Skocz do zawartości
gesio

Mam Problem Z Winfast Pvr +graber +analogówka

Rekomendowane odpowiedzi

mam grabera winfast vc 100xp i jak skonfigurowac pvr aby była najlepsza jakość chce zgrac film z kamery analogowej , a później na płyte dvd ale odtwarzacz czyta tylko mgeg 1 ,mpeg2 ,w jaki sposób zgrać plik na dvd mam też porogramowanie ulead dvd moviefactory 4.0 i ulead video studio 8 , próbowałem z ustawieniami w winfast pvr mpeg 2 optymalna jakość film sie nagrał 1.20 min = 3,3gb jak ten plik nagrać żeby moje stacjonarne dvd czytało a może ktoś inaczej zgrywa jeśli tak to w jaki sposób a cha i czy lepiej nagryać vcd supervcd czy dvd żeby jakość z analogówki była najlepsza wszędzie szukałem tematów i mało kto się wypowiadał jeśli chodzi o ustawienia pvr względem obrazu z kamery analogowej prosze o pilną pomoc pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze że na tym forum ludzie są bardzo pomocni - rozumie nikt nie ma do czynienia z przechwtywaniem obrazu z kamery analogowej z jak najmniejszą utratą jakości może założyciel forum mi pomoże wystarczy mi link do opisanego tematu - przechwytywanie obrazu z kamery analogowej z jak najmniejszą utratą jakości pozdro!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189458 - tu napisałem jakieś podstawy

Po kompresji do mjpeg i przycięciu skompresuj do ... i tutaj muszę wiedzieć jaka to kamera ( VHS czy SVHS ). Jeśli chodzi o połączenie to na kabelku S-VIDEO będzie lepsza jakość niż coax. Generalnie szkoda że nie masz cyfrowej bo wiele problemów by odpadło.... a tak to trzeba mieć dobre kabelki, dobry grabber ( najlepiej pro :P ) itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi