Daamain Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Bo premiera 22 lipca :P Ale w niektorych sklepach można wyrwać, choć w wielu już niedostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 daj znac jak cie sie bedzie krecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) jakoś mało tych 6750 ... Dwie w łapach juz miałem, w tym jedną właśnie teraz. Pomijam juz kwestie ze jeden zestaw IP35 + E6750 + 2GB OCZ cos sie nie mógł dogadać i na stock all w biosie smigal 3300. Druga sztuka leci z mety 3400 stock i prosi sie o wiecej :> @Daamain jakie masz pamięci? Na bieżąco: Edytowane 18 Lipca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Sorka, że tak 'wbijam', czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile bezpiecznie można kręcić na boxowym chłodzeniu e6750 ? (to co w podpisie) :). Wiadomo, że stopniowo i obserwować temperature, ale może ktoś już próbował i się wypowie :). Z braku czasu, nie zdołam przeczytać wszystkich postów. Dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Na 3200 przy 1.35v na boxie miałem ponad 60 w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Na 3200 przy 1.35v na boxie miałem ponad 60 w stresie. Na jutro mam obiecanego E6850 :) Zwoduję i zobaczę co potafi. Wyniczki oczywiscie zamieszczę. mam nadzieję, że dostawca nie nawali. Proc dotarł. zamontowany. Edytowane 19 Lipca 2007 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Na jutro mam obiecanego E6850 :) Zwoduję i zobaczę co potafi. Wyniczki oczywiscie zamieszczę. mam nadzieję, że dostawca nie nawali. i jak tam? nie nawalil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Dwie w łapach juz miałem, w tym jedną właśnie teraz. Pomijam juz kwestie ze jeden zestaw IP35 + E6750 + 2GB OCZ cos sie nie mógł dogadać i na stock all w biosie smigal 3300. Druga sztuka leci z mety 3400 stock i prosi sie o wiecej :>Widze ze w miare ladnie poszedl, na XS po pierwszych sztukach smigających wręcz cudownie teraz troche entuzjazm opadł bo pojawiły się gorsze sztuki... @Daamain jakie masz pamięci?Niestety tylko Goodram 667 na Elpidach :? Kupilem je przed podwyżkami, wtedy miał do mnie trafić E4300. Zobacze jak to bedzie, na forum te elpidy latają 900 CL4 co by wystarczylo do 3.6 GHz, ale jesli beda mnie ograniczac to sprzedam i kupie GR Pro 900. Jaka wersja Coretempa? Tempy w miare normalne tymczasem wielu ludzi ma cudowne temperatury rzedu 12 C w idle :blink: Edytowane 19 Lipca 2007 przez Daamain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Jaka wersja Coretempa? Tempy w miare normalne tymczasem wielu ludzi ma cudowne temperatury rzedu 12 C w idle :blink: Wersja stara jak świat 0.9.1 beta ale tempertaury pokrywaja się z 0.95 który to z kolei robił mi problemy destabilizując kompa. Tempy w Idlu dzisjaj 18-19-20 C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Wersja stara jak świat 0.9.1 beta ale tempertaury pokrywaja się z 0.95 który to z kolei robił mi problemy destabilizując kompa. Tempy w Idlu dzisjaj 18-19-20 C.Potwierdzam , tez mam takie temp i to na boxowym chlodzeniu , troche mnie to zaskoczylo milo ;d w stresie ~30 ale to przy takiej pogodzie jak dzis to chyba norma. Jednak dni takie jak przedwczoraj i wczesniej gdzie temp siegala na dworze 40C to jednak przy moim prawie nie chlodzonym w ogole boxie w idle mial 30 ;p. Narazie zabardzo nie krece bo chlodzenia nie mam , jednak na stocku poszedl 3.2 bez problemu i stable ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 18-20 C w idle? No to musicie miec bardzo zimno w pokoju bo procesor nie może być chłodniejszy niż temperatura otoczenia, praw fizyki nie przeskoczycie. Wniosek z tego taki że tempy jednak zwalone :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Pierwsze wyniki proca E6850: 3.51GHz na Vcore=1.35V [bios] Edytowane 20 Lipca 2007 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Tutaj rodzi się pytanie : dlaczego nadal używam czujki z Abita 440BX podłączonej do termometru elektronicznego wciśniętej między rdzeń a radiator .... ?? (pytanie retoryczne.. ) drugim mogłoby się zdawać : dlaczego mierzyć napięcia miernikiem a nie programami, ale to już w innym wątku.... np: wątek BENITO i Zenfista .. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 18-20 C w idle? No to musicie miec bardzo zimno w pokoju bo procesor nie może być chłodniejszy niż temperatura otoczenia, praw fizyki nie przeskoczycie. Wniosek z tego taki że tempy jednak zwalone :?No tak to bardzo dziwne zagadnienie ze tyle mamy.. tylko ze np. ja mam w pokoju jakies 25C czy to tak zimno ? watpie ;d + chyba cos chlodzi ten proc raczej ? ;] wiec ciekawe stwierdzenia tu glosisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 No tak to bardzo dziwne zagadnienie ze tyle mamy.. tylko ze np. ja mam w pokoju jakies 25C czy to tak zimno ? watpie ;d + chyba cos chlodzi ten proc raczej ? ;] wiec ciekawe stwierdzenia tu glosisz.Cooler tylko odbiera ciepło z CPU, a sam jest chłodzony powietrzem o temperaturze tych 25C. Procesor nie ma prawa miec 20 C nawet gdyby komp byl wylaczony, kazdy obiekt predzej czy pozniej osiagnie przynajmniej temperature otoczenia. Tym bardziej proc, ktory nawet w idle jednak pracuje i cieplo wydziela :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Wersja stara jak świat 0.9.1 beta ale tempertaury pokrywaja się z 0.95 który to z kolei robił mi problemy destabilizując kompa. Tempy w Idlu dzisjaj 18-19-20 C.chyba kompa w komorze kriogenicznej trzymasz ;) wiesz że to niemożliwe przy założenie temepratury pokojowej 25C? nawet ninja z 10 wiatrakami nie da rady :) Daamain ma rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Czujka szlaje i tyle, z fizycznego punktu widzenia nie jest możliwe aby ciało które wytwarza energię termiczną miało niższą temperaturę niż otoczenie. Nawet WC często nie ma takich osiągów, dlatego te odczyty można sobie o kant gluteus maximus rozbić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Na G0 pewnie już nowy core temp będzie potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 chyba kompa w komorze kriogenicznej trzymasz ;) wiesz że to niemożliwe przy założenie temepratury pokojowej 25C? nawet ninja z 10 wiatrakami nie da rady :) Daamain ma rację. ja narazie mialem najmniej 19' z ninja i fanderem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Pierwsze wyniki proca E6850: 3.51GHz na Vcore=1.35V [bios] Jakies 445 x 9 lub okolice tego pokaz i powiedz gdzie go kupowales :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ja narazie mialem najmniej 19' z ninja i fanderem :P Chyba przy temp pokojowej ~15stC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Chyba przy temp pokojowej ~15stC.w nocy przy otwartym oknie ale zawsze 19' :D jakies pare dni temu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 w nocy przy otwartym oknie ale zawsze 19' :D jakies pare dni temu ;) to masz czujniki skopane,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jakies 445 x 9 lub okolice tego pokaz i powiedz gdzie go kupowales :D Proszę bardzo. taki strzał. 1.6V w biosie i 9x457. Z procem dopiero się poznajemy i jeszcze wiele testów przed nami:) Powyżej 3.9GHz trudno na moim WC utrzymać sensowne temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ok, 3DM05 wlaczajac w niego CPU Test na tych taktach lub cos powyzej 4GHz, bo SPI 32M to nic nadzwyczajnego. Aczkolwiek jak na 1.6V i te MHz to temp w idle ok; ile load ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Jakie oznaczenie na procku ma rewizja G0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ok, 3DM05 wlaczajac w niego CPU Test na tych taktach lub cos powyzej 4GHz, bo SPI 32M to nic nadzwyczajnego. Aczkolwiek jak na 1.6V i te MHz to temp w idle ok; ile load ? Próba uruchomienia prime95 kończy się restartem - za gorąco. Przy 1.6V temp idle=42-43C. Teraz dokładnie sprawdziłem. proc ma oznaczenie: SLA9U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=151772 a tu watek dla ochlodzenia nieco tematu g0... fajne jest, ale mozna tez trafic niekoniecznie fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Jakie oznaczenie na procku ma rewizja G0? E6850 SLA9U Q6600 SLACR Edytowane 22 Lipca 2007 przez hausner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 22 lipca - procki tanieją :D W esc 6320 za 559zł i przesyłka za 1zł np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...