiczne i przez to często powodowane są restarty i trzeba przestawic na LBA, ale gdzie i jak narazie nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dzisiaj byłem w sklepie komputerowym popytać o dyski i tak... seagate mieli, ale jak zapytałem o maxtory to powiedzieli że miesiąc temu wycofali z produkcji, bo prawie wszystkie sprzedane ludzie przynosili na gwarancje uszkodzone, wymieniali na seagaty. Jednak ostatecznie kupuje segate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 to musiała wyjsc jakas fatalna seria, ale maxtor został chyba wykupiony przez jakąś firme ......., ale jak dla mnie to i tak to jedne z najlepszych dysków!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Dla mnie też. Został wykupiony przez SEAGATE. Wtedy odziwo się wszystko posypało..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 miałem kiedys seagate 30gb... co to była za maszyna.. format prawie co miesiąc... temperatura dochodzące czasami do 50C (ale zadko)... i ta cisza, chyba z 50 decybeli----poprostu niezapomniane przezycia!! dlatego kupiłem cichutkiego stabilnego i chłodnego maxtora.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Tylko ja też moge trafić na tą fatalną serie. Kupie sobie seagate, ale czytałem że wiele userów poleca samsung hd160jj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 zeczywiscie, samsung produkuje teraz swietne dyski, choc kiedys ludzie na nie narzekali...... ale to juz przeszłosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jeszcze sie zastanowie, na bitcomputer widać że samsung wydajniejszy, ale na apollo mam 5 lat na seagate. Chyba samsung na apollo, po drugie za 5 lat i tak to będzie przeżytek, a procesory to pewnie "dziesięcio-rdzeniowe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Jeszcze sie zastanowie, na bitcomputer widać że samsung wydajniejszy, ale na apollo mam 5 lat na seagate. Chyba samsung na apollo, po drugie za 5 lat i tak to będzie przeżytek, a procesory to pewnie "dziesięcio-rdzeniowe" Nie byłbym taki pewien. Standarty z dyskami to nie procki czy karty graficzne. Dysk to chyba najbardziej awaryjna część w kompie. Gwarancja na dysk to podstawa. Zresztą jak dzwoniłem do większości firm to polecali głównie Seagata - że bardzo dobre dyski i najmniej problemów z nimi. 3 lata to też nie źle, no a 5 lat to na prawdę duży komfort. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A ja po raz setny polecam RAID0 2x80GB - będzie to ~2x szybsze od jakiegokolwiek dysku 160GB. Kup 80GB Caviary SATA (działaja jako SATA2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie wyjdzie mnie za drogo. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez tatrazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ja mam samsunga bardzo cichy nawet go nie slysze :) POLECAM :) kupilem 2 lata temu albo trzy 80GB chodzi jak zyleta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie wyjdzie mnie za drogo.To było pytanie czy stwierdzenie? Drożej pewnie wyjdzie trochę (2x80GB WD Caviar ~390PLN) 160GB nie wiem ile kosztuje ale warto zainwestować w taką szybkość i wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 malkovich ja swojego seagata kupiłem za 300zł, a od 328 można mieć chyba pożądną 250 od sasmunga, naprzykład tu: http://www.agito.pl/index.php?pid=29190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie ma sensu pakować tyle w 160GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 też polecam WD bo sam go mam. prawie go nie słychać. wydaje mi sie że to są najlepsze dyski pod słońcem. maxtor, segate,samsung chowają sie przed nim!!! polecam WD :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jak masz odpowiednie fundsze to WDC 160GB z 16MB cache (SATA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 malkovich ja swojego seagata kupiłem za 300zł, a od 328 można mieć chyba pożądną 250 od sasmunga, naprzykład tu: http://www.agito.pl/index.php?pid=29190No dobrze. Chociaż nie rozumiem po co ludziom dyski 250GB, sam mam 80GB i wolnego chyba 15GB. Czy na takim dysku trzyma się obrazy 30 gier i 20 programów i kilku filmów DVD? Co do nieopłacalności pakowania się w 2x80GB - zamierzam zrobić taki nieopłacalny krok. Ludzie kupujecie po 2GB RAMU macie szybkie procesory, dużą przepustowość FSB/HTT ale dyski twarde skutecznie hamują wszystko, kiedy przychodzi o wykorzystanie danych z nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kupuje ostateczni seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xarfax Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 w życiu nie widziałem tak nie zdecydowanego kolesia - każdy dysk może paść, o każdej porze. co do dwóch dysków po 80 GB - to jest bardzo dobry pomysł. Dlaczego?? na pierwszym robisz dwie partycje - lub więcej, jedna na windowsa (sam windows), pozostae na co tam chcesz na drugim też robisz minimum dwie partycje, pierwsza na plik wymiany i pliki tymczasowe, reszta na co chcesz. i tak jest najefektywniej - oczywiście oba dyski najlepiej podpiąć do osobnych kanałów. dlaczego?? plik wymiany i pliki tymczasowe okropnie fragmentują dyski - są to pliki, które są ciągle kasowane, zapisywane i nadpisywane. a obsługa plików systemu i pliku wymiany przez dwa osobne kontrolery daje najlepsze rezultaty jeżeli chodzi o wydajność. co do firmy - ja osobiście mam dysk seagate 40 gb u6 5400 obr/min. ma 6 lat i nie ma z nim żadnych problemów!!!! jest cichy i sie nie grzeje. w niedalekim czasie musze jednak kupić drugi, głównie z powodu braku miejsca. i prawdopodobnie wybiorę też seagate tylko że na sata2. ewentualnie WD. ewentualnie..... innych dysków nie biorę pod uwagę wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Polecam seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...