Gość seraf Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 @seraf mozesz troszke jasniej bo niewiadomo o co ci chodzi mea culpa :-) tutaj jest conroe a nie coreduo jak w macach. sorki za blad pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 No dobrze, ale przecież chyba panowie z Intela nie zapukali mu do domu i nie wręczyli procesora :blink: ? nie wnikaj ;] im mniej wiesz tym lzej umzesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 bo concore nie jest coreduo. Jakby sie mocno uprzec to mozna powiedziec, ze to w zasadzie ta sama rodzina. Jeno Conroe bardziej zmyslny jest. Napewno blizej Conroe do Yonaha niz do Prescotta B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jakby sie mocno uprzec to mozna powiedziec, ze to w zasadzie ta sama rodzina. Jeno Conroe bardziej zmyslny jest. Napewno blizej Conroe do Yonaha niz do Prescotta B) eee tam roznica jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Nie wiem czy już było: ciekawa stronka o athlon64 vs conroe warto poczytac http://sharikou.blogspot.com/2006/04/conro...ing-busted.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 mam pytanie , prubował w końcu ktoś prubował na asusie p5ld2 odpalić tego connrołka ?? bo z tego co widze to sporo chińczyków już go ma , a nikomu nie przyszło do głowy sprawdzić go na takiej płycie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie wiem czy już było: http://sharikou.blogspot.com/2006/04/conro...ing-busted.html Czy dobrze zrozumiałem: Intel stworzył konfiga, wszystko poustawiał a kolesie z Anand naciskali przyciski uruchamiające testy? Zauważcie też, że na żadnym screeni z tych testów nie było podanych opóźnień pamięci (albo nie zauważyłem), a na koniec okazuje się, że testy były dobrane tak aby nie przekraczały wielkości cache w conroe (4MB) i gdy ktoś zaczął robić inne testy to już nie było tak kolorowo... :lol: Ale z drugiej strony skąd takie wyniki w SPi? Przecież już 1M to jest około 10 MB a 16M to ponad 130MB...więc jak to jest? W ogóle to wszystko to jest jakaś śmierdząca sprawa, po co Intel dawał system pod AMD oparty na płycie z chipsetem ATI? Czemu nie wzięli NF4? Coś kręcą, a szkoda by było bo też już zacząłem myśleć o przesiadce na Intela (oczywiście po jakimś czasie jak ceny jeszcze trochę spadną-chociaż jak by to była rzeczywiście taka rewelacja jak swego czasu Venice to mogło by się zdażyć to co z nimi czyli ceny by wzrosły, a może i by nie wzrosły bo w końcu Intel nie ma takich problemów jak AMD z nadążaniem z produkcją). Pozdr Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 nie wydaje mi sie zeby intel az tak krecil, od dawna wiadomo, ze ma firma potencjal, a ze dostali od amd po tylku i "gorace gigaherze" nie byly zbyt udane to zrobili w koncu cos dobrego, i tak przeciez po wyjsciu beda testy z roznych zrodel, wiec takie oszukiwanie nie przyniosly by im duzo splendoru i zielonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jesli to wszystko to sciema , to musze pogratulowac , ze dobra :lol: Natomiast ja jestem raczej przekonany , ze te wyniki i screeny , ktore widzielismy nie sa fake'em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 chipset ati bo puszczali crossfire po testach na xtremesystems widac, ze to nie fake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No właśnie . Dlatego też zastanawiam się co miał dokładnie a mysli koleś piszący na stronce którą podrzucił Mardok. W sumie to fakt, jaki miałoby sens takie oszukiwanie? No nic możemy mieć tylko nadzieję, że wydajność będzie faktycznie na takim poziomie i ceny w PL nie będą się znacznie różniły od tych na zachodzie :wink: Pozdr P.S. teraz tylko musimy poczekać czy AMD wyciągnie jakiegoś asa z rękawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 wyciagnie ale w 2007 roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Co autor miał na myśli nie wiem, było to dałem. Mnie się osobiście najbardziej podobał kawałek: „However, once you go over the 4MB limit, Conroe is slower than Athlon 64 at the same clock.” Mało realny ale pocieszający ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Co autor miał na myśli nie wiem, było to dałem. Mnie się osobiście najbardziej podobał kawałek: „However, once you go over the 4MB limit, Conroe is slower than Athlon 64 at the same clock.” Mało realny ale pocieszający ;) do mnie ten artykół nie przemawia ... Mardok - kiedy Ty śpisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 fajne procki, wreszcie AMD dostało po pupie od Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 fajne procki, wreszcie AMD dostało po pupie od Intela. Wiesz to raczej nie na miejscu stwierdzenie... Od zawsze intel byl dobry (lepszy?) , tylko akurat seria A64 dala mu lekko popalic . Ale widac po Conroe , ze sie "odplacil" i to dosc konkretnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Wiesz to raczej nie na miejscu stwierdzenie... Od zawsze intel byl dobry (lepszy?) , tylko akurat seria A64 dala mu lekko popalic . Ale widac po Conroe , ze sie "odplacil" i to dosc konkretnie :wink: rzekłbym że od Dothana/Yonaha Intel odjechał AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 do mnie ten artykół nie przemawia ... Mardok - kiedy Ty śpisz :D Mardok nie śpi Mardok czuwa cały czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Wiesz to raczej nie na miejscu stwierdzenie... Od zawsze intel byl dobry (lepszy?) , tylko akurat seria A64 dala mu lekko popalic . Ale widac po Conroe , ze sie "odplacil" i to dosc konkretnie :wink:no tak tylko a64,s64 wyszły AMD jako tako, ale moj celeron z podpisu i tak bije w benchamrkach mojego athlona 2.7 na s754.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no tak tylko a64,s64 wyszły AMD jako tako, ale moj celeron z podpisu i tak bije w benchamrkach mojego athlona 2.7 na s754.... bluznisz.... chyba tylko w ilosci MHz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no w ilosci mhz to szczegolnie, ale serio w 3D Mark 03 max 3350Pkt a teraz 3706Pkt i sie zapowiada na wicej bo moj celeron nie powiedział ostatniego słowa i karta graficzna tez P.S te 3350pkt na takich samych ustawieniach jak na celeronie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no tak tylko a64,s64 wyszły AMD jako tako, ale moj celeron z podpisu i tak bije w benchamrkach mojego athlona 2.7 na s754.... Rozumie , ze to byl dowcip ? :ploom: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mozliwe, ale na przesiadke na tego celerona z tego athlona nie załuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) no w ilosci mhz to szczegolnie, ale serio w 3D Mark 03 max 3350Pkt a teraz 3706Pkt i sie zapowiada na wicej bo moj celeron nie powiedział ostatniego słowa i karta graficzna tez P.S te 3350pkt na takich samych ustawieniach jak na celeronie.... Zrob test 3dmarka 2k1 to wtedy dopiero zobaczysz roznice miedzy celeronem i A64 ;] Te 356pkt w 2k3 mniej na A64 to raczej wina sterownikow do karty graficznej, zasmieconego sytemu itp., a nie procesora ;] Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 nigdzie nie moge tego znalezc... czy conroe bedzie wystepowalo z dwo jadrami tez czy tlyko 1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no i jestem zadowlony tylko straszny z niego grzejnik:) na boxie z pD ma na 4ghz z przewiewem w budzie w idle 47*C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 nie wie ktoś czy będzie cos jak celeron na rdzeniu connroe ?? tak poniżej 200$ , ew kiedy będzie premiera czeguś takiego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 na goodramach powiadasz?? Hipo, Lagier, Geng pokazcie swoje goodramy ;] a tu moje nedzne 3,6ghz z systemem jak widac [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) :blink: Tyle ja mam na "ustawieniach i sysie" do pracy (czyli 8*305~2440). Lol nawet dokladnie tyle :] a roznica 1,2Ghz. Jak to jest wkoncu z tymi 64Bit w Conroe? Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 z dwoma a nawet z czterema - do wyboru A jednordzeniowki juz odejda w zapomnienie? Aha, czy bedzie mial ten proc 65 bity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...