Domik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Monkin kup porządny zasilacz. Lub sprawdź na innym modecom fortron chiftec a nie rubikon colorist. Ewentualnie sprawdź temp proca. A że Tibia chodziła przecież ona nie wymaga dużego obciążenia proca ani karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moknin Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Temperatura ( czujnik z Aidy): Płyta: 37 stopni Procesor: 53 stopnie Dwa dyski nigdy nie były podłączone jednocześnie. Dzisiaj rano zainstalowałem nowe sterowniki do karty: NVidia 84.21 Pamięci sprawdzałem najpierw wyjmując po jednej - zawieszał się, później wyjąłem obie i włoźyłem inną - zawiesił się. Memtest chodził ok 20 min i "0" błędów. Dzisiaj od rana komputer działał przez 8 godzin ale przy włączonej Tibi (Tibia na pasku a ja robię co chcę), po jej zamknięciu zawiesił się natychmiast, następnie dwa razy zawiesił się podczas startu - raz przy wczytywaniu ustawień użytkownika, drugi raz gdy pojawił się pulpit. Za trzecim razem gdy tylko pojawiły się ikony zdążyłem uruchomić Tibię i .... działa. Dlaczego działa przy Tibi a bez niej nie? Może spróbuję zaktualizować BIOS, bo mój jest bardzo stary (jeśli się uda..., jeśli nie to odezwę się dopiero w poniedziałek) Czy są jakieś programy do testowania karty graficznej i innych podzespołów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezeet Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ja juz próbowałem odłaczac wszysko co zbedne typu cd romy drugi dysk dyskietki itp. i dalej to samo wiesza sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moknin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Menedżer zadań Windows - Tibia wykorzystuje wszystkie zasoby procesora: 99%, 98% lub odpowiednio mniej jeżeli pracują inne programy, ale użycie procesora zawsze wynosi 100%. I wtedy komputer działa. Po wyłączeniu Tibi zawiesza się prawie natychmiast. Jakieś pomysły? Dlaczego przy 100% obciążeniu procesora działa a przy mniejszym nie? Temperatura po kilkugodzinnej pracy przy 100%: Płyta: 38 stopni Procesor: 54 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 może te procesy ci coś wieszają (neostrada, watch.exe itd.) spróbuj uruchomić system tylko z tym co wymagane, systemowe czyli explorer itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...