wysoki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Chciałbym odrazu zaznaczyć ze jestem zupelnie zielony w sprawach sieci. Moj porblem wyglada tak: Od niedawan mam w domu dwa komputery: stacjonarny i laptop. Dotąd miałem tylko deskopa i DSL'a z Dialogu 1Mbit. Po zakupie laptopa zdecydowałem sie na polaczenie obydwu internetu oraz podlaczenie drukarki (posiadam kare sieciowa). Byl u mnie czlowiek z dialogu rozrysowal co z czym bedzie polaczone. W mojej gesti zostawil wybor routera. I wlasnie o to chcialbym sie was zapytac, jaki router kupic? Bardzo czesto korzystam z programow p2p, chcialbym rowniez aby laptop laczyl sie bezprzewodowo i aby z drukarki mogl kozystac kazdy komputer. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez wysoki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 szukaj routera z wbudowanym prin serverem np. http://pl.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=...359&modelmenu=1 bardzo smieszna zabawka i daje rade jak na mala siec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 http://www.abaks.pl/market/product_info.ph...products_id=160 to powinno być niezłe, ma QoS (czyli każdemu uzytkownikowi sieci możesz przyznać minimalny transfer), co do zwaieszania to nie wiem bo to nowość, ale cena rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) cena fakt rewelka asusik z autopsji wiem ze sie nie wiesza qos tyz mam w najnowszym sofcie plus mozliwosc podlaczenia dysku usb i odpalenie ftp lub podpiecie kamerki usb i ogladanie przez stronke ogolnie 2x usb Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 A co myslicie o tym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6430, cena nie za wysoka i ma bardzo dobre opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ten linksys jest OK - sporo alternatywnego softu ale nie ma print servera a wiec mozesz drukowac tylko jak uruchomisz kompa z drukarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Ale moja drukarka a wlasciwie urzadzenie wielofunkcyjne ma karte sieciowa i podobno moza to bezposrednio do routera podlaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 jezeli ma wbudowanego printserva to jaknajbardziej moze byc linksys moze nawet masz jakiegos hapeka co umozliwia kozystanie ze skanera po sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...