Skocz do zawartości
Piotrek353

Spadek Wydajnosci

Rekomendowane odpowiedzi

WItam.MAm Problem z grami.Wczesniej grajac w Americas Army i mialem po 60-65 FPS'ów.Teraz Grajac mam od 10Fps'Ów do 20 max.Niewiem co sie zwalilo.Zrobilem 2 Formaty wgralem te same sterowniki co wczesniej osiagajac do 65fps'ów

gralem na detalach low teraz zmieniajac na the lowest mam 20 fps max!! :mur: :mur:

Procesor-Intel Celeron 1.8Gh {Socet 478}

Karta graficzna-GF fx 5500 --na sterownikach StarStorm5672XQ

512 pamieci ram DDR

Plyte glowna -AsRock p4v88+--na sterownikach VIA_HyperionPro_V507A(ViA 4in1)

Ostatnio przeczyscilem Kompa wiatrak na procku i wiatrak od karty graficznej i Od Zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz zmienialem na Omegi I na Nvidie 56.xx i nic oczywiscie przed wgraniem nowych sterow odinstalowalem poprzednie i uzylem driver cleanera i nic.A jescze dodam ze nic sie nie przegrzewa.

Po wlaczeniu kompa mam plyty głownej 31 temp Celsiusza

a procesora mam 29 temp Celsiusza

po grze mam Procesora kolo 43temp celsjusza

Edytowane przez Piotrek353

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no panowie Myslec!! Powiem jescze ze Bios wziolem do defalut i to samo potem bios do optimalized i to samo WRrrrrrrrrr Ku**A co jest.Zaskakuje mnie jedno Tam gdzie sie ustawia Opcje wast write w Biosie jest tez ustawienie karty pod PCi i pod AGp mam ustawione pod PCi (wydaje mi sie ze gf fx 5500 jest pod AGP) Przestawic na AGp?? I jeszcze jedno predkosc pci wynosi bodajrze 33 a AGp 66.Ruszyc tymi glowami :P i Pomuc koledzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to jednak być problem ze sterownikami - widzę VIA 5.07 - jeżeli instalowałeś cały pakiet, to możliwe że zainstalowałeś sterownik AGP, a ten z kolei w nowych paczkach hyperionów robił więcej szkody niż pożytku - dlatego hyperionów nie instaluję wcale i tym samym unikam problemów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast tutaj mi Obstawiac i doradzac :D :) Byscie powiedzieli co zrobic (ewentualnie co zainstalowac czego nie instalowac ) B)

I Byscie Linki zapodali :rolleyes: oczywiscie jak mozecie.Prosze mi nie pisac np. www.gogle.pl ani zadnych wyszukiwarek jak macie dobre checi i wolny czas zapodajcie linka.Zgóry Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi