GenghisKhan Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Na wakacje to ja bym polował na jakieś Q a nie zawracał sobie głową jakimś tam E ;)dokladnie mardok - tak trza bedzie zrobic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 dokladnie mardok - tak trza bedzie zrobic ;] Kurde no i du** zdradziłem swój misternie uknuty plan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 oO czy coś przegapiłem? Q? Hmm.. Bo ja wiem czy on jest taki wydajny? Jaka będzie jego cena? Bo nie zamierzam kupywać procka za 1k jak taki e6420 będzie po 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 A ja mam pytanie, mianowicie czy aż tak wykorzystujecie dual core, że chcecie quady kupować?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 A ja mam pytanie, mianowicie czy aż tak wykorzystujecie dual core, że chcecie quady kupować?:P http://pclab.pl/art23007.html http://pclab.pl/art25832.html http://pclab.pl/art23779.html http://pclab.pl/art23839.html itd niewątpliwie wykorzystują ... :? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ciekawe czy wykorzystamy np po oc serie E 3.5GHz-3.8GHz. 4 rdzenie będą droższe a swoją wydajnością nie przewyższają aż tak seri E. Ile ma kosztować Q6600? ;> Tylko nie bijcie jeśli to już było ale nie siedze w intelu ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ile ma kosztować Q6600? ;> Tylko nie bijcie jeśli to już było ale nie siedze w intelu ^^ http://www.purepc.pl/ i chwila scrollowania na dół... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Hmmm e6420 za 550zł w ten 3kwartał. A może jakaś dokładniesza data? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 http://pclab.pl/art23007.html http://pclab.pl/art25832.html http://pclab.pl/art23779.html http://pclab.pl/art23839.html itd niewątpliwie wykorzystują ... :? :blink: Jak na PC tylko gra to się ma taki efekt a nie inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 genghiskhan Mógłbyś podać oznaczenia ze swojego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, mam problem z mobo lub procą ewentalnie zasiłką ? :blink: Dokładnie przy ORTHOSie po około 30 min mam reset windy :cry: Temperatura procy nie przekracza 63'C przy napieciu 1,4V. ORTHOS nie sypie błedami a winda robi reset :(. Czy coś się przegrzewa? Czy moze coś w biosie mam żle ustawione? napięcie ??? tylko czego NB? RAM? procka zrobiłem na 3500Mhz pomóżcie Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) ...Dokładnie przy ORTHOSie po około 30 min mam reset windy :cry: Temperatura procy nie przekracza 63'C przy napieciu 1,4V. ORTHOS nie sypie błedami a winda robi reset :(. Czy coś się przegrzewa? Czy moze coś w biosie mam żle ustawione? napięcie ??? tylko czego NB? RAM? ... Skąd mamy wiedzieć, jak nie podałeś co i jak masz ustawione w biosie?oto co mam ustawione w biosieRaczej proc się kończy przy tym napięciu, nie zaszkodzi sprawdzić na 100Mhz mniej. Poza tym, najpierw byś sprawdził samą płytę (czyli maks na danym napięciu nb) obniżając mnożnik i luzując pamięci. potem sprawdzasz pamięci, a na końcu procesor, a nie wszystko naraz (tzn możesz wszystko naraz, jak znasz możliwości swoich podzespołów). Inna wersja, to dajezs trochę więcej na nb, pamięci luźno i wtedy sprawdzasz, czy to Vcore. Edytowane 2 Czerwca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) oto co mam ustawione w biosie 389x9 ddr-973 - 5-5-5-15-5-35 pci clock - 33,33mhz memory V - 2.0V CPU V core - 1,475V fsb tV - 1,3 NB Vcore - 1,25 SB V core - 1,5v ICH chipset 1,21v czy potrzebujecie jeszcze jakichś danych z biosu do diagnozy przypadku? Temperatura mobo w stresie nie przekracza 43"C. Obawiam sie ze moze to byc temperatura NB ponieważ w IDLE już parzy w paluchy a co dopiero w stresie :( dodatm ze jest na pasywnym chłodzeniu. Planuje zamontować Revolteca 40x40 VanderPool Technology – przy OC rekomendowane jest disabled tak jest napisane na dzikienet.pl NIESTETY u mnie ta opcja jest nieaktywna ( na szaro) ustawiona na enabled. Jak ją uaktywnic i zmienić na DISABLED. Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cto Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 ustaw pamięci 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Czy ktoś zrobił na WC czy tam dobrym AC jakieś fajne wyniki na e6420? Jak narazie to widziałem wynik genghiskhan'a dość ładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Czy ktoś zrobił na WC czy tam dobrym AC jakieś fajne wyniki na e6420? Jak narazie to widziałem wynik genghiskhan'a dość ładny. jest sporo takich wynikow e6420 jest miodzio prockiem 8x mnoznik 4mb cache.... wszystko czego potrzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 przydalby mu sie x9 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 przydalby mu sie x9 :DTo się wtedy nazywa e6600 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Na jakim fsb te e6420 mają Wall'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) co jest grane przez chwilie mialem 191'C na mobo a teraz 80"C na CPU w programie PC PROBE II :cry: O co chodzi Everest tego nie potwierdza ;( ? Dodam ze na NB dodałem Revolteca 60 wieje na full obrotach i nadal około 30min i reset windy ;( Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Spróbuj Core Temp Patrząc na hwbota to minimum na e6420 to 3.8GHz ^^ Marzy mi się 4GHz 24\7 na 1.6V. Szkoda że niestety tak nie będzie bo znając mnie dostane totalną padake. Ps ktoś jedzie na 3.9-4GHz na codzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Jak na PC tylko gra to się ma taki efekt a nie inny...Mardok, a co robisz w domowych warunkach, że Ci trzeba 4 rdzeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) czy mogę zejść z napięciem poniżej standardowego tj. 1.325 ? Mam c2d 6600 , Asus P5W64 PRO za żadne skarby windows nie chce działac stabilnie na fsb 400 mnożnik 9 vcore 1.475. VMCH 1.7 tzn załaduje sieale na klika chwil i reset. Edytowane 2 Czerwca 2007 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 czy mogę zejść z napięciem poniżej standardowego tj. 1.325 ? Mam c2d 6600 , Asus P5W64 PRO A kto Ci zabroni :lol2: Jeśli tylko procek Ci pójdzie to dajesz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja jade 3815mhz 1,55v na thermalright 120+ultra extrmee, temepratrura max 70C , przy upalach pewnie kilka stopni wiecej, w orthosie oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja jade 3815mhz 1,55v na thermalright 120+ultra extrmee, temepratrura max 70C , przy upalach pewnie kilka stopni wiecej, w orthosie oczywiscie. Czy mi sie wydaje czy taka temp jest zabojcza dla tego procesora? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Czy mi sie wydaje czy taka temp jest zabojcza dla tego procesora? :/teoria <= praktyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Czy mi sie wydaje czy taka temp jest zabojcza dla tego procesora? :/Ja kolo 70*C mam na 3GHz@1.3v - taka kiepawa sztuka.. nic na to nie moge poradzić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 70C przy uzyciu 100% a podczas grania, obrobki nigdy niemasz 100% , wiec luzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 W tej chwili mój e6420 leci na 3.4GHz przy napięciu z biosu 1.475V (realnie 1.45V). Jak myślicie pójdzie więcej :?: Na 3.6V wchodzi do winy ale jest już niestabilnie :( Podnosiłem lekko napięcie do 1.5V i nic nie dało. Więcej nie dawałem bo nie wiem czy nic nie upale. Do tej pory zawsze miałem AMD. Wiem, że wróżki wymarły, ale macie jakieś większe doświadczenie :) Chyba, że mobo nie daje rady :/ fsb 450 dla ab9 to chyba jeszcze do uciągnięcia jest.... Memki 2x1GB ocz platinum (NIE rev 2) cl4 5 4 15 pc 6400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...