gesio Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 mam grabera winfast vc 100xp i jak skonfigurowac pvr aby była najlepsza jakość chce zgrac film z kamery analogowej , a później na płyte dvd ale odtwarzacz czyta tylko mgeg 1 ,mpeg2 ,w jaki sposób zgrać plik na dvd mam też porogramowanie ulead dvd moviefactory 4.0 i ulead video studio 8 , próbowałem z ustawieniami w winfast pvr mpeg 2 optymalna jakość film sie nagrał 1.20 min = 3,3gb jak ten plik nagrać żeby moje stacjonarne dvd czytało a może ktoś inaczej zgrywa jeśli tak to w jaki sposób a cha i czy lepiej nagryać vcd supervcd czy dvd żeby jakość z analogówki była najlepsza wszędzie szukałem tematów i mało kto się wypowiadał jeśli chodzi o ustawienia pvr względem obrazu z kamery analogowej prosze o pilną pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 widze że na tym forum ludzie są bardzo pomocni - rozumie nikt nie ma do czynienia z przechwtywaniem obrazu z kamery analogowej z jak najmniejszą utratą jakości może założyciel forum mi pomoże wystarczy mi link do opisanego tematu - przechwytywanie obrazu z kamery analogowej z jak najmniejszą utratą jakości pozdro!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189458 - tu napisałem jakieś podstawy Po kompresji do mjpeg i przycięciu skompresuj do ... i tutaj muszę wiedzieć jaka to kamera ( VHS czy SVHS ). Jeśli chodzi o połączenie to na kabelku S-VIDEO będzie lepsza jakość niż coax. Generalnie szkoda że nie masz cyfrowej bo wiele problemów by odpadło.... a tak to trzeba mieć dobre kabelki, dobry grabber ( najlepiej pro :P ) itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 masz program Ulead DVD MovieFactory. Przy pomoc tego programu mozesz bez problemu nagrac filmik na DVD. Program prosty i intuicyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ba lub skorzystać iuvcr lub innych programów do nagrywania +kodeki (dixv xvid mjpeg ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...