flasht Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Nie wiecie moze czy ktos selekcjonuje E6600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Nie wiecie moze czy ktos selekcjonuje E6600 ? co trzeci sprzedawczyk na allenegro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) co trzeci sprzedawczyk na allenegro :P No niestety nie... Edytowane 9 Grudnia 2006 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Nie wiecie moze czy ktos selekcjonuje E6600 ? Użytkownik PITer z naszego forum. Robi to współpracując ze sklepem gral.pl. Jest polecany i lubiany ;) Zagadaj do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No ;) Pamięć jest więc i jakieś pierwsze oc by się przydało zegar: 3150MHz pamięci: 450MHz CL4-4-4-15 Spi: 1MB - 18.187s 16MB - 7m 45s Bardzo źle ;) ? btw. Wam też cpuz zaniża napięcie na procku? btw. w TAT podczas 5min stresu na 3150MHz mam na boxie niby 75C, zastanawia mnie to bo organoleptycznie nie wyczuwam po radiatorze nawet 40C - jak jest? :P Popracuj jeszcze trochę. Targety dla ciebie: :D Pamięci na tym taktowaniu 3-3-3-8 SPi 1MB poniżej 14 s Spi 16MB poniżej 7m Wtedy będzie dobrze :razz: cpuz zaniża. Lepiej w biosie nie przekraczać 1,55V. A bardzo dobrze będzie tak: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A ile max na te mem dawać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A ile max na te mem dawać?Max z biosu mozesz spokojnie dawac, jesli chcesz jeszcze do tego potka potem, to nie przekraczaj 2.9V bo przy 3V mobo umiera. A timingi na 450 to powinny byc jesli nie 3-3-3-8 to 4-4-4-4. Nie ustawiaj przypadkiem 4-3-3-4, czy cos takiego bo jest to ustawienie mniej wydajne niz same 4 w przypadku P5B Dlx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Użytkownik PITer z naszego forum. Robi to współpracując ze sklepem gral.pl. Jest polecany i lubiany ;) Zagadaj do niego. No wlasnie PITer selekcjonuje tylko E6300 z tego co zrozumialem jak kiedys z nim gadalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noodle Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Poki co to testowalem tylko ile dam rade zrobic <65*C na rdzeniach i przy jakim minimalnym napieciu. Dodam, ze na razie mam ten boxowy wiatraczek razem z tymi 3 paskami pasty, ktore byly na radiatorze. Poczatkowo sprobowalem z 1,2000V i 430x7. Po 1h 30min Orthosa wyrzucilo blad no i trzeba bylo reseta. Zmienilem wowczas na 429x7 (tak jakos sie ustawilo :P) przy 1.2125V. No i dal rade 3h na Orthosie z wahaniami temp. 61-64*C, tak wiec uwazam to za jego max przy boxowym chlodzeniu. W obudowie jest lekki przewiew (2x 80 z przodu 1400rpm i 1x 120 z tylu tez 1400rpm - tak zeby nie bylo ich slychac). Mam nadzieje, ze na Scythe Infinity i CLP (do ktorych sie przymierzam) da rade zrobic to samo w okolicach 50*C, a moze mniej. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czy mozna zmieniac mnoznik w c2d oraz napiecie cpu spod windy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Pojawił się pierwszy wpis C2D w tym zestawieniu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143350 Dziękuję i zapraszam kolejne osoby do przysyłania wyników! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) zaczynam przygode z c2d wiec pytanie brzmi ... czy miedzy e6300 2mb a e6600 4mb jest duża róznica w wydajności ale ze względu na pamięc cache a nie na róznice w mhz ?? tzn gdyby e6300 i e6600 wykrecic na 3000 mhz to ktory bedzie wydajniejszy i czy warto zaplacic wiecej za ewentulaną przewage e6600 ?? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez arkoz_so Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 zaczynam przygode z c2d wiec pytanie brzmi ... czy miedzy e6300 2mb a e6600 4mb jest duża róznica w wydajności ale ze względu na pamięc cache a nie na róznice w mhz ?? tzn gdyby e6300 i e6600 wykrecic na 3000 mhz to ktory bedzie wydajniejszy i czy warto zaplacic wiecej za ewentulaną przewage e6600 ?? to wszystko już było w tym temacie :D wystarczy tylko poszukać http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all Obniżki :) i nowe procki z serii E6X20 zapowiadają się obiecująco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Obniżki :) i nowe procki z serii E6X20 zapowiadają się obiecująco Mmmm 4MB cache :)... bardzo ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 wielkie dzięki Cavarr za pomoc i szybką podpowiedź ... dopiero zaczynam tutaj się poruszać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) slyszal ktos jak to sie kreci Intel Xeon 3040 Conroe,cena ta sama co e6300 chyba znalazlem nowego procka dla siebie po swietach, Znalazlem 3050,3060 niejest zle a nawet dobrze http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=119769 nastepna dyskusja http://forums.anandtech.com/messageview.as...MVIEWTMP=Linear Koledzy pomozcie mi pamiatki pod to,plyta bedzie asus p5b to co upatrzylem G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Model F2-6400CL4D-2GBPK - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231087 OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 Model OCZ2P800R22GK - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820227139 Edytowane 23 Grudnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 no wlasnie,ceny fajne tych xeonów jak z oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 eh a ja tak aptrze i mam lekkiego doła-ceny fajne ale to dopiero 2 kwwartał..eh czyli 3-4 miechy czekania na te fajne ceny , a wczęsniej nie kupie bo to sie nie będzie opłacać :( no nic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 cena niejest taka zla jak bedzie tak samo jak z AMD Opterons ze sie lepiej beda krecily,gwara jest lepsza E6300-189$ Xeon 3040-193$ 4$roznicy to praktycznie zero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 witam ponownie czy mozliwe ze dotarłem do granicy mojego proca e6400 c2d @2800 (bus:350; fsb1400;v 1,264) ? Podnosiłem napięcie nawet do 1,4v i czapa nic niedaje ... super pi wywala na 16 i 32 :( Przesiadłem sie dopiero co z amd x2 i pozostaly stare nawyki podkręcanai wiec może cosik źle ustawiam ale juz wyczytałęm że przy kreceniu c2d to tylko podnosze fsb i voltage, chyba że sie myle. Prosze o pomoc szczególnie tych którzy mają asusa p5n32e 680i bo jest tam duza mnogosc funkcji oc i moze cos przeoczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Moze pamieci nie wyrabiaja. Sprobuj podniesc napiecie na nich. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez groch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 arkoz_so wydaje mi się, że jak podnosisz magistralę to automatycznie w górę też idą pamięci, no chyba że na sztywno są ustawione (ale to by dziwne było) :unsure: Także może zmień ich "dzielnik". Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sprawa się rozwiązała ... wina geila 800 :( Mianowicie pamieci na sztywno sa ustawione (800mhz) i jest git ale przy 5,5,5,15 natomiast jak tylko zmieniałem timingi na producenta 4,4,4,12 była kaplica nawet po podniesieniu napiecia sprawe wyjasniłem w innym wątku. Natomiast proc kręci się w niebo poszedł już na 3000 bez podnoszenia vcora i krece dalej... Co do pamięci to tak sie zachowują na nf680i niestety bo sprawdziłem dwa komplety i to samo. Czekam na lepszy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 hmmm to pytanko, przy podnoszeniu magistrali częstotliwość się nie zmienia? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkoz_so Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmmm to pytanko, przy podnoszeniu magistrali częstotliwość się nie zmienia? Pozdr zmienia ale ja ustawile m na 800 asynchro zeby wyczuc proca tylko bo pamieci nieida wyzej niz 800 przy 5,5,5,15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czym lepiej posmarować mojego E6300 ARCTIC SILVER 5 czy ARCTIC CERAMIQUE. Ta druga nie przewodzi prądu ale smaruje z umiarem więc to chyba nie ma znaczenia. Na jaki spadek tem. względem fabrycznych pasków moge liczyć po zastosowaniu w/w past ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Czym lepiej posmarować mojego E6300 ARCTIC SILVER 5 czy ARCTIC CERAMIQUE. Ta druga nie przewodzi prądu ale smaruje z umiarem więc to chyba nie ma znaczenia. Na jaki spadek tem. względem fabrycznych pasków moge liczyć po zastosowaniu w/w past ? Jeśli masz pod ręką obie, to oczywiście AS5. A przewodzenie prądu - naprawdę nie wiem, ile musiałbyś tego tam napaćkać, żeby aż tyle poza IHS i socket wyleciało :wink: Tak czy inaczej cudów się raczej nie spodziewaj - max. kilka stopni jeśli pozostajesz przy BOXie (co nie zmienia oczywiście faktu, że warto pastę zmienić - kilka *C piechotą nie chodzi). EDIT: Po chwili namysłu - prawdobodobnie temperatury nie zmienią Ci się wcale, jeśli masz włączoną automatczną kontrole wiatraka (przy wyjącym BOXie innej opcji nie widzę). Za to powinien Ci nieco ów wyjec zwolnić dzięki nowej paście. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Po chwili namysłu - prawdobodobnie temperatury nie zmienią Ci się wcale, jeśli masz włączoną automatczną kontrole wiatraka (przy wyjącym BOXie innej opcji nie widzę). Za to powinien Ci nieco ów wyjec zwolnić dzięki nowej paście. ja tam mam boxa na max ;) da sie przyzwyczaic :lol: chyba, ze ktos chce moje uszy oszczedzic i ma jakis zbedny bloczek pod lga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Troszke duzy sie ten watek zrobil... moglbymi ktos szybko powiedziec czy jest duza roznica miedzy E6300 a E6600 jesli beda tak samo taktowane? Chodzi o cache oczywiscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ja tam mam boxa na max ;) da sie przyzwyczaic :lol: chyba, ze ktos chce moje uszy oszczedzic i ma jakis zbedny bloczek pod lga :DTeż tak przez miesiąc z przymusu trzymałem na biurku. Tym większa była radość z nowej pompki :wink: Troszke duzy sie ten watek zrobil... moglbymi ktos szybko powiedziec czy jest duza roznica miedzy E6300 a E6600 jesli beda tak samo taktowane? Chodzi o cache oczywiscie...W SETI kwestia 2-3% chyba :wink:. A na poważnie - jeśli nie ogranicza Cię RAM i płyta albo zamierzasz tylko delikatnie podkręcać, to nie widzę sensu w dopłacaniu do E6600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...