zayonnc Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 jak popatrzysz na rozkład jazdy Intela to przypuszczenia nie są konieczne ... Conroe + OC + CF :D Mi to wygląda na FAKE :lol: Widać, że nature było wyłączone co jakoś nie przeszkodziło uzyskać 696 fps w tym teście... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Mi to wygląda na FAKE :lol: Widać, że nature było wyłączone co jakoś nie przeszkodziło uzyskać 696 fps w tym teście... Pozdr po czym to wnioskujesz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) po czym to wnioskujesz ?? Po tym co na screenie zaznaczyłem. Po postu coś tu nie gra. Widać, że było zaznaczonych 6 game testów, co oznacza, że musił być wyłączony nature test (bo jaki kolwiek inny jak się wyłączy to daje wtedy 5 z 7 a tu jest 6 z 7). Poza ty6m tak jak ktoś już pisał zakryto (specjalnie?) ustawienia np. rozdzielczości, także tylko można się domyslać, że było np. 1024x768. Także osobiście coś mi w tym screenie nie gra :wink: Pozdr EDIT: A poza tym przecież screen jest na tyle duży, że można było bez problemu pokazać dużo więcej na nim i jakimś dziwnym trafem zostało to zakryte... Edytowane 28 Maja 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Po tym co na screenie zaznaczyłem. Po postu coś tu nie gra. Widać, że było zaznaczonych 6 game testów, co oznacza, że musił być wyłączony nature test (bo jaki kolwiek inny jak się wyłączy to daje wtedy 5 z 7 a tu jest 6 z 7). Poza ty6m tak jak ktoś już pisał zakryto (specjalnie?) ustawienia np. rozdzielczości, także tylko można się domyslać, że było np. 1024x768. Także osobiście coś mi w tym screenie nie gra :wink: Pozdr EDIT: A poza tym przecież screen jest na tyle duży, że można było bez problemu pokazać dużo więcej na nim i jakimś dziwnym trafem zostało to zakryte... Heh Nie puszczałeś nigdy 2001 test po teście ?? Można puszczać każdy test pojedyńczo. Mało tego, do każdego testu można zmienić taktowanie grafy. Moze kolo puślił naturke a potem reszte - czyli zaznaczył 6 testów ? Nie pamiętam czyj to screen (XS leży - ciągle coś updatują po nocach) ale raczej nie jest to nieznana osoba i nie sądzę, żeby pozwoliła sobie na FAKE'a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dokładnie, to wynik freecableguy'a, a więc bardzo wątpliwe, by to był fake :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Heh Nie puszczałeś nigdy 2001 test po teście ?? Można puszczać każdy test pojedyńczo. Mało tego, do każdego testu można zmienić taktowanie grafy. Moze kolo puślił naturke a potem reszte - czyli zaznaczył 6 testów ? Nie pamiętam czyj to screen (XS leży - ciągle coś updatują po nocach) ale raczej nie jest to nieznana osoba i nie sądzę, żeby pozwoliła sobie na FAKE'a ... Dokładnie, to wynik freecableguy'a, a więc bardzo wątpliwe, by to był fake :wink: No chyba, że tak :wink: Ale musicie przyznać, że mogło to wyglądać podejrzanie. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Troszkę dziwne może tak, ale Conroe to taka siła, że aż strach się bać :D Proszę najnowszy wyniczek, prawie 5GHz! http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=101190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 no te "padło" jest aż tak szybkie i podatne na OC, że są przypuszczenia, że Intel przebrał parę procków i przekazał „szanowanym userom” aby zrobili odpowiednią reklamę na przyjście nowego dziecka ;) poczekamy, zobaczymy, ale wg mnie Conroe stać na coś takiego :] 5GHz pewnie pynknie dzisiaj, jak juz nie padło :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Mozna by już chyba ten temat przykleić. Najlepsze jest to, że niedługo to będzie (prawdopodobnie) największy temat na forum Intela, wystarczyło, że się ludzie z AMD rzucili a już namieszali :wink: Pozdr Edytowane 29 Maja 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Raczej dac nowy temat a ten zamknac po oficjalnej premierze . Toc to 19 stron gdybania , po co to komu pozniej [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 no te "padło" jest aż tak szybkie i podatne na OC, że są przypuszczenia, że Intel przebrał parę procków i przekazał „szanowanym userom” aby zrobili odpowiednią reklamę na przyjście nowego dziecka ;) poczekamy, zobaczymy, ale wg mnie Conroe stać na coś takiego :] 5GHz pewnie pynknie dzisiaj, jak juz nie padło :twisted2: Nawet jak to selekty to normalnemu userowi do szczescia spokojnie tak z 3 Ghz wystarcza , przeciez to i tak bedzie naprawde gigantyczna moc obliczeniowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Raczej dac nowy temat a ten zamknac po oficjalnej premierze . Toc to 19 stron gdybania , po co to komu pozniej [; Ale do oficialnej premiery to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie...A na razie można wg mnie przykleić :wink: Ale to oczywiście kwestia gustu. Po premierze ten temat się odklei i przyklei nowy B) Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Raczej dac nowy temat a ten zamknac po oficjalnej premierze . Toc to 19 stron gdybania , po co to komu pozniej [; gdzie tam, nie ma sensu, bo jak ktos szuka to i tak najpierw nowe posty znajduja sie, a juz byly takie zabiegi ze tematy sie dzielilo - imo bezsens ;) jeden dzuy temat i jest wszytko, a w pierwszych postach FAQi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jeden duzy w ktorym wszystko powtarza sie po 5 razy a polowa uzytkownikow wrzeszczy bylo 20 stron wczesniej ;) Szczerze watpie by wielu uzytkownikom chcialo sie czytac w takim temacie wiecej niz faqi i kilka ostatnich stron. Zwlaszcza jesli np rozwiazanie ich problemu jest na stronie 30 z 90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jeden duzy w ktorym wszystko powtarza sie po 5 razy a polowa uzytkownikow wrzeszczy bylo 20 stron wczesniej ;) Szczerze watpie by wielu uzytkownikom chcialo sie czytac w takim temacie wiecej niz faqi i kilka ostatnich stron. Zwlaszcza jesli np rozwiazanie ich problemu jest na stronie 30 z 90. sory, ale wyszukiwnaie nie polega na czytaniu calego tematu, a wyszukiwarka w pierwszej kolejnosci zwraca najnowsze posty................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jestem ciekaw ile będzie robić najtańszy conroe 1,86ghz, bo jak na razie to nie widziałem aby ktoś go testował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jestem ciekaw ile będzie robić najtańszy conroe 1,86ghz, bo jak na razie to nie widziałem aby ktoś go testował :) Ile by nie robił, i tak pewnie sporo ludzi będzie miało nadal AMD, a to za sprawą tego ze za 187USD ma się procka+mobo+częśc ramu na AM2...Czyli ta sama sytuacja co była w czasach K6-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Tylko , ze to jest dual core a dual core na am2 kosztuje troche drozej niz 187 USD na chwile obecna ;) Z tanszych alternatyw ma byc chyba jakis jedno jajkowy conroe-L . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Akurat ten argument mało mnie obchodzi bo i tak na mojego p4 2.8 wydałem rok temu ponad 800zł a w tym roku za tyle samo a może nawet i mniej będę miał conroe 1,86ghz, kogo stać ten kupuje, kogo nie stać ten nie kupuje, proste a za 187USD czyli ok ~600zł kupisz co? semprona + badziewną płyte i już jest 500-550zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 a za 187USD czyli ok ~600zł kupisz co? semprona + badziewną płyte i już jest 500-550złOj, to chyba dawno cen nie sprawdzałeś... DFI nF3 + Semprona 3000 s.939 albo Asrocka dual-sata + Athlona 64 3000 s.939, albo inny całkiem ładny komplet na s.754 (choć w tę ostatnią opcję już bym osobiście dziś nie inwestował). A i na jednym i na drugim można całkiem ładne wyniki zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) sory ale grzesiu mówił o am2 a nie s754 czy s939 czyli najtańszy semp - 270zł najtańsza płyta główna (z tych co na razie są) - 310zł Już to daje 580zł Zaniżając cene płyty chociażby do 250zł to i tak mamy 520zł co do wyników, może i ładne ale i tak gorsze w kompresowaniu dvd9 do dvd5 za pomocą cce od mojego p4 a np mnie na tym najbardziej zależy Edytowane 29 Maja 2006 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 a mnie jedna rzecz martwi... w przyszlym roku jest premiera nowej podstawki, socket P (??, wiadomo kiedy?) ... czyli znowu wymiana sprzetu w calosci? obecnie amd ma ta przewage, ze dla ludzi ktorzy teraz chca zmieniac sprzet, am2 WYDAJE sie byc bardziej przyszlosciowy. Bo pewnie pociagnie ta podstawka z 2 lata... a intelowska jest juz troche starawa... i juz zapowiedziany jest socket P, na przyszly rok (na pewnej stronie wyczytalem). jakby ktos kto sie zna na tym mogl mi wyklarowac sytuacje i co oplaca sie takiemu szaraczkowi jak ja zrobic. kupic am2, amd jakiegos, po premierze conroe (ceny na pewno spadna, bo conroe to jednak duza moc i amd glupie bedzie jak nie opusci na cenach), karte graficzna (mam na agp), nowe pamieci ram... czy moze kupic conroe, plyte glowna,pamieci, karte graficzna i modlic sie, ze s775 nie pojdzie do lamusa za szybko... ? a noz amd juz szykuje jakas odpowiedz na conroe? albo faktycznie intel wypuscil wybrane procesory po to zeby sami userzy zrobili dobra reklame.... jak myslicie co robic? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) a mnie jedna rzecz martwi... w przyszlym roku jest premiera nowej podstawki, socket P (??, wiadomo kiedy?) ... czyli znowu wymiana sprzetu w calosci? obecnie amd ma ta przewage, ze dla ludzi ktorzy teraz chca zmieniac sprzet, am2 WYDAJE sie byc bardziej przyszlosciowy. Bo pewnie pociagnie ta podstawka z 2 lata... a intelowska jest juz troche starawa... i juz zapowiedziany jest socket P, na przyszly rok (na pewnej stronie wyczytalem). jakby ktos kto sie zna na tym mogl mi wyklarowac sytuacje i co oplaca sie takiemu szaraczkowi jak ja zrobic. kupic am2, amd jakiegos, po premierze conroe (ceny na pewno spadna, bo conroe to jednak duza moc i amd glupie bedzie jak nie opusci na cenach), karte graficzna (mam na agp), nowe pamieci ram... czy moze kupic conroe, plyte glowna,pamieci, karte graficzna i modlic sie, ze s775 nie pojdzie do lamusa za szybko... ? a noz amd juz szykuje jakas odpowiedz na conroe? albo faktycznie intel wypuscil wybrane procesory po to zeby sami userzy zrobili dobra reklame.... jak myslicie co robic? :) co z tego ze zostanie lga775 jak i tak trzeba bedzie zmienic chipset --> czyli plyte? tak btw zmieniasz proca czesciej niz co dwa lata? Edytowane 30 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 co z tego ze zostanie lga775 jak i tak trzeba bedzie zmienic chipset --> czyli plyte? tak btw zmieniasz proca czesciej niz co dwa lata? hmm ja mam s478.... stad moj problem. lga775 jakbym mial to pewnie i bym mial juz karte na pci-e... czyli juz niemialbym takiego problemu, bo bym cierpliwie czekal. a tak juz cierpliwie nie czekam, bo naraz musze kupic sporo rzeczy. jakbym mial lga to wystarczyloby zebym kupił np nowa plyte glowna wspierajaca conroe... a pozniej za 2 miechy conroe. a takto musze kupic od razuplyte pod conroe. procka conroe. karte graficzna. ramy dwojki. a i tak. kompa zmieniam co dwa lata mniej wiecej. procka mojego kupilem jak kosztowal 1000zl. northwood 3.0 (niewiem kiedy bylo, ale cena mowi swoje). byly wtedy juz prescoty hynixy moje 1gb w dualu kupilem z 3 miesiace pozniej za 500 zl (te takie fajne co na 250mhz przy 2.8 ida). karte graficzna kupilem jeszcze jakos tak w listopadzie zeszlego roku... za 650zl (9800xt 256 asusa). taniej niz ceny rynkowe o jakies 300zl... (uzywana i od znajomego). czyli ciezko powiedziec czy zmieniam co 2 lata. pprocka i plyte na pewno. ramy tez jak sie uprzec (bo przed zakupem hynixow mialemjakies noname). wczesniej mialem xp1700+, a jeszcze wczesniej pii 400... wiec nie szastam pieniedzmi na prawo i lewo, stad moje pytania:) nie jestem z tych co kupuja raz na 2-3 miesiace nowego kompa, tylko wlasnie chca kupowac co dwa lata. wiec co lepiej zrobic? bardziej przyszlosciowa podstawka am2, czy conroe i najwyzej pozniejzmienic plyte glowna i proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jeżeli chcesz zmieniń później po dwóch latach to w sumie nie ma znaczenia co wybierzesz bo i tak za dwa lata będziesz mósiał zapewne wymienić minimum proca i płytę a może także i RAM (bo może wejdzie już DDR3). Także kup co Ci się bardziej podoba :wink: Tylko, że Conroe jeszcze nie ma, AM2 jest - ale Conroe jest o wiele bardziej wydajny niż AM2 - także pozostaje kwestia czekać czy nie czekać? Pozdr P.S. IMO masz takiego kompa, że możesz spokojnie poczekać na Conroe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jeżeli chcesz zmieniń później po dwóch latach to w sumie nie ma znaczenia co wybierzesz bo i tak za dwa lata będziesz mósiał zapewne wymienić minimum proca i płytę a może także i RAM (bo może wejdzie już DDR3). Także kup co Ci się bardziej podoba :wink: Tylko, że Conroe jeszcze nie ma, AM2 jest - ale Conroe jest o wiele bardziej wydajny niż AM2 - także pozostaje kwestia czekać czy nie czekać? Pozdr P.S. IMO masz takiego kompa, że możesz spokojnie poczekać na Conroe. nom i chyba tak zrobie. jakbym sie zdecydowal na am2 to bym musial kupic jakis ichni procesor i czekac CZy moze kiedys wydadza cos co bije conroe... a noz nie wydadza? :) a ja mam zwyczaj kupowac jak najlepsza plyte glowna (a co za tym idzie droga) i dopiero pozniej procesory zmieniac (najpierw pewnie kupie tego najslabszego conroe, a noz dobrze bedzie sie krecil.. najwyzej po pol roku kupie nastepnego). wazne bedzie dla mnie teraz kupno dobrej plyty glownej, zasilacz dobry juz kupilem (antec neo he 500), kupno dobrej karty graficznej (wyjatkowo chce zaszalec. 7900gtx ...) no i jakiegos w miare taniego conroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nom i chyba tak zrobie. jakbym sie zdecydowal na am2 to bym musial kupic jakis ichni procesor i czekac CZy moze kiedys wydadza cos co bije conroe... a noz nie wydadza? :) a ja mam zwyczaj kupowac jak najlepsza plyte glowna (a co za tym idzie droga) i dopiero pozniej procesory zmieniac (najpierw pewnie kupie tego najslabszego conroe, a noz dobrze bedzie sie krecil.. najwyzej po pol roku kupie nastepnego). wazne bedzie dla mnie teraz kupno dobrej plyty glownej, zasilacz dobry juz kupilem (antec neo he 500), kupno dobrej karty graficznej (wyjatkowo chce zaszalec. 7900gtx ...) no i jakiegos w miare taniego conroe wlasnie chodzilo mi o to ze jak nastepnego kompa bedziesz zmianial za dwa lata to juz i tak bedzie cos nowszego niz am2, wiec nie ma co ie tym sugerowac. imo conroe + dobre 2x1gb ddr2 + jakis asusik + 7900gt(x?) bedie dobrym zestawikiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) asus pod conroe a to zamienniki dla p5ld2 i deluxe Asus P5B: 1. Intel P965 + ICH8 with optimized memory engine 2. JMicron JMB363 PATA and SATA controller 3. ADI 8-channel High Definition Audio CODEC 4. Realtek RTL8111B PCI-E Gigabit LAN controller Asus P5B Deluxe: 1. Intel P965 + ICH8R with optimized memory engine 2. JMicron JMB363 PATA and SATA controller 3. ADI 8-channel High Definition Audio CODEC 4. Marvell PCI-E and PCI Gigabit LAN controllers 5. TI 1394a controller 6. ASUS WiFi-AP Solo Edytowane 30 Maja 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Fajnie ze asus cos pokazal. Ciekawe jak bedzie z cenami EDIT Nie wiem dlaczego ale podoba mi sie kolorystyka tego pierwszego ;) Edytowane 30 Maja 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 podoba mi sie ten pierwszy asus, ale znajac jego cena pewnie bedzie malo sympatyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...