Lizardus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie ma.. a po co im bulki w USA skoro taki procek to dla nich 2 imprezy? :D a jednak znalazlem:P, .....pewnie dla latynosow:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Cena E6600 w komputroniku 1299zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30512 a nawet taniej 1280zł E6600 http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...it_2_40GHz_BOX/ mnie bawi, że tanieje proc którego nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 mnie bawi, że tanieje proc którego nie ma ...Lepiej ze tanieje niz jakby mial drozec B-) Swoja droga ceny w dniu premiery moze beda na przyzwoitym poziomie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Poki jest pre-order to takie sa ceny, ale w momencie jak juz beda te procki w sklepach to beda na przyzwoitym poziomie. :) Trzeba bedzie wybrac... Sprzet lub auto. ;] Eee ktos pisal, ze w usa najwczesniej te procki beda 14.08, a w PL maja byc 08.08... Eee? Przypadkiem nie maja byc za oceanem 07.08? EDIT: W zipzoomfly ten procek jest juz za 339$ + free shiping, ale out of stock. Sugerowana cena przez intela to 316$, wiec mysle, ze w sklepach jak sie pojawia, czy moze po kilku dniach ceny zaczna sie ksztaltowac na poziomie 320$-330$. Ciekawe za ile w PL bedzie mozna je dostac, 1200-1300? Edytowane 29 Lipca 2006 przez M3Sj4sH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 w oczekiwaniu na odbior ds3, goodramow pro 2x1gb oraz conroe 6400 mam takie male pytanko. na jaki dzielnik ustawic pamieci? 1:2 czy 5:4? przy fsb gdzies 350 powiedzmy (mam nadzieje ze tyle przynajmniej osiagne i to bez wiekszych problemow...). Duzo przeciez nie wymagam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) w oczekiwaniu na odbior ds3, goodramow pro 2x1gb oraz conroe 6400 mam takie male pytanko. na jaki dzielnik ustawic pamieci? 1:2 czy 5:4? przy fsb gdzies 350 powiedzmy (mam nadzieje ze tyle przynajmniej osiagne i to bez wiekszych problemow...). Duzo przeciez nie wymagam ;) 1:2 przy fsb 350=700MHz=1400DDR no możesz spróbować :D 5:4 =280MHz=560DDR to troszku mało,a najlepiej policzyć Edytowane 29 Lipca 2006 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 http://img478.imageshack.us/my.php?image=abc2dq1.gif Oplacalnosc conroe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 http://img478.imageshack.us/my.php?image=abc2dq1.gif Oplacalnosc conroe ;) brakuje tabelki z czsami w spi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 http://img478.imageshack.us/my.php?image=abc2dq1.gif Oplacalnosc conroe ;) nudzilo Ci sie czy komus innemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 z pclaba wzial retail + wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Geez... co to za RAM :D ladny wymiot :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 corsair cm2x512-8500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Tyle to ja tez na screenie widzialem.. ;) ale kosci? :D FAT'y? Edytowane 29 Lipca 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 nudzilo Ci sie czy komus innemu??Właśnie dobra tabelka :? która coraz bardziej wybór komplikuje. W przeciewiństwie do Ciebie ja nie jestem fanbojem int/amd i kupie to co lepsze za lepszą cene w danej chwili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) corsair cm2x512-8500 jasne, ze to nie te memki :D sa to F2-6400PHU2-1GBHZ (g skill 2x512) na micronach D9GMH te same 600 1T :D Edytowane 29 Lipca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 OMFG! i jeszcze te timingi :D LOL... a vmem tez konkret... bagatela 2.85 :D buahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Tabelka fajna tylko troche niaktualna, patrz cena E6600. Po zmianie ceny powstalo by chyba "male" przetasowanie :wink: Edytowane 29 Lipca 2006 przez sew_server Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ehhh, mimo że E6600 nie ma to ja się maxi ciesze, że już 1300zł ;) Teraz tylko Asus vs DFI i składam pc pod koniec wakacji :D JEszcze tylko nowy operator internetu i założe wkońcu coś dobrego i taniego :D Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi dzielnikami? Wiem mało, a chciałbym więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Tabelka fajna tylko troche niaktualna, patrz cena E6600. Po zmianie ceny powstalo by chyba "male" przetasowanie :wink: Wyjdzie okolo 6.6, wiec nic sie nie zmieni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester3000 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ciekawe porównanie Intel c2d vs AMD np: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB $183 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB $316 AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz 512KBx2 $301 ,oraz osiągi w porównaniu do pozostałych IC2D po ich podkręceniu bez używania zewnętrznego chłodzenia. Opisują dylemat jaki należy uwzględnić przy kręceniu czyli: IC2D 6300-6400 jest tani ale aby je kręcić plyty do kręcenmia są drogie np: ASUS P5W-DH (250$) http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802 Edytowane 29 Lipca 2006 przez tester3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam Zastanawiam sie nad kupnem Conroe E6300 lub E6600 (wiecej cache :) ) i do tego dobrej plyty glownej. I mam dylemat co wybrac: Gigabyte GA_965P_DS3 (111.57f) (635.9pln) Gigabyte GA_965P_DS4 (129.19f) (736.3pln) Gigabyte GA_965P_DQ6 (152.69f) (872pln) Lub tez moze jakis asus albo intel...? zakupy chcialbym dokonac w sklepie internetowym : http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Int...therboards.html Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 bez używania zewnętrznego chłodzenia moglbys to rozwinac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 "zewnetrzne chlodzenie" ... jesli jest zew to i musi byc wew. - wiec pytam - co to takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ciekawe porównanie Intel c2d vs AMD np: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB$183 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB $316 AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz 512KBx2 $301 ,oraz osiągi w porównaniu do pozostałych IC2D po ich podkręceniu bez używania zewnętrznego chłodzenia. Opisują dylemat jaki należy uwzględnić przy kręceniu czyli: IC2D 6300-6400 jest tani ale aby je kręcić plyty do kręcenmia są drogie np: ASUS P5W-DH (250$) http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802 bo na taniej płycie sie nie podkreci? tez sie podkreci, z tym ze na dobrej płycie to on zmizdzy x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Względnie tania jest Gigabyte GA-965P-DS3 Intel 965P (oczywiście nie w komputroniku). Z wielu testów pomimo ze to gigabyte płyta wypada naprawde nieźle. Na dzień dzisiejszy to właśnie ją bym kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Wyjdzie okolo 6.6, wiec nic sie nie zmieni :DRacja, nie zwrocilem uwage na wynik po zmianach :wink: bez używania zewnętrznego chłodzenia. Mysle ze autorowi chodzilo o to iz nie trzeba zmieniac chlodzenia i mozna na box'ie "pracowac" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Co prawda trochę czasu pozostaje do premiery i cpu i konkretnych mobasów do niego, ale interesuje mnie sprawa takowa: nie zamierzam się ścigać w rankingach a z OC interesuje mnie coś takiego jak teraz czyli rzędu 30 - 50%... najlepiej bez zmiany chłodzenia na WC ... jakiś bardziej zaawansowany AC może ale i to w późniejszym terminie. Pytanie brzmi więc następująco: czy wystarczy przeciętnemu uzytkownikowi taki Allendale jakiego ma zulusman i yotomeczek do tego w miarę mobo typu GB i lepsza grafa czy też może zainwestować w wydajniejszy proc... żeby miał 4 MB kaszy i do tego jakiś tańszy model mobo i tania grafa celem późniejszej rozbudowy.. w zasadzie komp używany jest do netu, słuchania muzyki i oglądania filmów dvd ... czsami jakaś gra typu MUOnline albo Americas Army tudzież jakiś NFS... chcę spróbować sobie zakupić BF2 ale zastanawiam się czy warto i ewentualnie czy najsłabszy z C2D pociągnie tę grę chociaż podejrzewam że tak skoro PDki ciągną to czemu nowszy by nie miał tego robić... ile mógłby taki zestawik kosztować i na co zwracać szczególną uwagę .... np: czy proc ma być z jakiegoś konkretnego kraju produkcyjnego czy przy tak słabej zabawie OC olać i kupować jakikolwiek?? przykładowo mam na to 2 K pln i trochę części które może by się nadały. Jakaś porada ? Edytowane 30 Lipca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ehh ehh dla Kowalskiego 4MB cache sa nie oplacalne na dzisiaj 6300 + DS3 + D9 i np 7600gt, ja jutro ide zamowic takie cos. jedyne optymalne, chyba, ze ktos sie z kasa nie liczy, albo liczy SPI, albo nie weim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Co prawda trochę czasu pozostaje do premiery i cpu i konkretnych mobasów do niego, ale interesuje mnie sprawa takowa: nie zamierzam się ścigać w rankingach a z OC interesuje mnie coś takiego jak teraz czyli rzędu 30 - 50%... najlepiej bez zmiany chłodzenia na WC ... jakiś bardziej zaawansowany AC może ale i to w późniejszym terminie. Pytanie brzmi więc następująco: czy wystarczy przeciętnemu uzytkownikowi taki Allendale jakiego ma zulusman i yotomeczek do tego w miarę mobo typu GB i lepsza grafa czy też może zainwestować w wydajniejszy proc... żeby miał 4 MB kaszy i do tego jakiś tańszy model mobo i tania grafa celem późniejszej rozbudowy.. w zasadzie komp używany jest do netu, słuchania muzyki i oglądania filmów dvd ... czsami jakaś gra typu MUOnline albo Americas Army tudzież jakiś NFS... chcę spróbować sobie zakupić BF2 ale zastanawiam się czy warto i ewentualnie czy najsłabszy z C2D pociągnie tę grę chociaż podejrzewam że tak skoro PDki ciągną to czemu nowszy by nie miał tego robić... ile mógłby taki zestawik kosztować i na co zwracać szczególną uwagę .... np: czy proc ma być z jakiegoś konkretnego kraju produkcyjnego czy przy tak słabej zabawie OC olać i kupować jakikolwiek?? przykładowo mam na to 2 K pln i trochę części które może by się nadały. Jakaś porada ? wystarczy 6300 @ 2,8-3GHz zrobi na przecietnym wentylku pożytek z lepszej grafy będzie większy niż z większego cacha minimalny zestaw polecałbym taki: 6300+DS3+2x1GB czyli razem ok 2k (i to już jest komforcik :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Czyli konfig mam ... :D dzięki za propozycje :D .... znaczy jak ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to czekam :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...