wamak Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 VMch podnieś, ale i tak nie każda ab9 ciągnie do 450. W razie czego są jakieś mody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) @WDK VMch jest na na max już..... spróbuje dać 1.6V na proca i zobaczę co z tego wyjdzie.... szkoda ze nie ma strapa 1333 :( Edytowane 5 Czerwca 2007 przez alienth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Średni wynik. Poluźnij memy może Cię blokują. A denerwuje mnie to że masz 3.4GHz a raptem dajesz 3.6GHz. Spróbuj np 3.5 itp Czy można jechać 24\7 na 1.6v? na e6420? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Średni wynik. Poluźnij memy może Cię blokują. A denerwuje mnie to że masz 3.4GHz a raptem dajesz 3.6GHz. Spróbuj np 3.5 itp Czy można jechać 24\7 na 1.6v? na e6420? 1.6v dla u0.65 na co dzień to trochę dużo osobiście bym nie dawał więcej niż 1.5 no może 1.55v choć z drugiej nie brak ludzi z takim VCore i ich CPU jakoś żyją, tak czy inaczej wszystko rozbija się głównie o temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Chłodzenie to ninja wiec myślę ze może jakoś da rade. Dziś nie mam dostępu do kompa(u laski siedzę), jutro sie pobawię i podam wyniki czy coś więcej dało rady :) Trzymajcie kciuki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 1.6v dla u0.65 na co dzień to trochę dużo osobiście bym nie dawał więcej niż 1.5 no może 1.55v choć z drugiej nie brak ludzi z takim VCore i ich CPU jakoś żyją, tak czy inaczej wszystko rozbija się głównie o temp.Dokladnie TEMP. vcore wytrzymuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dokladnie TEMP. vcore wytrzymuje. Ok, to na jaka MAX temp mogę sobie pozwolić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ja testowałem e6300 @ 2.8ghz 1.52V i orhtos chodzil spokojnie przy 90*C :D wiec sam sobie odpowiedz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ok, to na jaka MAX temp mogę sobie pozwolić :?:ja bym 65* staral sie trzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ja testowałem e6300 @ 2.8ghz 1.52V i orhtos chodzil spokojnie przy 90*C :D wiec sam sobie odpowiedz ;] Ciekawe jak dlugo tak by chodzil ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ciekawe czemu nie wywala się C2D przy takim temp. Ja mam WC więc temp będa pewnie nie większe niż 60* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 U mnie na MHz powyżej 3,2GHz i temp powyżej 65stC procesor staje się nie stabilny tak więc motyw z 90stC się raczej w moim przypadku nie sprawdzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam. Myśle,że mam stabilne 3,4Ghz na E6420+AB9PRO(fsb425)+2xOCZ platinum rev2 (5-5-5-15). Temp 65 przy 1,45vcore, 2,2V na ramy. NB na max tj 1,45 bo przy 1,40 orthos sie wywalał po paru minutach. Troche słabo te pamięci,wiem że powinny więcej iść,ale przy 900Mhz (fsp 450) winda wogole niebotuje.Zmiana vdimm na 2,3-2,4 niepomaga. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to gorący mostek,ale nie jest aż taki,żeby parzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 U mnie na E6300 stabilnie 2,8Ghz przy FSB 400x7 na 1,35V synchro z pamięciami na 800Mhz CL4 4-4-4-12. Na procu Scythe Infinity + Fander 120 na 5v. W idle na dzień dobry 43*, w idle kilka godzin 53*, w stresie godzinnym 63*, w stresie 8 godzinnym i więcej max 70*. Przy wszystkich tempach non stop full stabilnie. Te 70* przez to, że w budzie cholernie gorąco bo komp wyciszony na maxa przy wszystkich wentylach na 5v. Gdy dam fandera na 12v na procu to w stresie na max 54*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 C2D potrafi sporo wydzielić ciepła. Dopiero taki ninja lub coś tego przekroju daje rade. Ja tu już szukam kolejnej nagrzewniczki coby e6420 nie zagotował mi 73GT ;] Ps ile c2d wydziela Watt ciepła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 C2D potrafi sporo wydzielić ciepła. Dopiero taki ninja lub coś tego przekroju daje rade. Ja tu już szukam kolejnej nagrzewniczki coby e6420 nie zagotował mi 73GT ;] Ps ile c2d wydziela Watt ciepła?~70W? w stressie na def taktach? abit po kazuje mi na 3.7ghz 1.56V pobór prądu rzedu 75 A - czyli latwo policzyc ze po oc procek wydziela jakies 120W - czyli w sumie nie duzo:))) wczesniej mialem pentium D to po OC potrafił wydzielic 250W ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Czyli jest możliwość utrzymania np na 3.8GHz 1.55v na WC temp w stresie 60*? Bo chce żeby ten procek pożył troche. Mam sentyment do niskich temp i niech tak zostanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Czyli jest możliwość utrzymania np na 3.8GHz 1.55v na WC temp w stresie 60*? Bo chce żeby ten procek pożył troche. Mam sentyment do niskich temp i niech tak zostanieu mnie max na tym 3.7ghz 1.56V temp w stressie 56*C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 @ genghiskhan bardzo pozytywne temp. A ile robi Ci na 1.6v? Jaka temp idle? I jaki masz blok i chłodnice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 @ genghiskhan bardzo pozytywne temp. A ile robi Ci na 1.6v? Jaka temp idle? I jaki masz blok i chłodnice?w idlu jakies 29*C ;] bloczek jakis od termita - pinflow, czy flow pin <lol> a chlodnica to jakis żuk czy nysa + 4x120mm a max co wyciagnałem to widac w podpisie w linku do hwbota ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Też mam FlowPina ale nie mam 4x120. Czyli mam szanse na jakieś fajne wyniki. Czy ktoś na forum jedzie na AC na 1.6v lub wyżej? Na jakim chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Też mam FlowPina ale nie mam 4x120. Czyli mam szanse na jakieś fajne wyniki. Czy ktoś na forum jedzie na AC na 1.6v lub wyżej? Na jakim chłodzeniu?te moje wyniczki na 4ghz to juz powyzej 1.65V wiec AC wymieknie raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 ja jade, 3850mhz 1,57v , chlodzenie thermalright 120ultra extreme. temperatura w idle 45C , load 75C orthos, na codzien nie przekracza temperatura 60C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Blue ładna sztuka. Próbowałeś cosikl więcej? Zrobi Ci 4GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 zrobi i 4.1 ale w orthosie jest niestabilnie, pi liczy, 3dmarki ok, ale temperatura wysoka jak na ac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Blue ładna sztuka. Próbowałeś cosikl więcej? Zrobi Ci 4GHz?ja wiem czy dajna - przeca to 6600 a nie 6420 (nalezy pamietac ze przewaznie e6600 i e6700 to procki robione z najlepszych czesci wafla krzemowego i stad wiekszosc z nich kreci sie znacznie lepiej niz tansze odpowiedniki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) ja wiem czy dajna - przeca to 6600 a nie 6420 (nalezy pamietac ze przewaznie e6600 i e6700 to procki robione z najlepszych czesci wafla krzemowego i stad wiekszosc z nich kreci sie znacznie lepiej niz tansze odpowiedniki) No nie przesadzajmy nawet na E6600 to bardzo dobra sztuka i na pewno lepsza od mojej. Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam, czy 47'C na moim C2D to jest dużo? Na tyle dużo żeby łapał zacinki? Gram sobie w Gta:sa i słucham wiampa i po około 1,5h mam takie małe zacinania, tzn. piosenka sie tnie co kilka sekund i gra. Zgasiłem gre, muzyka dalej sie cięła, i myszka nie chodziła płynnie po pulpicie tylko skakała (tak jak muzyka). Czy to jest wina dużej temperatury czy raczej czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ta temperatura to w spoczynku czy stresie? Jeśli w stresie to jest bardzo mała i to nie jest przyczyna zacinek. Może za dużo Mhz na procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam, czy 47'C na moim C2D to jest dużo? Na tyle dużo żeby łapał zacinki? Gram sobie w Gta:sa i słucham wiampa i po około 1,5h mam takie małe zacinania, tzn. piosenka sie tnie co kilka sekund i gra. Zgasiłem gre, muzyka dalej sie cięła, i myszka nie chodziła płynnie po pulpicie tylko skakała (tak jak muzyka). Czy to jest wina dużej temperatury czy raczej czegoś innego? Za wysoka temp prędzej spowodował by zawieszenie się komputera niż takie przycinki, swoją drogą że 47stC (bo obstawiam że chodzi o stres) to raczej bardzo niska temp zwłaszcza biorąc pod uwagę obecną pogodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...