Sivy(R) Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Czy wachania napiecia w cpuz 1.168v do 1.312v nie sa za duze?nie sa, bo to tak ma byc, jak system nie jest obciazony to spada napiecie na vcore, obniza sie mnoznik i wlacza sie pewnie jeszcze throttling. Sciagnij RightMark CPU to _zobaczysz_ to :) u mnie dziala swietnie, jak sie CPU nudzi to chodzi gdzies na ~900MHz :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Tylko uzycie proca to 0% a napiecie skacze razem z taktowaniem i szyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Najlepsze pamieci do Asus P5W-DH Deluxe i E6600 [kupilem 26week] ?? Myslalem o G.SKILLach, tylko ktore: F2-6400PHU2-2GBNS F2-6400CL4D-2GBPK F2-6400PHU2-2GBHZ F2-6400PHU2-2GBNR A co powiecie o Crucial Ballistix Czy jeszcze jakies inne? Mowa o 2x1gb. EDIT: Polecacie F2-6400PHU2-2GBHZ te ? :) Edytowane 26 Września 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Najlepsze pamieci do Asus P5W-DH Deluxe i E6600 [kupilem 26week] ?? Myslalem o G.SKILLach, tylko ktore: F2-6400PHU2-2GBNS F2-6400CL4D-2GBPK F2-6400PHU2-2GBHZ F2-6400PHU2-2GBNR A co powiecie o Crucial Ballistix Czy jeszcze jakies inne? Mowa o 2x1gb. EDIT: Polecacie F2-6400PHU2-2GBHZ te ? :) tak, HZ. btw to nie jest miejsce na takie pytania :/ Edytowane 26 Września 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 wiadomo cos o conroe w wersji e4000?, kiedy premiera, czy w ogóle sie odbedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Moze ktos napisac czy temp 46C (22C w pokoju) w stresie (TAT) bez oc przy Infinity jest normalna? Bo jesli nie to montuje chlodzenie od nowa bez pospiechu. Edytowane 28 Września 2006 przez m4Rx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Moze ktos napisac czy temp 46C (22C w pokoju) w stresie (TAT) bez oc przy Infinity jest normalna? Bo jesli nie to montuje chlodzenie od nowa bez pospiechu.Temperatura jak najbardziej w normie. Przez stres rozumiesz orthos puszczony przez powiedzmy 15 minut? Jeżeli nie, to daj tempy po zapuszczeniu ortosa. U mnie jest 52/48 stopni (rdzeń 1/2) 2.13 GHz 1.25V przy ninji z fanderem 120mm 1000RPM. 3.2GHz 1.28V to juz 58/54 stopni, ale fander na 1600RPM. Oczywiście to wszystko przy założeniu, że temperatury podawane przez cyfrowe diody umieszczone w rdzeniach dają w miarę poprawne odczyty. Co do tego mam jednak poważne wątpliwości. Jeżeli bowiem procesor obciążymy w 100%, to rdzeń 1 i 2 powinny się nagrzewać tak samo, a tu mamy poważne różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 u mnie 54st na 2,8ghz w dual stress na jakims spire mocno przypominajacym boxa ale z duzo cichszym wiatrakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 wiadomo cos o conroe w wersji e4000?, kiedy premiera, czy w ogóle sie odbedzie Core 2 duo E4300 jest planowany ujrzeć światło dzienne (a raczej światło naszych portfeli) na początku przyszłego roku - w styczniu. Niskie FSB - wysoki mnożnik (jak na standardy Low-endowych procesorów) - 9*200 MHZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 no to wg mnie bardzo dobra propozycja(jesli ktos mam niej zasobny portfel), byle zeby nie było jakis blokad oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Temperatura jak najbardziej w normie. Przez stres rozumiesz orthos puszczony przez powiedzmy 15 minut? Jeżeli nie, to daj tempy po zapuszczeniu ortosa.imho TAT zdecydowanie lepiej wygrzewa proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Intel Kentsfield Preview: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ld-preview.html So, Ketsfield may turn out extremely efficient in applications that can create parallel multi-threaded workload. Unfortunately, there are not that many tasks yet that could work this way. However, by launching this quad-core monster into the world Intel definitely creates very favorable grounds for the new stage in software development – parallel data processing. And the game developers will be the first ones to take real action in this direction, because at this time no game can rally load all the four cores of the Kentsfield processor. Nevertheless, if you are into 3D modeling or video editing, then it would definitely make sense to upgrade to a quad-core platform as soon as you can. Conroe processors have set a new performance bar for the high-end systems and Kentsfield raises this bar even higher. The performance level you couldn’t even dream of a year ago can now be easily conquered by the new quad-core Kentsfield processor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 imho TAT zdecydowanie lepiej wygrzewa procau mnie na ninji nie było absolutnie żadnej różnicy, wiec i na infinity temperatury również powinny być takie same w TAT i w orthosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) A macie coś dla rozrywki :). Post Nr. 2 http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=204644# Edytowane 29 Września 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) A macie coś dla rozrywki :). Post Nr. 2 http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=204644# hehehehe tak te 65stC to jest optymalna temperatura....buehehehehe ale tak poza tym to koleś w jednym zdaniu kilka razy sam sobie zaprzeczył, najpierw napisał, że 65stC to temp graniczna dla procesorów, później, że optymalna a na koniec, że lepiej jak obniży poniżej 60stC...czy on ma roztrojenie jaźni? Pozdrawiamy kolegów z tłika... pozdr Edytowane 29 Września 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 A macie coś dla rozrywki :). Post Nr. 2 http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=204644# Pelen profesjonalizm, zapewne ktos ze stajni Intela :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Lepsze osiągi dzięki wyższej temperaturze.. hmm.. o tym nie słyszałem jeszcze.. ale spróbuję :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Spokojnie, nie tylko na Tweaku takie rewelacje :D http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=22103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 http://www.allegro.pl/item131130972_intel_...4mb_nowka_.html :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 No ten typek ma bardzo niskie ceny... chciałem od nigo kupić p5w DH deluxe za 699 zł ale się spóźniłem. Z tego co wiem to gwarancje ma spoko, w przypadku w/w płytki to 2 lata więc z prockiem bedzie podobnie. A właśnie, jak lepiej kupić e6300 ? 600 zł z gwarancją rozruchową 1 miesiąc czy 720 zł z pełną gwarancją ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 nie wiem jakim cudem ma on takie ceny, ja kupuje 6600 za ok ~1000, ale netto w hurcie wiec bajka o palskiej hurtowni jest jak "krolewna sniezka i 7 karsnoludkow" tak sie nie da i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 nie wiem jakim cudem ma on takie ceny, ja kupuje 6600 za ok ~1000, ale netto w hurcie wiec bajka o palskiej hurtowni jest jak "krolewna sniezka i 7 karsnoludkow" tak sie nie da i tyle. Dokładnie Gwarka pewnie na gębę a sprzęt "kombinowany" Ale ceny niezłe - jak ktoś ma silne nerwy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 nie bede sie doglebnie wypowiadal ale on jeszcze na tym zarabia a sprzet moze byc jak najbardziej legalny, dystrybutorzy maja na c2d niezle przebicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Dokładnie Gwarka pewnie na gębę a sprzęt "kombinowany" Ale ceny niezłe - jak ktoś ma silne nerwy :D Pod koniec tego miesiaca mozna sie spodziewac zmian w oficjalnych cennikach Intela dlatego dustrybutor musi sie spieszyc ze zbytem. Beda prawdopodobnie nowsze CPU i zmienia sie ceny dotychczasowych. Ponadto stare wersje beda sie gorzej sprzedawaly ze wzgledu na opublikowane bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Pod koniec tego miesiaca mozna sie spodziewac zmian w oficjalnych cennikach Intela dlatego dustrybutor musi sie spieszyc ze zbytem. Beda prawdopodobnie nowsze CPU i zmienia sie ceny dotychczasowych. Ponadto stare wersje beda sie gorzej sprzedawaly ze wzgledu na opublikowane bledy. 90% kupujacych nie slyszalo nigdy o tych bledach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Jakie jest bezpieczne napiecie do krecenie c2d 6600? Mi na standardowym 1,35 idzie na 3000 ale juz na 3200 potrzeba 1,45v i wyzszego? Czy to nie za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Niech Cię bańka nie boli o to :) Spokojnie mozesz dać 1,45 na AC alldays... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 :) Dalem napiecie 1,57v i 6600 poszedl mi na 3600. Temp byly ok 58 stopni max w stersie - Orthos. Chłodzenie Big Typhoon. Niestety narazie bios mam ( MSI Platinum Powerup ) max 1,58v. Ale wiecej juz nie bede dawal :) A teraz wlaczylem sobie procka do codziennej pracy na 2400 przy 1,21v w biosie (cpuz 1,87v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Niestety narazie bios mam ( MSI Platinum Powerup ) max 1,58v. Ale wiecej juz nie bede dawal :) Dużo modowanych biosów do MSI jest tutaj: www.msi-forum.de Można zmienić język na angielski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Znam to forum i inne :) Ale narazie dobrego biosu do MSI jeszcze nie ma. Ja aktualnie jade na 7.1.16 beta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...