Igor Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp., nawet mysza nie mozna ruszac, co innego jak masz dobra nagryware to mozna sobie robic co sie kce a bzdury to ty piszesz Bzdury gadasz mam lite-on i jak nagrywam to pracuje na kompie normalnie (WinAmp, Kazaa i co tam sobie chcesz) , Pozatym Lite-on ma jedna z najlepszych korekcji bledow. No nie przesadzaj :wink: Na http://cdrinfo.pl podawali ze spawarki Lite-ona maja bardzo dobra korekcje bledow i to zadecydowalo o moim wyborze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 kazda nagrywarka jest dobra o ile robi to, czego od niej oczekujemy czyli szybko spawa i nie psuje plyt. a to czy liton czy yamaha to w sumie obojetne. ja mam nagrywarke juz 10 lat - moja pierwsza to yamaha 102 scsi - to byl sprzet, caddy i te bajery... a teraz tdk - spisuje sie znakomicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 to co powiecie na to: co szybciej nagrywa yamaha 20x cyz lg16x tzn jak yamahą 16x nagrywa sie plyte to ona sie dlugo pracuje nad obczarami bocznymi (czy krawedzie płyt czy-zakonczenie nagrywanie nie pamietam jak to sie nazywa) yamaha z lg dostaje w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pod wzgledem szybkosci w takim wypadku... ale firma solidniejsza i napewna bym wziol yamahe a co do liteon to z tanszych nagrywarek to jest 0k Co ty pieprzysz kup se nagrywarke to w tedy sie odezwiesz!!! A co do tematu to tylko i wylacznie DMA, jak nie mialem wlaczonego to bufory mi skakaly jak dzikie, a jak wlaczylem to wszystko ok :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 hmmm pkp zadając proste pytanie miał okazje zobaczyć jak co niektórzy rozwiązują problemy :) nie działa ci? kup to co ja mam to bedzie działać, bo ja mam zawsze wszystko co działa najlepiej, ehhhh oczywiście mniemam że dma masz włączone dla wszystkich urządzeń, nie stosujesz 40 zyłowej taśmy tylko 80 ani nie wpiołeś rw w kontroler raida - przede wszystkim przy wyższych prędkościach niż 16x nie stosuj jakichś datexów itp badziewia, tylko dobre płytki latają dobrze na więcej niż 24x i potem da sie coś z nich przeczytać później - podłącz rw na master, czasami pomoże też wymiana taśmy na jakąś lepszej firmy. - jeżeli masz na tej samej taśmie co rw jeszcze cd-roma czy jakiegoś hdd odłącz go i wtedy spróbuj coś wypalić, jak problem ustąpi to wiesz już ze ta nagrywarka nie lubi tego urządzenia. - otwórz informacje o systemie i sprawdź czy na przerwaniu ide na którym jest nagrywarka nie uczestniczy jeszcze coś innego np karta graficzna czy muzyczna, jeżeli tak to zmień urządzeniom przerwania tak aby nagrywarka była sama na przerwaniu, możesz spod windy albo z biosu jeżeli wchrzania sie karta pci - upewnij się że nie masz progsów które co 1-2 sek pobieraja info z hdd np disk watchman który sprawdza wolne miejsca na hdd, jeżeli takie są to zwiększ im czas sprawdzania na 1 min - sprawdź hdd czy nie ma przypadkiem rozwalonej tablicy partycji, najlepiej hdtachem, jezeli transfery bedą małe w niektórych miejscach obszaru danych trza się zastanowic chyba nad konkretnym formatem - sprawdź jakimś antysyfem czy nie masz badziewia na dysku - jeżeli masz programy do oczyszczania pamięci spróbuj je odłaczyć na czas nagrywania, ja mam 512 ram a jak zaczynam nagrywac płytkę zostaje mi 10 mb, więc jeżeli program ma oczyszczać pamięc przy np <64MB free to może być konflikt interesów :) - jeżeli do tej pory nie pomogło, pojdź do kogoś kto ma inny konfig i spróbuj u niego, jeżeli wszystko ok, to może masz tego pecha 1/100 że ci sie sprzet nie spasił, jeżeli nie ok, może być to wina nagrywarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wszystko juz ok dzieki wszystkim za pomoc. nagrywa juz z czasem około 3 minutek, ale ostatnia plyta jaka wczoraj nagrywalem zostala spalona POzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 no widzisz, w porządnych nagrywarkach takie rzeczy raczej sie nie zdarzają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 to co powiecie na to: co szybciej nagrywa yamaha 20x cyz lg16x tzn jak yamahą 16x nagrywa sie plyte to ona sie dlugo pracuje nad obczarami bocznymi (czy krawedzie płyt czy-zakonczenie nagrywanie nie pamietam jak to sie nazywa) yamaha z lg dostaje w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pod wzgledem szybkosci w takim wypadku... ale firma solidniejsza i napewna bym wziol yamahe a co do liteon to z tanszych nagrywarek to jest 0k Co ty pieprzysz kup se nagrywarke to w tedy sie odezwiesz!!! A co do tematu to tylko i wylacznie DMA, jak nie mialem wlaczonego to bufory mi skakaly jak dzikie, a jak wlaczylem to wszystko ok :P co ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz? jak niemam nagrywarki to nie znaczy ze qurwa sie nieznam? geniuszu ty nie pamietasz juz tematu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=222675 i twoich genialnych odpowiedzi.. ??? (wiec zanjnij sie może mnie nie stac na nagrywarke?) Widzialem jak obydwie nagrywarki wypalają i wypowiedzialem sie tylko... a taki juz najezdza :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp BUHAHAHAHAHAHA a to sie usmiałem ;))))))))))) Tak denis masz racje na tzw mercedesach i bez DMA bedzie chodziło przy 10 progsach w tle .... TY W OGOLE WIESZ O CZYM PISZESZ ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 no widzisz, w porządnych nagrywarkach takie rzeczy raczej sie nie zdarzająw tych nieporządnych też raczej się nie zdarzają :) Takie niostre wypowiedzi to zawsze można dawać. Napisz, że w tych porządnych się nigdy niezdarzają - to by było coś i by mnie napewno przekonało do zmiany nagrywarki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp BUHAHAHAHAHAHA a to sie usmiałem ;))))))))))) Tak denis masz racje na tzw mercedesach i bez DMA bedzie chodziło przy 10 progsach w tle .... TY W OGOLE WIESZ O CZYM PISZESZ ????? Mój kuzynek tak miał jak miał konpa p120 mhz 16 ramu i jak nagrywał to wtedy nie mógł nic robic bo mu bufor spadał do 0 .A teraz ma d900 256 ramu i moze sobie nawet 10 programów uruchomic i nie spadnie mu bufor .Wszystko oczywiscie na tej samiej nagrywarce(LG 16) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Tak denis masz racje na tzw mercedesach i bez DMA bedzie chodziło przy 10 progsach w tle .... TY W OGOLE WIESZ O CZYM PISZESZ ????? Decnis jest sponsorowany przez Yamachę :!: :D A teraz poważnie, co powiesz na to: na moim liteonie x40 nagrywam płytkę i jednocześnie przechwytuję video w pełnym PAL-u do formatu mpg2 przy bitrate 12Mb/s i jakoś normalnie się płytki wypalają. (a samo przechwytywanie video zabiera 80% czasu procka, a to tylko PIII 800) Żeby nie było wątpliwości to to jest moja trzecia nagrywara, miałem i Philipsa (x4) i Yamachę (x8, zresztą jeszcze ją mam). Nie piszcie takich bzdur, że konfig kompa nie ma wpływu na nagrywanie płyt, szczególnie na słabszych konfiguracjach sprzętowych nawet te wasze "mercedesy" mogą mieć problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomer Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 dma rulez! w windowzie i w biozie, a nagrywasz clonem albo nero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 właśnie przy badziewnej nagrywarce nie mozesz miec zadnych programow w tle, musisz miec dma wlaczone itp BUHAHAHAHAHAHA a to sie usmiałem ;))))))))))) Tak denis masz racje na tzw mercedesach i bez DMA bedzie chodziło przy 10 progsach w tle .... TY W OGOLE WIESZ O CZYM PISZESZ ????? Właśnie widzę, że jak ktoś zostaje moderatorem to od razu staje się wczechwiedzącym... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Wlacz sobie DMA na cdromie i na nagrywarce, no i na dysku jesli nie masz....ta, a do tego zadbaj, by hdd mieć jako primary master, cd jako promary slave, cd-rw jako secondary master i nie zapomnij odpowiednio ustawić zworki w cd-rw oj Arkady, cóś ci sie chyba pomyliło, cdrom razem z dyskiem na jednej taśmie ? mnie to sie nie podoba ps. jak sie kupuje taki chłam to trzeba sie liczyć z wystąpieniem "miłych niespodzianek", dołożyłbyś jakieś 100 zeta i miałbyś Yamache 44x24x44 lub tdk cyclone lub jakiegoś tika ej a dobrze sie czuje ja mam spaware lajtona i nagrywa mi szybko wystarczy przełączyc na to dma i nie gadaj głupot jak sie nie znasz bo nagrywrki lajtona są spoko a jak cie stac na jamach to se miej :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 hueh ja mam teac'a 40x12x48 i chodzi po wypasie niestety jak nagrywam, nie moge nic innego w tym czasie robic, bo sie poprostu nie da i na dodatek bufor mi fruwa z gory na dol poczytam to cdrinfo.pl lepiej bo raz to mi 12 minut zgrywal mp3->audio :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...