spavatch Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Pytanie do posiadaczy takiego wynalazku, wzglednie dla doinformowanych w temacie: macie pomysl na uporanie sie z problemem "dlawienia sie" kompa przy odswiezaniu danych? Oczywiscie poza wylaczeniem auto-odswiezania :P. I druga sprawa, jak zalatwiliscie sprawe z portem IrDA? Jaki sterownik zapodaliscie? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Obawiam się, że to jest norma i chyba dlatego w nowych płytach z tego zrezygnowano :lol: . Miałem iPanel na CUSL-2 i to samo - przerwy w połączeniach internetowych, przestoje itp. Jedyna (chyba) rada - wyłączyć odświerzanie i bawić się guzikami :wink: . Co do IrDA - to stery windosowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Obawiam się, że to jest norma i chyba dlatego w nowych płytach z tego zrezygnowano :lol:Moj A7V8X nadal ma zlacze iPanel... wiec... chyba nie zrezygnowali :?. Czytalem gdzies o modzie ktory eliminuje to przykre zjawisko ale nie pamietam juz gdzie, poza tym bez lutownicy by sie nie obylo... :( Co do IrDA - to stery windosowe.Tzn? Ktore? Standardowy czy jakis wymyslny do danej firmy? Komp wykrywa IrDA'e jako nowe urzadzenie czy trzeba recznie dorzucic? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 U mnie wykrywa po prostu jako nowe urządzenie, a co do nowych płyt, to sorry - oparłem się o swojego ASUSa P4PE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Yhh ta instrukcja, musze przy tym jeszcze troche pogrzebac bo zaraz wyjdzie ze zapomnialem podpiac tasmy jakiejs :|. Powiedz no mi, Zadku, czy sygnal Ir idzie przez tasme AFPANEL? Bo cos mi sie wydaje ze IrDA dzieli gniazdo z AFPANELem, tzn 1/3 jest od podczerwieni a 2/3 od danych wyswietlacza. Oswiec mnie bo nie wiem... :( Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Polecam lekturę www.asusboards.com Na tamtejszym forum jest cały general topic nt. iPanela i problemów z nim (między innymi tych, o których pisałeś). Przyznam, że sam chciałem sobie taki iPanel sprawić, ale po lekturze ww. forum przeszła mi na to ochota (chyba że wyjdzie nowsza poprawiona wersja, ale pewnie nie będzie wtedy kompatybilna ze złączem na mobo...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Yhh ta instrukcja, musze przy tym jeszcze troche pogrzebac bo zaraz wyjdzie ze zapomnialem podpiac tasmy jakiejs :|. Powiedz no mi, Zadku, czy sygnal Ir idzie przez tasme AFPANEL? Bo cos mi sie wydaje ze IrDA dzieli gniazdo z AFPANELem, tzn 1/3 jest od podczerwieni a 2/3 od danych wyswietlacza. Oswiec mnie bo nie wiem... :( Pozdr... Z tego co widzę w instrukcji twojej płyty, to powinien być dodatkowy kabel - ja i tak miałem IrDA na oddzielnym kablu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Z tego co wyczytalem na asusboards.com (dzieki za linka :) ) wynika ze nowa rewizja iPanel'a Deluxe nie cierpi juz na ta chorobe, czkawka wystepuje jedynie przy naciskaniu guziczka "mode" ale to akurat jest maly nieszkodliwy problem, dopuki sobie tego nie uswiadomilem i celowo nie patrzylem na ekran nawet nie wiedzialem ze przychrupuje, a przeciez zmieniajac tryby przyciskiem na panelu nie patrzymy na ekran... ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...