AndyN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Widzieliście ceny Conroe?: http://www.purepc.pl/node/270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Widzieliście ceny Conroe?: http://www.purepc.pl/node/270 ceny jak sprzed 2 miechów (conroe) ja myslę że będzie troszku drożej :D Szkoda, że nie podali ceny Celeronów, np D 345 (3.06GHZ) LGA775 - $29.95 :lol2: Edytowane 14 Lipca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A ja zapytam inaczej : jak to jest z zapisem, że pomoce naukowe mozna odliczać od podatku ?? bo wychodziłoby całkiem fajnie zapisać się djakiegoś studium i w ten sposób sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na raty i odpisać od kosztów .... coś takiego było w zeszłym roku na pewno bo kumpel tak kupił własnie FXa jakiegoś z wypasnionymi podzespołami .. dokładnego konfa nie znam ale dość mu to ostro chodzi a koleś nie podkręca bo nie umie ... no niewazne co on ma ale w sumie po odliczeniu wszystkiego wyszło w ogólnym rozrachunku, ze dał za kompa z własnej kieszeni coś koło 2400 plnów .. jak ktoś wie to niech da znać co i jak z tym przepisem bo koleś mieszka we wrocku/wałbrzychu i nie chce mi się specjalnie do niego z podkarpacia jechać żeby go zapytać :D Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nie no LOL Dziś przeprowadzimy testy podkręcania E6300 na innej płycie (Intel D975XBX do podkręcania się nie nadaje) i przy różnych fajnych systemach chłodzenia! :thumbup: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Pilarczyk wyraźnie wypadł z obiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) A ja zapytam inaczej : jak to jest z zapisem, że pomoce naukowe mozna odliczać od podatku ?? bo wychodziłoby całkiem fajnie zapisać się djakiegoś studium i w ten sposób sobie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na raty i odpisać od kosztów .... coś takiego było w zeszłym roku na pewno bo kumpel tak kupił własnie FXa jakiegoś z wypasnionymi podzespołami .. dokładnego konfa nie znam ale dość mu to ostro chodzi a koleś nie podkręca bo nie umie ... no niewazne co on ma ale w sumie po odliczeniu wszystkiego wyszło w ogólnym rozrachunku, ze dał za kompa z własnej kieszeni coś koło 2400 plnów .. jak ktoś wie to niech da znać co i jak z tym przepisem bo koleś mieszka we wrocku/wałbrzychu i nie chce mi się specjalnie do niego z podkarpacia jechać żeby go zapytać :D Pozdrawiam :D bajki... odpis na pomoce naukowe chyba juz zlikwidowali ze 2 czy 3 lata temu (pewien nie jestem) A poza tym to jak mogl dac za kompa z FXem 2400 zl, skoro sam procek kosztowal kolo 4000 zl ? To nie bylby odpis ale dofinansowanie panstwa na przeszlo 50% wartosci kompa (nawet UE tyle nie daje na nasze drogi). Edytowane 14 Lipca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jak ktoś nie ma dużo na mobo to zostaje mu zawsze jeszcze Intel 946GZ i 946PL, tylko szkoda że to ma grafike wbudowaną, a raczej będzie miało. Dokładniej nieco zmodyfikowana wersją GMA 950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Pilarczyk wyraźnie wypadł z obiegu.Taa, i niestety Vapo nie dojechało na czas :lol: Po co te zapowiedzi były... tak samo jak testy miały się odywać od pięciu dni we trójkę. Gdyby nas było trzech i mielibyśmy na to pięć dni - hoho. No ale cóż - ktoś w komentarzach ujął to doskonale: Marketing robi swoje, patrzy się nie na jakość a na szybkość. Zaraz wskakuje z E6400 na ASUSA P5W DH Deluxe :) Wiem, ze i tak nie wiele pokażę( ninja onboard :mellow: ), ale zawsze coś :) Edytowane 14 Lipca 2006 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) " Według nieoficjalnych doniesień, Intel planuje drastyczne obniżenie cen procesorów w celu odzyskania klientów straconych na rzecz AMD. O planowanej wielkiej przecenie poinformowały Micro-Star i Gigabyte, najwięksi tajwańscy producenci płyt głównych. Oficjele Intela mieli poinformować te przedsiębiorstwa, że obniżka cen będzie miała miejsce 23 lipca.Procesory dwurdzeniowe mają stanieć o około 15%. Prawdziwa rewolucja czeka rodzinę Pentium - tutaj cięcia mają dojść nawet do 60%! Te same źródła informują także o spodziewanych obniżkach przygotowywanych przez AMD, jednak zastrzegają, że będą one o wiele bardziej umiarkowane. " Jeżeli to będzie prawda to przechodze na Conroe na 100% za jakiś miesiąc :D Co ten Intel wyprawia ostatnimiczasy Edytowane 14 Lipca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A poza tym to jak mogl dac za kompa z FXem 2400 zl, skoro sam procek kosztowal kolo 4000 zl ja mówię że tyle wyszło w ogólnym rozrachunku jak już mu wróciły odliczenia i VAT ze zwrotu .... przyponiało mi się że on to jakoś ostro kombinował .... możliwe, że jak mi mówił o odpisie to nie chciał powiedzieć wszystkiego ... zdaje sięże coś kombinował z fiskusem więc ta droga nabycia C2D tanio i sprawnie odpada :( ... trzeba będzie przeczekać wakacje na tym co się ma ... a potem porozglądać porządnie na ebayach i innych zagramanicznych bo coś mi się widzi, że do późnej jesieni nie obniżą cen tych procków .... to dla sklepów prawdziwa żyła złota bedzie przecież :D ... @lechu1777 : nie spodziewaj się, że te obniżki będą dotyczyłu c2d ... było o tym w topicu tylko trzeba by przekopać :D ... to wszystko będą przecenione smithsfieldy, preslery i preshoty :D Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 i prosze !!! kompuszrot sie zreflektował ! 6300 za 913 zł :) czyli w normalnym sklepie bedzie za 830-850 do zgarniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A nie za 912? :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 No chłopaki z pclabu zrobili trochę testów e6300. Po o/c do 2,8 GHz dorównuje e6700, teraz trzeba czekać na w miare tanią płytę żeby uciągła 400Mhz na FSB :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Chyba wolałbym dołożyć 100zł więcej do 6400, mieć mnożnik x8 i 4MB keszu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 6400 ma 2mb keszu, dopiero 6600 ma 4mb keszu a on kosztuje o wiele więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) A może im się pomylił taskmenagier z wykresem utylizacji procesora z notowaniami dulara co ??? :> ... swoją drogą ciekawie się zaczyna robić :D moze jednak lechu1777 kupisz tego procka taniej niż się wydawało na początku .... a i ja bym nie musiał szukać za granicą :D Pozdrawiam EDIT: Amazon chyba w ch.... nie leci a Intel jakby ich próbował zrobić z data dopuszczenia sprzedazy to mógłby przegrać przed sądem więc daję info co do terminu sprzedaży w Nordzianej Hameryce : Product Details * Product Dimensions: 4.0 pounds * Shipping Weight: 2.00 pounds * Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S. * ASIN: B000GGOKXG * Item model number: BX80557E6400 * Amazon.com Sales Rank: None Yesterday:None * Date first available at Amazon.com: June 23, 2006 Best Regards.... btw. DaRoN.... napisz potem w recce że przy udziale ludzi z ppc masz wyniki na tym c2d :D ... ładnie by to wyglądało ...LoL :P EDIT2: no jaja straszne ... kto mi powie że polska nie jest 100 lat za murzynami na podstawie tego linka ?? lol ... 1 Rand = 0.44 PLN :D .. itak wychodzi różnica pomiedzy kompuszrocikiem a nimi prawie 200 pln ... :P a jeszcze zwrot podatku :P Edytowane 14 Lipca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Siemacie panowie. Mam pytanko ( głownie do ludzi, którzy już ocowali C2D), ASUSik P5W DH minimalne napięcie z BIOS'u wystawia 1.400v, troche dużo prawda? Yotom, ile Ty wytargałeś ze swojego ( ta sama seria) na default ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Byłoby miło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Siemacie panowie. Mam pytanko ( głownie do ludzi, którzy już ocowali C2D), ASUSik P5W DH minimalne napięcie z BIOS'u wystawia 1.400v, troche dużo prawda? Yotom, ile Ty wytargałeś ze swojego ( ta sama seria) na default ? def. to u mnie niecałe 1,3V (odczyt w biosie), a ustawić mogę chyba 1,275 minimum nie wiem dokładnie ile max tak robi super PI 1M chyba 3254MHz poszło myślę że w normalnych ytemp otoczenia na AC da rade koło 3,2GHz zrobić (bawiłem się AC jak było 33 stopnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Przy takim zainteresowaniu w necie, tanim jak na swoje mozliwosci procesorze, świetnie podkrecalnym i w chłodnym, w sklepach bedzie dziala sie masakra. Osobiscie biore E6300 i plyta do 400 zl. (Ile wyciagne FSB na takiej plytce??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 a kto to [ciach!]a moze wiedziec? ile razy jeszcze padnie jakies glupie pytanie, ktore juz bylo zzadane x razy? ilez mozna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Poczytałem te recenzje i pierwszy raz od pięciu lat, czuję się naprawdę przymuszony do zmiany procka, teraz to już naprawdę weszła nowa generacja, dwa jajka, super wydajność, athlon XP wymięka na całej lini ;) Teraz został tylko ciężki wybór, czy na jesieni zainwestować te 800zł (moje przewidywania) w E6300 czy zostać wiernym AMD i wychaczyć jakiegoś mniej wydajnego X2 za parę groszy, czyli tyle ile jest naprawdę wart :P naprawdę nie lubię intela za to, że mnie zostawił kiedyś na lodzie ze slot 1 i P3, ale z drugiej strony coś czuję że AM2 też tak długowieczne jak socket A nie będzie :? Edytowane 15 Lipca 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Po co do cennika wstawiac te procki na dzien dzisiejszy jak ich niedostaniesz przez najblizsze 10dni. http://sklep.benchmark.pl/katalog_4819.html GLOPOTA :mur: Brak towaru :mur: Edytowane 14 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Po co do cennika wstawiac te procki na dzien dzisiejszy jak ich niedostaniesz przez najblizsze 10dni. 2228468[/snapback] Przy takim zainteresowaniu w necie, tanim jak na swoje mozliwosci procesorze, świetnie podkrecalnym i w chłodnym, w sklepach bedzie dziala sie masakra. Osobiscie biore E6300 i plyta do 400 zl. (Ile wyciagne FSB na takiej plytce??) 400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 23 na amazondotcom ... ale fakt u nas chyba 27 ... co jest dziwne w świetle zapowiedzianej "globalnej" premiery sprzed kilku tygodni ... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) 23 na amazondotcom ... ale fakt u nas chyba 27 ... co jest dziwne w świetle zapowiedzianej "globalnej" premiery sprzed kilku tygodni ... :|globalna i ceny na 23 The following chart is the pricing of the processors in quantities of 1 thousand on 23rd July. to cena w sklepie E6300 -cos 200-210 + tax=226 niezle :lol:723zl OJ zdzieraja w Polandzie 912zl :oops: :mad: :angry: Edytowane 14 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Robić w wała znaczy się zrobić złoty interes... zapomnieli chyba że sklepów internetowych jest w ciul i ho ho i to ni tylko u nas ale i zagramanicą :D .. tego się będę 3mał jesli znowu nie popuszczą swoich zapędów do okradania ludzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 warto ?? 2MB vs 4MB www.bit-tech.net www.anandtech.com www.behardware.com www.xbitlabs.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) warto ?? 2MB vs 4MB dla mnie warto w Super Pi wygląda to tak że 4MB @ 3,1GHz bije 3,4GHz 2MB ... >>PC_Speaker nie zapominaj że wysyłka do PL to jekieś 20-30$ (ze sklepu), do tego dochodzą koszty płatności (tylko przedpłata - czyli koszty przelewu ...) i już nie jest aż tak różowo ... Edytowane 15 Lipca 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) No chłopaki z pclabu zrobili trochę testów e6300. Po o/c do 2,8 GHz dorównuje e6700, teraz trzeba czekać na w miare tanią płytę żeby uciągła 400Mhz na FSB :/ Nie sądze :D warto ?? 2MB vs 4MB www.bit-tech.net http://img156.imageshack.us/img156/4010/l2comparisonlx0.th.png[/im] www.anandtech.com http://img97.imageshack.us/img97/2127/l2v4cl9.th.jpg[/im] www.behardware.com http://img156.imageshack.us/img156/9239/img0017539qj0.th.gif[/im] www.xbitlabs.com http://img212.imageshack.us/img212/95/l2vg9.th.jpg[/im] Wiadomo że warto ,chociażby dla paru sekund :wink: Edytowane 15 Lipca 2006 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...