p0rNfLaKe Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a mi sie wydaje, ze trzeba jednak poczekac do oficjalnej premiery. watpie zeby intel wypuscil procki ktore juz teraz beda sie krecic na 3.5GHz, bez zadnych problemow. byloby zabojstwo, bo intel nie zrezygnuje z czerpania zyskow z conroe, poprzez pozniejsze premiery coraz to mocniejszych. i przez rok beda mogli niezle kaske zbijac na tym wszystkim. wiec moim zdaniem to poblokuja mozliwosc zbytniego oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 a mi sie wydaje, ze trzeba jednak poczekac do oficjalnej premiery. watpie zeby intel wypuscil procki ktore juz teraz beda sie krecic na 3.5GHz, bez zadnych problemow. byloby zabojstwo, bo intel nie zrezygnuje z czerpania zyskow z conroe, poprzez pozniejsze premiery coraz to mocniejszych. i przez rok beda mogli niezle kaske zbijac na tym wszystkim. wiec moim zdaniem to poblokuja mozliwosc zbytniego oc. Ech .. A ty myślisz że Intel przez OC zmieni plany ? Wiesz jaki % ludzi wybiera procesor pod kątem OC ?? NIe przesadzajmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Warto tez zwrocic uwage , ze to ES jest z tego co pamietam . Jak mawial Chaos -> " Venice tez na poczatku pokazywali co na 3.5Ghz lataly a jak bylo potem kazdy wie..." Wiec nie ma sie co podniecac na razie . Ja oceniam akurat ta sztuke , ktora jest testowana na XS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 zyjemy w takich czasach, ze intel raczej nie moze sobie pozwolic na takie przygranie w kulki coby procki sklepowe byly wiecej niz max 5% mniej wydajne od tego intel stracil za duzo rynku na rzecz amd wiec puscili procki wczesniej coby rozkrecic juz reklame jego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) 3.2GHz robil na DI , ale ciagle na def v-core :blink: eee, di? nie doczytalem, ale to wcale dobrze nie wrozy, moglby sie lepiej skalowac na nizszych temp. ale 3.1 ghz wyglada przyjemnie ;] http://www.coolaler.net/conroe/DICE/DI2.gif Edytowane 10 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;) a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;) może intel przestraszył się tego że klienci przechodzą do przeciwnego obozu?? 3GHz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 może intel przestraszył się tego że klienci przechodzą do przeciwnego obozu?? 3GHz :rolleyes: 15,5s w Super PI 1M :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ciekawe ile zajmie im zejscie ponizej 10 sekund.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 nie mogę się doczekać nowych pentaków :) już to widzę jak całe purepc przechodzi na procki intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) nie mogę się doczekać nowych pentaków :) już to widzę jak całe purepc przechodzi na procki intela.Ja zostane ostatnim AMD'kowcem... :wink: Będą mnie ścigać, a ja bede ze swoim procem uciekał na motocyku :D Edytowane 11 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 he he he do czasu aż amd wyda jakiegoś killera moge się założyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Ja zostane ostatnim AMD'kowcem... :wink: Będą mnie ścigać, a ja bede ze swoim procem uciekał na motocyku :D Taki mały OT ;) Jak to tam było kiedyś z Amigocami :P Komp za 5k zł o wydajności PC za 1k zł,ale PC to przecież nie Amiga :P End OT AMD w 2007 dopiero coś sensownego może pokazać jak wyjdą te ich Quad Core... Edytowane 12 Maja 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=99298 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 he he he do czasu aż amd wyda jakiegoś killera moge się założyć minimum rok czekania ... a Intel raczej nie stanie w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) minimum rok czekania ... a Intel raczej nie stanie w miejscuoj yoto deko stronniczy jestes :P ;) amd nie wiemy czy czegoś nie ma, a intel tez przeciez zbyt nie hulał przez ostatne lata (szczątkowe dobre proce laptopowe w zastosowaniu desktopowym np dothan :) ) (ciekawe czy demek z czymś wyskoczy, hmm .... :) ) być może bedzie tak jak pisze yoto i amd bedzie potrzebowało tyle czasu co intel by przejść do ofensywy, ale to wszystko (i to wyżej) to "być może") (btw takie perfumy stare ;) ) Edytowane 12 Maja 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 oj yoto deko stronniczy jestes :P ;) amd nie wiemy czy czegoś nie ma, a intel tez przeciez zbyt nie hulał przez ostatne lata (szczątkowe dobre proce laptopowe w zastosowaniu desktopowym np dothan :) ) (ciekawe czy demek z czymś wyskoczy, hmm .... :) ) być może bedzie tak jak pisze yoto i amd bedzie potrzebowało tyle czasu co intel by przejść do ofensywy, ale to wszystko (i to wyżej) to "być może") (btw takie perfumy stare ;) ) takie są fakty najnowsza platforma AMD nic nie wnosi w gruncie rzeczy ... coś ciekawego może się pojawić za rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 oj yoto deko stronniczy jestes :P ;) amd nie wiemy czy czegoś nie ma, a intel tez przeciez zbyt nie hulał przez ostatne lata (szczątkowe dobre proce laptopowe w zastosowaniu desktopowym np dothan :) ) (ciekawe czy demek z czymś wyskoczy, hmm .... :) ) być może bedzie tak jak pisze yoto i amd bedzie potrzebowało tyle czasu co intel by przejść do ofensywy, ale to wszystko (i to wyżej) to "być może") (btw takie perfumy stare ;) ) nie wiem, ale od keidy pamietam to rekordy swiata sa na intelu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 nie wiem, ale od keidy pamietam to rekordy swiata sa na intelu :PBo AMD ma cold-bug'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 i CB w amd to wina intela :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 i CB w amd to wina intela :DJa tak napisalem gdzies? Czy kto? Bo sie doszukac nie moge, przynajmniej w tym topicu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Bo AMD ma cold-bug'a :P wiec inaczej czyja wina jest cb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Pewnie nie jest niczyją wina tylko przypadkiem przy jakiejs tam technologii AMD ktorej uzywaja przy produkcji procow... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 i CB w amd to wina intela :D i kosmitów z planety Nibiru! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) nie wiem, ale od keidy pamietam to rekordy swiata sa na intelu :Pkompleks kompleksem, ale z tego co sie zorientowowałem NIE KAŻDY chyba kupuje procka do bicia rekordów świata w SPI, no chyba że się mylę :unsure: :unsure: :blink: :) ps odpowiedz na argument ogólny argumentem dla "sztuk na świecie" jest troche nie tegos :) (ale jeśli o rekordy chodzi to intel miał wiecej :) ) i CB w amd to wina intela pewnie masz rację :wink: :wink: Edytowane 13 Maja 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Tak trochę z innej beczki: http://cgi.ebay.de/Merom_W0QQitemZ27000009...1QQcmdZViewItem Może robimy panowie zrzutę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) A jak się sprawa ma z obsługą 64 bitów? Może jakieś testy? O ile pamiętam, do dzisiaj układy AMD ( nawet najtańsze Semprony 64) w tym trybie masakrują każdego Intela. Nic nie słyszałem, żeby CoreDuo wpierało 64 bit, więc obawiam się, że obsługa jeżeli nawet się pojawi, będzie niezbyt wydajna :? Edytowane 13 Maja 2006 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A jak się sprawa ma z obsługą 64 bitów? Może jakieś testy? O ile pamiętam, do dzisiaj układy AMD ( nawet najtańsze Semprony 64) w tym trybie masakrują każdego Intela. Nic nie słyszałem, żeby CoreDuo wpierało 64 bit, więc obawiam się, że obsługa jeżeli nawet się pojawi, będzie niezbyt wydajna :? no nie mów conroe nie jest 64 bitowy ?? eee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A jak się sprawa ma z obsługą 64 bitów?a obsługa EM64T to co innego jak nie 64bity (screen)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 merom @ 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) merom @ 64bit 2131513[/snapback] Przecież w linku pisze od kogo to wynik. Popatrz na adres www. ;) Racja,jakoś nigdy nie zwracam uwagi na takie szczegóły. :D Edytowane 13 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...