pkp Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 od wczoraj jestem posiadaczem nagrywarki liteon 48x24x48 i w zwiazku z tym mam nastepujacy problem: 1. nagrywanie predkością 40x danych około 700 mb na plyte z dysku trwa około 5,30 - 6 minut. Z tego co wiem to powinno około 2:30 do 3 minut. 2. Użycie bufora odczytu skacze jak szalone od 0 do 100 %. Od czego to moze być zależne, czy np. od systemu (win Me), niezbyt szybkiego dysku twardego (Seagete U6 5400 obr/min), złego podłaczenia, czy moze od czegos innego. Czekam na wszelkie sugestie. Nie żeby ta różnica 2,3 minut nie dala mi spac po nacach , ale.... Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlacz sobie DMA na cdromie i na nagrywarce, no i na dysku jesli nie masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlacz sobie DMA na cdromie i na nagrywarce, no i na dysku jesli nie masz....ta, a do tego zadbaj, by hdd mieć jako primary master, cd jako promary slave, cd-rw jako secondary master i nie zapomnij odpowiednio ustawić zworki w cd-rw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 .............. i jeszcze jedno, nie kupuj badziewnych plytek , moja spwara i chce nagrywac z maxymalna predkoscia badziewnych CDRow ( a to tylko x24) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlacz sobie DMA na cdromie i na nagrywarce, no i na dysku jesli nie masz....ta, a do tego zadbaj, by hdd mieć jako primary master, cd jako promary slave, cd-rw jako secondary master i nie zapomnij odpowiednio ustawić zworki w cd-rw oj Arkady, cóś ci sie chyba pomyliło, cdrom razem z dyskiem na jednej taśmie ? mnie to sie nie podoba ps. jak sie kupuje taki chłam to trzeba sie liczyć z wystąpieniem "miłych niespodzianek", dołożyłbyś jakieś 100 zeta i miałbyś Yamache 44x24x44 lub tdk cyclone lub jakiegoś tika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 decnis_600 jakbym chcial kupic yamahe o ktorej wspominasz to musialbym dolozyc 110 zeta, wiec kupilem to na co bylo mnie stac. dzieki wszystkim za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Transfer danych max 6600 KB/s Prędkości nagrywania CD-R - max 44x. CD-RW - max 24 x. Czas przeszukiwania średnio 130 ms. Interfejs E-IDE/ATAPI Bufor pamięci 8 MB Wymiary 148 x 42.6 x 198 mm Waga 0.9 kg Opis Obsługiwane formaty:CD-DA, CD-ROM, CD TEXT, MIX (CD-ROM + CD-DA), Photo CD, Video CD, CD-I, CD-EXTRA, CD-MRW, Audio-Master. Dodatkowe funkcje: Buffer Underrun, Disc T@2 (napisy i grafika wypalane na niewykorzystanej części płyty). cena w action to 277 pln netto czyli jakieś niecałe 340 zeta, na giełdzie pewnie za 350 byś kupił spokojnie, a oto fotka: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 decnis_600 jakbym chcial kupic yamahe o ktorej wspominasz to musialbym dolozyc 110 zeta, wiec kupilem to na co bylo mnie stac. dzieki wszystkim za odpowiedzi. ile dałeś za tego liteona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 za liteona dalem 255 zł brutto czyli musialbym doplacic 85 zeta czyli duzo i nie duzo zalezy jak dla kogo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 za liteona dalem 255 zł brutto czyli musialbym doplacic 85 zeta czyli duzo i nie duzo zalezy jak dla kogo. to teraz sie męcz, poza tym za 255 miałbyś o wiele lepszego filipsa albo wolniejszego tika lub plextorka, a liteon to shit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 za liteona dalem 255 zł brutto czyli musialbym doplacic 85 zeta czyli duzo i nie duzo zalezy jak dla kogo.też mam liteona i jestem zadowolony, dałem mało (nie pamiętam ile), nagrywam niedużo ale dotąd żadnych błędów nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 za liteona dalem 255 zł brutto czyli musialbym doplacic 85 zeta czyli duzo i nie duzo zalezy jak dla kogo.też mam liteona i jestem zadowolony, dałem mało (nie pamiętam ile), nagrywam niedużo ale dotąd żadnych błędów nie miałem. bo to jest tak jak z eceesem, trafisz na dobry to bedzie działał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Plextor to fajna sprawa, ale placici 2 razy wiecej to lekka przesada. Nawet ECS nie jest 2 razy tanszy od bardzije markowych producentow ;) Ja od poltora roku mam LG 12x8x32x i nie zmienie jej pewnie przez nastepne poltora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 oczywiście, plextor to najlepsze nagrywarki, 24x10x40 mozna dostac na gieldzie za własnie okolo 250 zeta osobiście polecam to co mam czyli tosibe combo, jest rewelacyjna, według mnie powala wszystkie teorie na temat combo drajwów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 jak juz bym mial wydac 250, to pojechalbym do action i za podobne pieniadze kupil LG48x. Nie zajmuje sie piraceniem zabezpieczonych plyt, wiec nie przydalby mi sie ten plextor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 jak juz bym mial wydac 250, to pojechalbym do action i za podobne pieniadze kupil LG48x. Nie zajmuje sie piraceniem zabezpieczonych plyt, wiec nie przydalby mi sie ten plextor. Rzeczywiscie plextor jest wysmienity. Mam 24x10x40 i usuwa wszystkie znane mi zabezpieczenia. Wystarczy umiejetnie ustawic program do nagrywania (nero, clone, cdrwin, alcohol, itp). Sciagnalem nawet SD 2.81, ktorego nie ma w specyfikacji nagrywarki :D Fakt, ze zabulilem za niego jak za zboze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Wlacz sobie DMA na cdromie i na nagrywarce, no i na dysku jesli nie masz....ta, a do tego zadbaj, by hdd mieć jako primary master, cd jako promary slave, cd-rw jako secondary master i nie zapomnij odpowiednio ustawić zworki w cd-rw oj Arkady, cóś ci sie chyba pomyliło, cdrom razem z dyskiem na jednej taśmie ? mnie to sie nie podoba ps. jak sie kupuje taki chłam to trzeba sie liczyć z wystąpieniem "miłych niespodzianek", dołożyłbyś jakieś 100 zeta i miałbyś Yamache 44x24x44 lub tdk cyclone lub jakiegoś tika Ale bzdury piszesz decnis 8O Na 100% problemem nie jest tutaj, to czy jest to LiteOn, LG, Yamaha, Plextor czy Teac. Kwestia rozbija się o konfigurację. Jak poradzić sobie z takim problemem szukaj informacji na cdrinfo.pl na forum wpisz jako szukaj cos o skaczącym buferze. Przyczyny podstawowe to: - DMA - rodzaj nośników CDR - szybokość systemu (dysk twardy, ilość pamięci, procesor itd.) - uruchomione inne aplikacje w tle - ew. uszkodzony egzemplarz nagrywarki (w to wątpię, ale...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ps. jak sie kupuje taki chłam to trzeba sie liczyć z wystąpieniem "miłych niespodzianek", dołożyłbyś jakieś 100 zeta i miałbyś Yamache 44x24x44 lub tdk cyclone lub jakiegoś tikaCo ty chcesz od Liteon? B. dobra nagrywarka. Nic Ci nie pomoże Yamacha czy jaka kolwiek inna nagrywarka jak nie włączysz np. DMA. Sam posiadamm Liteon i działa bez problemu. Nagrywa szybko - płyty wszędzie działają - czego chcieć więcej (a w dodatku nie przepłacasz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Nie zebym sie czepial, ale mam niejasne wrazenie ze kit wciskasz :) Ja mam litka, sciagam po 15 plikow w kazaa, serfuje po necie, slucham winampa i wszystko mi sie nagrywa OK i z maksymalna predkoscia, moze raz na 10 plytek wlacza sie system ochrony zapisu. I co? I jestem zadowolony. Ale Ty najprawdopodobniej wszysko wg swoich kryteriow w moim kompie uwazalbys za badziew. Nota bene niedawno byl watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=217...ghlight=#217190 o kupnie nagrywarki - praktycznie wszyscy polecali liteona, a wiele osob sie wypowiadalo. Jak bys to okreslil? Zbiorowa pomrocznosc jasna? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 nie widziałeś chyba innej nagrywarki na oczy, poza tym nie chce mi sie już klepać na temat nagrywarek, kuniec kropka, pogadamy jak bedziecie mieć inne nagrywarki i je bedziecie chwalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 No jasne... :((( "Ja mam merola i wszystkie wasze peżoty czy ople to tylko na zlom, jak se kupicie merola to pogadamy" Zalosny jestes kolego :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 No jasne... :((( "Ja mam merola i wszystkie wasze peżoty czy ople to tylko na zlom, jak se kupicie merola to pogadamy" Zalosny jestes kolego :/ nie powiedziałem że mam "merola" czy cóś takiego, poprostu nie jestem taki jak ty, mam cdrw toshibe ale nie probuje jej wychwalać, dla mnie najlepsze są yamahy plextorki i tiki, to jest moje zdanie, a to ze ty masz syrenke i chwalisz ją jakby była lepsza od ferrari... cóż , to mówi samo za siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ta rozmowa jest bez sensu, ale niech tam. Po pierwsze, nie mam syrenki. Po drugie, jesli twierdzisz, ze nie probujesz wychwalac swojej spawarki, to pogadaj ze specjalista. W wawie od 80 zl/godz, ale na pewno ci sie przyda. I twoje otoczenie odczuje ulge. To tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Obciążenie procesora na teac-u i liteon (przy takich samych prędkościach) prawie się nie różni - miałem napędy obydwu producentów (teac W516EB i liteon 40125S). Więc nie rzucaj jakichś tam teorii bez ich sprawdzenia.Zresztą wiele testów pokazało, że liteon robi b.dobre nagrywarki. Odwracając twoje słowa - pogadamy jak będziesz miał liteon-a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Bzdury gadasz mam lite-on i jak nagrywam to pracuje na kompie normalnie (WinAmp, Kazaa i co tam sobie chcesz) , Pozatym Lite-on ma jedna z najlepszych korekcji bledow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Bzdury gadasz mam lite-on i jak nagrywam to pracuje na kompie normalnie (WinAmp, Kazaa i co tam sobie chcesz) , Pozatym Lite-on ma jedna z najlepszych korekcji bledow. No nie przesadzaj :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Bzdury gadasz mam lite-on i jak nagrywam to pracuje na kompie normalnie (WinAmp, Kazaa i co tam sobie chcesz) , Pozatym Lite-on ma jedna z najlepszych korekcji bledow. No nie przesadzaj :wink: Igor ma rację - zawsze w testach na www.cdrinfo.pl piali o korekcji błędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 to co powiecie na to: co szybciej nagrywa yamaha 20x cyz lg16x tzn jak yamahą 16x nagrywa sie plyte to ona sie dlugo pracuje nad obczarami bocznymi (czy krawedzie płyt czy-zakonczenie nagrywanie nie pamietam jak to sie nazywa) yamaha z lg dostaje w dupe pod wzgledem szybkosci w takim wypadku... ale firma solidniejsza i napewna bym wziol yamahe a co do liteon to z tanszych nagrywarek to jest 0k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Przypadkiem nagrywarki TDK nie są robione z podzespołów Liteon-a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...