kszonek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 z orba zdjeli wszystkie wyniki w 3d na conroe i merom! http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=100986 :blink: bosh, jak to intela sprawka, to ciekawe po co im to, jak i tak juz sie wiesc rozeszła.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Tak jak pisza na XS , pewnie to sprawka NV lub AMD :> Bo przeciez na orbie krolowaly obecnie pojedyncze X1900XTX nad konfiguracjami SLi :lol: No chyba , ze FM ma w skladzie jakichs popaprancow , ktorzy wyniki z Unknow Cpu lub Penitum M (bo chyba tak ostatnio wykrywalo Conroe) potraktowali jako fake , co mogloby tlumaczyc dlaczego wszyscy prouserzy jak Fugger i reszta nie moga obecnie w ogole update'owac wynikow do FM . Nawet tych robionych bez Conroe :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) a to widzieliście ?? :blink: i 3dmarki 7900gtx single AMD ma PRZESRANE :ph34r: więcej na http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=100587 Edytowane 27 Maja 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 To też mnie rozwaliło: http://coolaler.kj.idv.tw/conroe/E6700_1/a...0_cinebench.gif :D A to tylko 32bit :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 pfff co to za wynik semprony maja lepsze wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 wiadomo przy jakim napieciu bylo to 4.4GHz? bo zakladam, ze te 0.08v to bug cpu-z. juz chyba wiem jaki bede mial nowy komputer :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 1.50-1.58V... Zresztą co to za różnica, wynik po prostu wtłacza w fotel... I teraz pomyślec, że Conroe EE będzie miało stock 4 giga... :zonk: :zonk: :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A ja myslalem ze 2,93G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no bo 2,93 a byc moze jeszcze w pozniejszym terminie 3,33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 A wiec o to chodzi. Faktycznie... w pozniejszym terminie to moze miec i te 4GHz (za rok?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No, może z tym 4 giga trochę się zagalopowałem (pod wrażeniem tematu na XS :D), ale nie wierzę, żeby się na jednym EE z tej serii zatrzymało... 3,33 jak nic, potem może jeszcze wyższa szyna i 3,66... A później? 4 rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) No, może z tym 4 giga trochę się zagalopowałem (pod wrażeniem tematu na XS :D), ale nie wierzę, żeby się na jednym EE z tej serii zatrzymało... 3,33 jak nic, potem może jeszcze wyższa szyna i 3,66... A później? 4 rdzenie? jak popatrzysz na rozkład jazdy Intela to przypuszczenia nie są konieczne ... Conroe + OC + CF :D Edytowane 28 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Conroe + OC + CF :D :lol2: ide sie upic................................ // ciekawe czy 3dmark bedzie mial bugi powyzej 100.000 :lol: Edytowane 28 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 :zonk: :shock: Już mam powoli dość tego spadania z krzeszła przynajmniej raz dziennie jak zaglądam do tego topicu :wink: :rolleyes: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taid Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) :zonk: :shock: Już mam powoli dość tego spadania z krzeszła przynajmniej raz dziennie jak zaglądam do tego topicu :wink: :rolleyes: :ploom: Dobra ty spadasz, a ja musze majtki zmieniać :(ehhh musze sobie kupić pieluchy :) A tak powaznie to super wyniki już nie długo doczekam się 100 000 Edytowane 28 Maja 2006 przez taid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Conroe-L jak widać conroe będzie dostępny również w wersji single core :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak myslicie ile tak conroe najaslabszy bedzie kosztowal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Oficjalnie $183... U nas? Licząc w wariancie optymistycznym, x3zł/USD + 30% narzutów/marż itp. ==>> koło 700zł. No ale to zgadywanie takie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak popatrzysz na rozkład jazdy Intela to przypuszczenia nie są konieczne ... Conroe + OC + CF :D Wszystko fajnie, tylko jakoś nie doczytałem na jakich to było ustawieniach, jaka karta itp. czemu zasłonili tą część gdzie są napisane ustawenie (rozdzielczość, AA itp.)? Skąd wiadomo że to nie była rozdzielczość 640x480? Widać też tam zaznaczone 6 of 7 games, a w tej białej tabelce jest wszystkie 7 games'ów. O co tu chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 :zonk: :shock: Już mam powoli dość tego spadania z krzeszła przynajmniej raz dziennie jak zaglądam do tego topicu :wink: :rolleyes: :ploom: hehe, zawsze mozna sie do krzesla przywiazac...... Conroe-L jak widać conroe będzie dostępny również w wersji single core :] 2153981[/snapback] Wszystko fajnie, tylko jakoś nie doczytałem na jakich to było ustawieniach, jaka karta itp. czemu zasłonili tą część gdzie są napisane ustawenie (rozdzielczość, AA itp.)? Skąd wiadomo że to nie była rozdzielczość 640x480? Widać też tam zaznaczone 6 of 7 games, a w tej białej tabelce jest wszystkie 7 games'ów. O co tu chodzi? ojjjjjj, czepiasz sie :D najwazniejsze ze wynik fajny :D hehe, a tak na powaznie to moze troche racji masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 hehe, zawsze mozna sie do krzesla przywiazac...... Chyba będę musiał nad tym pomyśleć, albo poprostu przestanę siadać ;) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Chyba będę musiał nad tym pomyśleć, albo poprostu przestanę siadać ;) Upadek z wyzszej wysokości moze byc bolesny ;) Eot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ja od wczoraj przestalem byc tak optymistycznie nastawiony do core2. I wcale nie wynika to z watpliwosci co do wydajnosci tych procesorow. z mojej grupy cenowej czyli modele E6400 2.13GHz / 1066MHz 2MB E6300 1.86GHz / 1066MHz 2MB Biorac pod uwage ich startowe fsb i mnoznik raczej moge zapomiec o zawrotnym kreceniu :( Biorac pod uwage mozeliwosci dzisiejszych plyt to max 2.6-2.7 Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ja od wczoraj przestalem byc tak optymistycznie nastawiony do core2. I wcale nie wynika to z watpliwosci co do wydajnosci tych procesorow. z mojej grupy cenowej czyli modele E6400 2.13GHz / 1066MHz 2MB E6300 1.86GHz / 1066MHz 2MB Biorac pod uwage ich startowe fsb i mnoznik raczej moge zapomiec o zawrotnym kreceniu :( Biorac pod uwage mozeliwosci dzisiejszych plyt to max 2.6-2.7 Pzdr (conroe fsb 800) --> mnoznik 14 --> 14*400 = 5,6 ghz :ploom: 14*450 = 6,3 ghz :zonk: (9 sekund w 1m? :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ja od wczoraj przestalem byc tak optymistycznie nastawiony do core2. I wcale nie wynika to z watpliwosci co do wydajnosci tych procesorow. z mojej grupy cenowej czyli modele E6400 2.13GHz / 1066MHz 2MB E6300 1.86GHz / 1066MHz 2MB Biorac pod uwage ich startowe fsb i mnoznik raczej moge zapomiec o zawrotnym kreceniu :( Biorac pod uwage mozeliwosci dzisiejszych plyt to max 2.6-2.7 Pzdr jak niby ?? płyty łatwo robią fsb 430-450 - zatem E6300 7x430=3GHz lekko na AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak niby ?? płyty łatwo robią fsb 430-450 - zatem E6300 7x430=3GHz lekko na AC fakt. kuszac sie na tego drozszego z 8x bedzie juz "teoretycznie" okolo 3.5 wiec i tak duzo lepiej od dzisiejszych amd no i dcore oraz sporo szybciej zegar w zegar. No przy tej cenie 179$ bedzie faktycznie super :-) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jak będę się przesiadał na Conroe (co jest coraz bardziej prawdopodobne), to wybiorę CPU z mnożnikiem min. 9, a najlepiej 10. Na ile oceniacie możliwości tego procka na WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Jak będę się przesiadał na Conroe (co jest coraz bardziej prawdopodobne), to wybiorę CPU z mnożnikiem min. 9, a najlepiej 10. Na ile oceniacie możliwości tego procka na WC? 3,6-4,0 GHz Na razie ok 3,6GHz na AC zrobili (bo 4GHz na powietrzu to robi XE 2,93GHZ) Edytowane 28 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) To mnożnik 10 minimum trza będzie łyknać ;) Hehe... po edycji Twojego postu, 9 powinien wystarczyć :D Edytowane 28 Maja 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Conroe-L jak widać conroe będzie dostępny również w wersji single core :] ...zwany inaczej Celeronem 3,6-4,0 GHz Na razie ok 3,6GHz na AC zrobili (bo 4GHz na powietrzu to robi XE 2,93GHZ) Trzeba jeszcze poprawke wziac jak zwykle na slabe sztuki ktore "tylko" do 3G beda dochodzily. Edytowane 28 Maja 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...