reed Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Reed, ale jak masz podlaczone ? Tak jak ja czy na odwrot, tzn. najpierw cdrom a potem cdrw ? CDRW u gory = secondary master CDROM na dole = secondary slave HDD sam na obcietej szmacie (tylko ta dluga czesc :D ) Ale jak dojdzie drugi to beda na jednej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 dobry pomysl z obcietym kabelkiem :D i to dziala tak po prostu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 dobry pomysl z obcietym kabelkiem :D i to dziala tak po prostu ? Jasne ze dziala 8) Wnerwialo mnie to ze tak zwisa nadaremno ta krotsza czesc i ja poprostu odcialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 dobry pomysl z obcietym kabelkiem :D i to dziala tak po prostu ? Jasne ze dziala 8) Wnerwialo mnie to ze tak zwisa nadaremno ta krotsza czesc i ja poprostu odcialem. ide po nozyczki :D dzieki za podpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Sa, poszukaj. Widzialem tasmy ATA133 dlugosci ponad metrowej. Na Allegro tez chyba widzialem jakies dlugie ok 90cm. update:http://allegro.pl/show_item.php?item=9690960 45 PLN :D:D:D To moze inaczej: Da sie zalozyc tasme odwrotnie ? Tzn. nie czerwonym paseczkiem do zewnatrz :D:D:D Tasma jest zawsze przedzienona jedna wtyczka na HDD. Ta wtyczka nie jest nigdy na srodku tylko w 3/4 dlugosci tasmy (czemu to nie wiem). Ta dluzsza cczescia mam polaczona plyte z HDD (tak jest w instrukcji plyty) i tak dziala ok. No ale ta krotsza czesc siega mi tylko do ZIP-a i wlasnie na niej mam go polaczonego. Czy da sie jakos ustawic aby ta krotsza czescia mogl byc podlaczony HDD do plyty ? Robilem tak ale nie wykrywalo mi HDD. Tanio. Ja za 2 okragle kabelki ATA133 firmy MANHATTAN dalem w listopadzie 110 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Pff, u nas w Żorach sa takie kable - tylko ze czarne - za 25 pln (60 cm). Reed mam tak samo jak Ty. Tzn. najpierw z plyty idzie do cdrw (secondary master) potem dopiero do cdrom (slave) i mi nie dziala przegrywanie w locie. A jak mam z HDD do cdrom to dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zamiana slave na master pomogla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 czlowiku ja mialem identyczny problemik, nie starczla mi tasma. poszukaj na allehgro sobie tasmy okraglej. ja dalem za 2 okragle kable hdd o dlugosci 0,75 m (75cm... :D) z kosztami przesylki 44zlote... teraz zero problemu :D do wszystkiego wystarcza, hdd na samym dole a cdrom na samiutkiej gorze i luzik guzik :D (no moze przesada, ale i tak nie ma szans zeby nie starczyly :) ) POLECAM!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja mam cdroma i cdrw na jednej szmacie i jeszcze mi sie nigdy plyta w locie nie zepsula Jak masz to podlaczone ? normalnie cdrom na masterze cdrw na slave i to wszystko na szmacie ide 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ok, juz ok. Teraz juz dziala. Jak mialem odwrotnie to padaka :D Czyli temat wyczerpany, mozna zamknac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ok, juz ok. Teraz juz dziala. Jak mialem odwrotnie to padaka :D Czyli temat wyczerpany, mozna zamknac :P i to sie nazywa help online ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Tak, dziekuje za wziecie udzialu w dyskusji i za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...