krogoth111 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Więc pozostaje obserwować sSpeca aż intel doda tam nowe oznaczenie C2D... Narazie są tylko B2... SL9S7 2.66 GHz E6700 06 1066 MHz 65 nm B2 4 MB LGA 775 SL9S8 2.40 GHz E6600 06 1066 MHz 65 nm B2 4 MB LGA 775 SL9S9 2.13 GHz E6400 06 1066 MHz 65 nm B2 2 MB LGA 775 SL9SA 1.86 GHz E6300 06 1066 MHz 65 nm B2 2 MB LGA 775 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 moje 24/7 @1,55Vbios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Brawo Sulaco 3.8GHz 24/7 jest wynikiem wyśmienitym :) mam nadzieje, że zobaczę 5.XX ps. jestem ciekaw twojego WC, możesz je zaprezentować na forum trochę szerzej :D Edytowane 5 Września 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocszef Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 @Sulaco co to za memki sa pewnie cos na d9 ale co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) @Sulaco Policz,prosze Pi1M do Hwbot'a bo nas wyprzedzają. Jakie masz memki ? P.S.Niezły wynik w Pi16. :) Edit: Aha,jak idą 3,0-3-4-x to powinny też śmigać 3,0-3-3-x najlepiej spróbuj 3,0-3-3-6. :wink: Edytowane 5 Września 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 kurde 6:17 w spi16m na codziennych ustawioaniach :D poprostu bajka.... ile najnizej zszedl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Czy ktoś z Was orientuje się jak jest z reklamacją procesorów u INTELA? Dokładnie chodzi mi o model E6700. Całkowicie bez O/C a w SP2004 wywala się czasami po godzinie czasami po 4 godzinach, nie ma na to zasady. Oczywiście wersja B2 sklepowa na gwarancji 36 miesięcy. Taka reklamacja ma uzasadnienie? Sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 zdejmi jmu wentyl z proca, jak nic nie da to podbij napiecie na niebezpieczne, zostaw troche na stress i bedzie podstawa gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 I uwal mobo sobie? :) Dzięki... Czy to co napisałem jest podstawą i wymieni intel procka czy nie? Po co go psuć jak i tak coś z nim jest nie tak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 tonie jakis procek wogole dobrze chodzi:) kupile pamietam od wampria i tez na default nie chodzil -co ty z nimi robisz? sproboj na innej mobo ,z innymi pamieciami i jak dalej to samo to tylko gwara zostaje -chociaz ja nie slyszalem zeby kumos nie chodzil procek prosto z sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 moje 24/7 @1,55Vbios ładny procuś nie wyda z dzielnikiem 4/5 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) teraz "mecze" 3d, do testow proca jeszcze wroce - memki (patriot 8000+ xblk) poszly na 3-3-3-6 :rolleyes: na razie pekaja nasze rekordy na hwbot - aqua 200.000, 3dm05 20.000 B-) jesze troche pocisne i zapodam "oficjalne" wyniki edit: 1050 na memkach sprawia problemy, zobacze co da zabawa z timingami, tylko ten cold restart :/ Edytowane 5 Września 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 No dziwne to jest... Moze te SP2004 co mam jakieś do [gluteus maximus] jest... Mam v. 0.40.95.13. Kurcze jest może coś innego nież SP2004 do testowania cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 teraz "mecze" 3d, do testow proca jeszcze wroce - memki (patriot 8000+ xblk) poszly na 3-3-3-6 :rolleyes: na razie pekaja nasze rekordy na hwbot - aqua 200.000, 3dm05 20.000 B-) jesze troche pocisne i zapodam "oficjalne" wyniki A grrr Ty :lol: ;) Jakby nie DQ6 i jej SLI 16/4, przestawiajace sie po oc na 16/1 :lol2: to bym juz dawno na hwbot pozamiatal na GTX-ach. Za to moze cos sie wyczaruje na 7300GT SLI. btw mobo masz piekne :D pisalem to juz :lol: Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A ja mam taką propozycję: W weekend chyba będę instalował Vista RC1 64-bity. Chciałbym porównać wydajność 32bity vs 64bity AMD X2. Ale przy okazji możnaby porównać wydajność X2 vs Conroe pod 64bitami. Niech user mający Conroe, X1900xt(xtx) posiadający Vistę RC1 zgłosi się do mnie na PW. Dogramy szczegóły testów i możnaby zaprezentować porównanie na różnych taktowaniach. Wasza opinia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A ja mam taką propozycję: W weekend chyba będę instalował Vista RC1 64-bity. Chciałbym porównać wydajność 32bity vs 64bity AMD X2. Ale przy okazji możnaby porównać wydajność X2 vs Conroe pod 64bitami. Niech user mający Conroe, X1900xt(xtx) posiadający Vistę RC1 zgłosi się do mnie na PW. Dogramy szczegóły testów i możnaby zaprezentować porównanie na różnych taktowaniach. Wasza opinia? sterowniki do Visty sa jeszcze w fazie testow , tak samo jak sama Vista - roznice miedzy 32 bit a 64 bit Vista moga sie roznic z powodu steronikow ktore sa bardziej dopracowane do 32 bit niz 64 bit albo odwrotnie , tak samo z Vista - Vista 32 bit moze posiadac jakies bugi ktorych nie posiada wersja 64bit Wiec czy warto ? ( wyniki napewno nie beda prawdziwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A ja mam taką propozycję: W weekend chyba będę instalował Vista RC1 64-bity. Chciałbym porównać wydajność 32bity vs 64bity AMD X2. Ale przy okazji możnaby porównać wydajność X2 vs Conroe pod 64bitami. Niech user mający Conroe, X1900xt(xtx) posiadający Vistę RC1 zgłosi się do mnie na PW. Dogramy szczegóły testów i możnaby zaprezentować porównanie na różnych taktowaniach. Wasza opinia? sterowniki do Visty sa jeszcze w fazie testow , tak samo jak sama Vista - roznice miedzy 32 bit a 64 bit Vista moga sie roznic z powodu steronikow ktore sa bardziej dopracowane do 32 bit niz 64 bit albo odwrotnie , tak samo z Vista - Vista 32 bit moze posiadac jakies bugi ktorych nie posiada wersja 64bit Wiec czy warto ? ( wyniki napewno nie beda prawdziwe) Ale 32 vs 64 bity pod samym X2 mam na myśli Xp vs Vista. Podobno Conroe pod 64bitami ma mniejszą, niż pod 32bitami, przewagę nad X2, chciałbym to sprawdzić Ale prównanie X2 vs Conroe pod 64bitami będzie odbywać się na tych samych niedopracowanych sterownikach. Jakiś ogląd sytuacji może dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 moje 24/7 @1,55Vbios Rewelacyjny procek Sulaco, bardzo ładne wyniki. Moje gratulacje. Na takim Vcore ,takie takty na codzień, mniam :) Czekamy na więcej jednym słowem. @AndyN - widze pijesz do mnie :). W weekend sprawdze specjalnie dla ciebie wyniki na Viscie x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) @AndyN - widze pijesz do mnie :). W weekend sprawdze specjalnie dla ciebie wyniki na Viscie x64.Nieprawda, nie traktuję tej propozycji personalnie. Po prostu sam jestem ciekaw jak wygląda sytuacja. Chcę wiedzieć jak mocno muszę myśleć o zmianie na C2D :lol: :lol2: A może wystarczy sama zmiana systemu na 64bity? :D Ciekawi mnie: wydajność X2@np. 2,9GHz odpowiada wydajności C2D@ile? Chodzi mi o gry, programy a nie syntetyczne benchmarki. Tak pod 32 jak 64 bitami Edytowane 6 Września 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) AndyN już sobie to niedawno wykalkulowałem że jest to OK 500MHz.W SPI może i 800MHz ;-) ale to tak na OKO [X2 vs C2D] Edytowane 6 Września 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Sulcao - jakie to mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Sulcao - jakie to mobo ? bylo juz pare razy, co chwile ktos sie pyta :/ p5wdg2-ws pro..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Nie wpisal do sygnaturki to wszyscy pytaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougar_ Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) A ja mam taką propozycję: W weekend chyba będę instalował Vista RC1 64-bity. Chciałbym porównać wydajność 32bity vs 64bity AMD X2. Ale przy okazji możnaby porównać wydajność X2 vs Conroe pod 64bitami. Wasza opinia? Dziewie sie, ze jeszcze nikt tego nie zrobil. Era 32 bitow sie skonczyla, glowny system microsoftu to vista 64 bit. Nowy soft to bedzie soft glownie 64 bitowy. Na wielowatkowosc raczej nie ma co sie nastawiac - zbyt mocno komplikuje ona algorytmy. Tylko nieliczni beda ja stosowac. Edytowane 7 Września 2006 przez Cougar_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 bylo juz pare razy, co chwile ktos sie pyta :/ p5wdg2-ws pro..... Czym w zasadzie ta plyta rozni sie od Asus P5W DH Deluxe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Czym w zasadzie ta plyta rozni sie od Asus P5W DH Deluxe? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205991 Tia... P5WDG2 WS Pro [chipset: Intel 975X] | [brak opisu] Pytam bardziej uzytkownikow, dlaczego wybrali akurat drozsza plyte, ktora wg komputronika nie obsluguje nawet pamieci 8-setek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Tia... P5WDG2 WS Pro [chipset: Intel 975X] | [brak opisu] Pytam bardziej uzytkownikow, dlaczego wybrali akurat drozsza plyte, ktora wg komputronika nie obsluguje nawet pamieci 8-setek. co ma do rzeczy to ze nie obsluguje 800? jak nawet 1066 na niej poleca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 AndyN już sobie to niedawno wykalkulowałem że jest to OK 500MHz.W SPI może i 800MHz ;-) ale to tak na OKO [X2 vs C2D] Robil ktos moze podobne kalkulacje dla Pentium-D ? Chociaz tak na oko to wychodzi gdzies 2-2.5 do 1 patrzac jak e6300@stock wygrywa z p D etreme edition@ 3.73 w roznych benchmarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 co ma do rzeczy to ze nie obsluguje 800? jak nawet 1066 na niej poleca :/ Dlatego pytam uzytkownikow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...