GreenGo Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Czesc Podkręciłem mojego e6300 do 2.8 GHz (FSB 400) na napięciu 1.325V. Jak dam FSB 405 to kom juz nie wstaje nawet jak zwiększe VCore do 1.375V. Do ilu powinienem zwiększyc napięcie i dalej kręcić ? Na FSB 400 proc jest stabilny. Moja płytka do P5W DH dlx a zasiłka to sesonic s12-500. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 u mnie to samo :| Ehh bo tylko nieliczni maja dostep do ukrytych działow na XS B) http://img274.imageshack.us/img274/5070/143v375gpi32msy4.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Normalnie spisek masoński jakiś :lol2:. A procek swoją drogą sycący... B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Wybaczcie offtopa, ale mało co się ze smiechu nie popłakałem :lol: http://allegro.pl/item135531593_intel_core...ro_selekt_.html Co za patos! Kolo mógłby zostac bajarzem :) czyli według Ciebie ten procek jest jak każdy inny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 czyli według Ciebie ten procek jest jak każdy inny ?Procek po pierwsze nie jest selektem i jako zwykly box powinien byc sprzedawany. A po drugie to caly opis tej aukcji jest nieco smieszny. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 pytam bo sie trochę napaliłem czyli te tygodnie itd, to bujda na resorach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 pytam bo sie trochę napaliłem czyli te tygodnie itd, to bujda na resorach ? jest wypasny temat na gieldzie z tym cepem w roli glownej. MaSell => a Wang mial nie bawic sie moim prockiem :( ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Sporo tego chlopaki ,wiec sie zapytam jakie max VCORE@C2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ja ustawialem max dla swojej plyty tj. 1,58v w biosie dla c2d 6600@3600 i nawet nie byly za wysokie temp :) max 64 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Sporo tego chlopaki ,wiec sie zapytam jakie max VCORE@C21.8 na fwc - nawet gdzies w tym temacie jest screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Hmmmm czy przy obciążeniu typu włączony net, granie i włączonym antywvirusie i firewallu temperatutra przy nie podkręconym Core 2 duo E6300 na dwóch rdzeniach 55-56 stopni to normalka?? Bo ja takie tempy mam sprawdzam Everestem Ultimate Edit Teraz 52 stopnie róźnie się zmienia ale może dlatego że otworzyłem okno bo gorąco w mieszkaniu przez te kaloryfery pffff a tak max. osiąga 56 stopni Edytowane 3 Listopada 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 na moje oko troche za duzo ;|... Apropo przewidywane sa jakies padki cen? Mam miecha na zakup i nie wiem czy czekac bo z gwiazdka ceny leca chyba do gory nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Temperatury wporzo ,nie sluchaj szeryfa ;) on sie nie zna :P Pilnuj byle nie powyzej 70* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Na niekreconym wporzo? Wiem ze jest duze obciazenie etc ale temp na[ewno mozna zminimalizowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 zalezy jaka on ma serie,bo sa takie ktore grzeja sie niemilosiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Czy 6400 z 29 tyg. to juz mega gnioty? Czy ma ktos takiego procka? Jaka sserie dokladnie. Jak sie kreci? Edytowane 5 Listopada 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Gniotów ogromnych to jeszcze nie ma,ale e6400 z 29 tygodnia nie robi 4ghz na WC ;) z reszta juz Ci to mowilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 http://allegro.pl/item140530638__rzadkosc_...re_od_1zl_.html A tu dla rozweselenia tematu wyjatkowy core :) podatny na overclock.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Czy ktos sciagał czape z C2d ?? ;-) pytam poważnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Gdzies bylo ze nie idzie? :D poszukaj jest temat o sciagniu ihsow... z tego co kojarze rdzen dolutowany do czapy? czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wlasnie. Jak to z c2d jast? W prescottah jest jakby dolutowany i sie nie da a tu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 trza poszukac,bo widzialem gdzies core ihs off,znaczy napisane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Czapki sciagaja masowo za granica. Trzeba podgrzac procka jakims palnikiem do ok 70-80'C i wtedy schodzi Swoja droga - złom jakich mało :D :D : http://xs208.xs.to/xs208/06442/CONROE-L-NOR.JPG http://xs208.xs.to/xs208/06442/266-pi1m.JPG Spadłem z krzesła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Swoja droga - złom jakich mało :D :D : http://xs208.xs.to/xs208/06442/CONROE-L-NOR.JPG http://xs208.xs.to/xs208/06442/266-pi1m.JPG Spadłem z krzesła :lol: Faktycznie badziew... :? I kiepsko się wydajność z zegarem skaluje => +33% MHz : -16,5% Pi Kolejnego kuźwa celerona mamy - czyżby ten cache go aż tak ograniczał? Pozostaje tylko nadzieja w tej niskiej szynie i że grubo ponad 4GHz bez problemu każdy pójdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 niezaszybki ten "celek" ;/ moze cena bedzie nadrabial. ciekawe jest tez, ze pokazuje 2*sse3 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Czy ktos sciagał czape z C2d ?? ;-) pytam poważnie Podgrzewasz dekiel na srodku do ok 60-70C, a w rogi wsadzasz np. zyletki. Potem odcinasz kolejno rogi i zejdzie latwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 niezaszybki ten "celek" ;/ moze cena bedzie nadrabial. ciekawe jest tez, ze pokazuje 2*sse3 ! U mnie pokazuje tak samo. Widać cpu-z 1.37 tak SSE4 interpretuje (SSSE3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Podgrzewasz dekiel na srodku do ok 60-70C, a w rogi wsadzasz np. zyletki. Potem odcinasz kolejno rogi i zejdzie latwo.dzieki; ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ten "celekroe-l" taki dosłowny kontynuator serii Celeronów dużo pustych MHz. Dobrze, że nie czekałem na niego. Jeszcze ciekawi mnie jak by się sprawował z 1/2MB Cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Podgrzewasz dekiel na srodku do ok 60-70C, a w rogi wsadzasz np. zyletki. Potem odcinasz kolejno rogi i zejdzie latwo. Btw. Na prescottach też działa jakby ktoś pytał ... tyle że tam wiecej spoiwa wlewali i trzeba być opanowanym albo liczyć na łut szczęścia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...