Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

a mi sie wydaje, ze trzeba jednak poczekac do oficjalnej premiery.

watpie zeby intel wypuscil procki ktore juz teraz beda sie krecic na 3.5GHz, bez zadnych problemow.

byloby zabojstwo, bo intel nie zrezygnuje z czerpania zyskow z conroe, poprzez pozniejsze premiery coraz to mocniejszych.

i przez rok beda mogli niezle kaske zbijac na tym wszystkim. wiec moim zdaniem to poblokuja mozliwosc zbytniego oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi sie wydaje, ze trzeba jednak poczekac do oficjalnej premiery.

watpie zeby intel wypuscil procki ktore juz teraz beda sie krecic na 3.5GHz, bez zadnych problemow.

byloby zabojstwo, bo intel nie zrezygnuje z czerpania zyskow z conroe, poprzez pozniejsze premiery coraz to mocniejszych.

i przez rok beda mogli niezle kaske zbijac na tym wszystkim. wiec moim zdaniem to poblokuja mozliwosc zbytniego oc.

Ech ..

A ty myślisz że Intel przez OC zmieni plany ?

Wiesz jaki % ludzi wybiera procesor pod kątem OC ??

NIe przesadzajmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto tez zwrocic uwage , ze to ES jest z tego co pamietam . Jak mawial Chaos -> " Venice tez na poczatku pokazywali co na 3.5Ghz lataly a jak bylo potem kazdy wie..."

Wiec nie ma sie co podniecac na razie . Ja oceniam akurat ta sztuke , ktora jest testowana na XS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zyjemy w takich czasach, ze intel raczej nie moze sobie pozwolic na takie przygranie w kulki coby procki sklepowe byly wiecej niz max 5% mniej wydajne od tego

intel stracil za duzo rynku na rzecz amd

wiec puscili procki wczesniej coby rozkrecic juz reklame jego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.2GHz robil na DI , ale ciagle na def v-core :blink:

eee, di? nie doczytalem, ale to wcale dobrze nie wrozy, moglby sie lepiej skalowac na nizszych temp.

ale 3.1 ghz wyglada przyjemnie ;] http://www.coolaler.net/conroe/DICE/DI2.gif

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;)

a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;)

może intel przestraszył się tego że klienci przechodzą do przeciwnego obozu??

3GHz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mogę się doczekać nowych pentaków :) już to widzę jak całe purepc przechodzi na procki intela.

Ja zostane ostatnim AMD'kowcem... :wink: Będą mnie ścigać, a ja bede ze swoim procem uciekał na motocyku :D Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zostane ostatnim AMD'kowcem... :wink: Będą mnie ścigać, a ja bede ze swoim procem uciekał na motocyku :D

Taki mały OT ;)

Jak to tam było kiedyś z Amigocami :P

Komp za 5k zł o wydajności PC za 1k zł,ale PC to przecież nie Amiga :P

End OT

AMD w 2007 dopiero coś sensownego może pokazać jak wyjdą te ich Quad Core...

Edytowane przez KvaNfield

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minimum rok czekania ... a Intel raczej nie stanie w miejscu

oj yoto deko stronniczy jestes :P ;) amd nie wiemy czy czegoś nie ma, a intel tez przeciez zbyt nie hulał przez ostatne lata (szczątkowe dobre proce laptopowe w zastosowaniu desktopowym np dothan :) ) (ciekawe czy demek z czymś wyskoczy, hmm .... :) )

być może bedzie tak jak pisze yoto i amd bedzie potrzebowało tyle czasu co intel by przejść do ofensywy, ale to wszystko (i to wyżej) to "być może") (btw takie perfumy stare ;) )

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj yoto deko stronniczy jestes :P ;) amd nie wiemy czy czegoś nie ma, a intel tez przeciez zbyt nie hulał przez ostatne lata (szczątkowe dobre proce laptopowe w zastosowaniu desktopowym np dothan :) ) (ciekawe czy demek z czymś wyskoczy, hmm .... :) )

być może bedzie tak jak pisze yoto i amd bedzie potrzebowało tyle czasu co intel by przejść do ofensywy, ale to wszystko (i to wyżej) to "być może") (btw takie perfumy stare ;) )

takie są fakty

najnowsza platforma AMD nic nie wnosi w gruncie rzeczy ...

coś ciekawego może się pojawić za rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, ale od keidy pamietam to rekordy swiata sa na intelu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, ale od keidy pamietam to rekordy swiata sa na intelu :P

kompleks kompleksem, ale z tego co sie zorientowowałem NIE KAŻDY chyba kupuje procka do bicia rekordów świata w SPI, no chyba że się mylę :unsure: :unsure: :blink: :)

ps odpowiedz na argument ogólny argumentem dla "sztuk na świecie" jest troche nie tegos :) (ale jeśli o rekordy chodzi to intel miał wiecej :) )

i CB w amd to wina intela

pewnie masz rację :wink: :wink:

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się sprawa ma z obsługą 64 bitów? Może jakieś testy? O ile pamiętam, do dzisiaj układy AMD ( nawet najtańsze Semprony 64) w tym trybie masakrują każdego Intela. Nic nie słyszałem, żeby CoreDuo wpierało 64 bit, więc obawiam się, że obsługa jeżeli nawet się pojawi, będzie niezbyt wydajna :?

Edytowane przez Slayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się sprawa ma z obsługą 64 bitów? Może jakieś testy? O ile pamiętam, do dzisiaj układy AMD ( nawet najtańsze Semprony 64) w tym trybie masakrują każdego Intela. Nic nie słyszałem, żeby CoreDuo wpierało 64 bit, więc obawiam się, że obsługa jeżeli nawet się pojawi, będzie niezbyt wydajna :?

no nie mów

conroe nie jest 64 bitowy ?? eee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi