Skocz do zawartości
intoxicate

Ktory Cooler Na Venica3000

Rekomendowane odpowiedzi

no kupilem tego Freezera 64 pro, ogladalem sporo testow. Nie mam kasy na ninje, ale ten freezer nie wygalda tak zle. (ps. Ta pasta MX1 jest lepsza od Silvera 5? - bo nie wiem czy oplaca sie przeszlifowac spod radiatora)

Mam jeszcze jedno pytanie. (mam nadzieje ze ktos odpowie, bo nie chce mi sie zakladac nowego watku)

ZASILACZ

Mam lipny zasilacz i chce go zmienic na cos (do 320 zl - moze byc troszke drozszy) co pozwoli mi na ekstremalne OC. Chcialem kupic Topower 400W P5, ale nie ma go juz w komputroniku. Co polecacie?

mam Asusa A8N-E, Gf6600 (zwykla wersja, bez wiatrakow) no i tego freezera.(+Maxtor 80GB). Nie zalezy mi na cichej pracy, zalezy mi na maxymalnie dobrym trzymaniu napiec.

z gory dziekowa za helpa.

http://sklep.benchmark.pl/pelny_19953.html mialem ten na oku (Hiper HPU-4K580-MU 580W), ale nie wiem czy jest tak naprawde dobry, chce w przyszlosci zmodernizowac kompa, wiec potrzebuje cos co z latwoscia osbluzy GF7* i podkreconego Venica (mam nadzieje ze wyciagne 2,7 - 28)

tylko, ze ten jest drogi.. sporo tez slyszalem o NeoPower 480, naprawde jestem w kropce :|

Edytowane przez intoxicate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 320 zl to polecam tagana 430W ;] poprostu miodzio: stabilny jak skala, odpinane kable, czarny, cichy, moc zwyzkowa do 460W.

A jak masz mozliwosc to do razu zetrzyj paste z Freezera i daj ta AC silver V, zawsze to ciut lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://sklep.benchmark.pl/pelny_14429.html a tego ktos testowal na podobnym konfigu? (Tagan 380W - PFC). -Caleb- myslisz ze ten tez bedzie dobry do OC?

Czym najlepiej usunac ta paste z Freezera? (tzn tak by nie porysowac spodu radiatora)

Venice - tego HuntKeya nie sprzedaja w komputroniku :/ (a musialbym u nich kupic, by nie placic za przesylke)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tagan to poprostu renoma.

A ten Hiper to prawdopodobnie jeden z najlepszych zasilaczy. Także cichutki i stabilny i jak wygląda ;)

380 tez mocna a tańsza, nawet male SLi wytrzyma (2x7600GT loozik)

Prosze tylko bez gadania ze Tagan to tylko renoma, bo robia kozackie zasilki, moze drogie, ale jak zajrzysz w bebechy Huntkeya i Tagana to zrozumiesz roznice. Pozatym Tagany wytrzymuja takie obciazenia ze hoho.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi