Greg_1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A jakim papierem szlifowaliście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) A jakim papierem szlifowaliście ?280>500>1200>2000>pasta polerska (AutoMax) Worms14 -jeżeli nie trzyma w stresie wys. temp. to nie warto robić szlifa,mój w IDLE praktycznie ma podobne temp. przed i po ale pod bciążeniem mocno spadły a czapka była pofałdowana na całej pow.(szkoda że fotek nie porobiłem :? ) Edytowane 18 Stycznia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Czapka raczej nie jest pofałdowana, jednak jeszcze to sprawdzę, chcę tez oblukać jak wygląda sprawa spodu Prison pro V2, może tam się przydadzą jakieś wygładzenia, zresztą trzeba się pozbyć 4 warstwy CLP, bo coś mi się zdaje że to właśnie przez nią mam zawyżone tempy, po zmianie mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 @Racuch, to zdj które wrzuciłeś wcześniej to jest przed czy po szlifie ? jeśli przed to czy po szlifie zostały widoczne oznaczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) @Racuch, to zdj które wrzuciłeś wcześniej to jest przed czy po szlifie ? jeśli przed to czy po szlifie zostały widoczne oznaczenia ? za zgodą Weelkoo wrzucam fote jego (nieskończonego) szlifu C2D Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, mój e6300 (L632 A557) robi narazie 3,3 na 1,33125 V, nie sprawdzałem dokładniej bo mam go 2 dzień. Temperatury w stresie z wentylem na chłodnicy na 12v utrzymują się na poziomie około 52*C. Pasta to Arctic Ceramique a chłodnica to tylko 1x120 cienka wersja, czy te temperatury są w miarę dobre? Siedziałem długo na AMD więc nie mam do czego porównać... Pozdrawiam. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) No komp zlozony,pozno wiec OC na jutro a to ciekawostka dla was co bedzie krecone 6400 ES 4MB QJNG ES A4 ' 05 HH80557PH0464M C601506b cpu-z nawet zle odczytuje revizje podaje A1 ten sam proc tutaj poszedl tak http://www.xbitlabs.com/web/2006-4.html Edytowane 19 Stycznia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Cpu-z nie odczytuje zle rewizji. Napisales ze jest to wersja ES wiec rewizja jest dibrze podana. Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) No niezaciekawie 2.9 na default do 3.2 potrzebuje 1.55V vdrop dziala wysmienicie na p5n-e sli wroce z pracy to moda robie i jade dalej niech woda sie grzeje,dziwne temp.sa niskie w stresie. PS. Pytanko jakiej temp. w stresie nieprzekraczac w C2 Mam nadzieje ze te dodatkowe 2MB w L2 nadrobi te MHz <_< Edytowane 19 Stycznia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Jaka powinna byc optymalna temperatura procesora c2d?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 IDLE ~35* Stres ~50* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 IDLE ~35* Stres ~50* z czego to odczyt ?? bo chyba nie z TAT ani CoreTemp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 czym to jest spowodowane, że mój E6400 tydzień temu miał problemy na 1.32V 3.2 GHz, teraz z ciekawość i żądzy podkręcania ; ) odpaliłem go 1.28V 3.2 GHz, w tle leci 2x orhos prawie 2 godziny i wszystko jest ok. Temperatury w stresie core1 42, core2 40. Wszystkie napięcia za każdym razem mierzone miernikiem. Temperatury powinny być jeszcze 2 stopnie niższe ponieważ mam lightowo dokręcony blok do mobo i nie ma 100 % styku ale to nie gra roli. Vdroop w tych okoliach 1.1V - 1.4V jest znikomy więc też nie wchodzi w gre. Sam sie zastanawiam o co mu chodzi? 280>500>1200>2000>pasta polerska (AutoMax) Worms14 -jeżeli nie trzyma w stresie wys. temp. to nie warto robić szlifa,mój w IDLE praktycznie ma podobne temp. przed i po ale pod bciążeniem mocno spadły a czapka była pofałdowana na całej pow.(szkoda że fotek nie porobiłem :? ) czym po takim szlifowaniu traci sie gwarancje? jeśli tak to już lepiej zdjąć całkowicie czape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zdzierasz wszystko z proca, więc jak mieli by ewentualnie zrealizować gwarancję? Przecież ścierasz numer seryjny na który masz wystawiona gwarę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 no właśnie to dla mnie już lepszym rozwiązaniem jest zdjęcia całkowite czapy, nie rozumie tego szlifowania :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ale wtedy możesz ukruszyć rdzeń i [gluteus maximus] ;) no chyba że planujesz wtedy ponowne założenie odpromiennika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 dokładnie tak chciałem zrobić, zdjąć, porządnie go przegonić na DI a później spowrotem czapke mu założyć, chipsety, gpu i starsze procki były gołe i nawet nie jednemu lamerowi ciężko je było zdegradować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 no właśnie to dla mnie już lepszym rozwiązaniem jest zdjęcia całkowite czapy, nie rozumie tego szlifowania :rolleyes: 1. powodzenia w zdejmowaniu czapy - troszkę to bardziej ryzykowne niż szlifowanie, zakładanie czapy z powrotem - idiotyzm 2. sens szlifowania - u mnie jakieś 10~12* w dół - fakt, bez sensu 3. Gwara - jak sam go nie spierd@#^$ to nic mu nie będzie :) Racuch wrzucił foty nieskończonego szlifu, tu macie szlif skończony: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) z czego to odczyt ?? bo chyba nie z TAT ani CoreTemp :)no co podalem tempy jakie ja mam. i mysle ze sa to czesto spotykane tempy Cos nie tak? Moze inaczej: IDLE: ~ 35* LOAD(orthos): ~ 50* Jesli cos jest zle to powiedz co? pozdro ;) Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) 1. powodzenia w zdejmowaniu czapy - troszkę to bardziej ryzykowne niż szlifowanie, zakładanie czapy z powrotem - idiotyzm 2. sens szlifowania - u mnie jakieś 10~12* w dół - fakt, bez sensu 3. Gwara - jak sam go nie spierd@#^$ to nic mu nie będzie :) Jeśli na szlifie jest 10 stopni mniej to podejrzewam że na gołym rdzeniu temperatury spadną o kolejne 5 stopni, jeśli już tracić gwarancje to z klasą :D Wiadomo co do gwary, ale jak go będziesz chciał odsprzedać za 6 miesięcy to więcej stracisz kasy niż zyskasz obecnie mhz Edytowane 23 Stycznia 2007 przez elek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jeśli na szlifie jest 10 stopni mniej to podejrzewam że na gołym rdzeniu temperatury spadną o kolejne 5 stopni, jeśli już tracić gwarancje to z klasą :D Wiadomo co do gwary, ale jak go będziesz chciał odsprzedać za 6 miesięcy to więcej stracisz kasy niż zyskasz obecnie mhz więcej stracę na tym, że zerwę czapę bo wtedy dopiero ciężko sprzedać :) A selekt czy z gwarą czy bez dobrze schodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Fajnie sie nawet prezentuje ;] Do Katowic jak rozumie go bierzesz :blurp: On jakis taki obiecujacy jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Fajnie sie nawet prezentuje ;] Do Katowic jak rozumie go bierzesz :blurp: On jakis taki obiecujacy jest :D jak wszystko pójdzie OK to będzie w Katowicach :) A to że obiecujący jest to wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy róznica 2C na jąderkach przy E6300 może coś zaszkodzić? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Z tego co pamiętam na VR-Zone próbowali na 2 szt zdjąć czape i oba skończyły sie zgonem pacjęta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 1. W jakich aplikacjach wydajność e6600 będzie znacząca stosunku do e6300? 2. Jak obecnie kręcą się (e6600,e6300)? Czy opłaca się dopłacić do selekcjonowanego procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popow Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 posluchajcie indoktrynacji intela http://www.youtube.com/watch?v=piMrNvdwYRU moze kogos zainteresuje c2d to niestety juz powoli dogorywa po wakacjach 4 jajka beda juz w modzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 tu są moje dzisiejsze wypociny na WC http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 tu są moje dzisiejsze wypociny na WC http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161576 ej skromniś ;-) ,podaj cos więcej Vcore ,policz 1M SPI albo i więcej mega ,seria itp. no i na jakiej wodzie ? p.s. nie jestem z policji :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 tu są moje dzisiejsze wypociny na WC http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=161576 A banana za dubel konta chcesz ? Proc fajny co nie zmienia faktu, ze regulamin lamiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...