Skocz do zawartości
bigfan

Oświetlenie Klawiatury Notebooka

Rekomendowane odpowiedzi

Często zdarza mi się pracować w nocy i lubię wtedy półmrok w pomieszczeniu, gdzie przebywam. Niestety zbyt duży kontrast między otoczeniem a świecącym ekranem notebooka nie jest zbyt zdrowy dla oczu, więc postawowiłem poszukać jakiejś lampki USB. Miałem kiedyś taką typową na sztywnym (ale gnącym się) pałąku, ale z racji punktowości rzucanego światła niezbyt dobrze oświetlała przestrzeń roboczą. Udało mi się jednak na allegro znaleźć bardzo ciekawą lampkę przypinaną klamrą np. do obudowy matrycy (wtyk USB jest połączony z resztą elastycznym kablem takim jak od myszki). Ma w środku dwie białe diody LED i wygląda jak mała świetlówka. Plastikowa przezroczysta rurka jest częściowo zmatowiona, żeby nie razić światłem użytkującego (w razie potrzeby można ją zawsze okleić choćby taśmą klejącą). Lampka jest sprzedawana pod marką Digitus i na allegro kupiłem ją za 15,99. Sprawuje się rewelacyjnie i oświetla całego notebooka i delikatnie otoczenie, co zdecydowanie zmniejsza kontrast i pomaga oczom (nie mam cyfrzaka, więc nie będzie zdjęć). Nie wiem, na ile dobrze taka lampka by się sprawdziła przy matrycach z powłoką szklaną - ja mam matową i jest idealnie. Polecam to świecidełko wszystkim potrzebującym.

Edytowane przez bigfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę nic trudnego we wpisaniu "lampka USB Digitus" w google czy w wyszukiwarce allegro, ale proszę bardzo - oto przykładowy link:

http://www.allegro.pl/item95070836_95070836.html

Tak się już tu utarło,że do recenzji przedmiotu podaje się link do jego danych technicznych,budowy,wyglądu,testów itp. więc nie masz się o co oburzać <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się już tu utarło,że do recenzji przedmiotu podaje się link do jego danych technicznych,budowy,wyglądu,testów itp. więc nie masz się o co oburzać <_<

Czy ja się oburzam? NIe mogłem znaleźć strony producenta z danymi, więc uznałem, że podawanie linku do jakiejś aukcji będzie formą kryptoreklamy. Link w każdym razie jest, więc dalsza dyskusja chyba nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi