oliwer21 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 mam box'a ale chyba wiem w czym u mnie jest problem, moja plyta chyba zaniża obroty na wentylu, czasami jest 300-400 obrotów, jak pomeczę trochę proca i tempy dochodzą do 60 lekko się zwiększają obroty, jak go pomeczyłem to odniosłem wrażenie jakby płyta sama sprawdzała ile ma stopni proc i tak steruje obrotami wentyla aby temp była pomiędzy 50-60 stopni (szasami wogóle zatrzymuje wentyl), głupie na to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Taki tam G0 Scythe Ninja, 1.56v real, temp powietrza ~+20'c Edytowane 27 Grudnia 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Nooo, przepiękny procek. To jakoś ostatnio upolowany (słyszałem że nowe E6850 są słabsze w oc)? Jakiego ma fsb-walla? A ja tymczasem z innej beczki. :) Zima cooling - czyli TT BigTyphoon, wolna noc i -2*C w pokoju. :P i 1M :P Mam takie pytanie: czy wie ktoś czy zbyt niska temp może wpływać na gorsze O/C micronów D9Gxx? Bo mam wrażenie, że w 16M mnie przystopowały ramy (no chyba że przy takich ustawieniach płyta nie lubi dzielnika 1:1.2). A tak to przy większym mrozie miałbym szanse na wskoczenie do pierwszej dziesiątki w rankingu SuperPI. :lol2: EDIT: Poprawka (temp +1*C w pokoju): No i jestem pewien że mnie ramy chamują... :( Edytowane 27 Grudnia 2007 przez lyzkov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 To jakoś ostatnio upolowany (słyszałem że nowe E6850 są słabsze w oc)? Jakiego ma fsb-walla? Nie wiem czy on taki nowy... fsb wall na screena to ok 575-580 (fc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Widział ktoś może jakiś test porównawczy Core 2 Duo z Core 2 Quad w grze Crysis ?? chodzi oto który procesor będzie do niej lepszy i czy poprostu jest jakaś korzyść z 4 rdzeni akurat w tej grze ?? http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3557-5 Nie ma za co :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Mam E4400 który pokazuje zaskakująco wysokie temp (po wejściu do windy ~55, na primce ~100 stropni). Pożyczyłem procka od kolegi E4500, ustawiłem na takie same wartości, 10x300 i momo to ze ten E4500 do tego potrzebował podbicia fabrycznego napięcia o 0,2V to na moim sprzęcie ma przeciętnie ~40 stopni mniej (winda ~27, stres ~62). Czy myślicie że mój procek podaje błędnie temp?? Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem?? Mam nadzieje, że źle podaje temp, bo zdaje się drzemać w nim całkiem przyzwoity potencjał OC :wink: Na FOXCONN'ie którego mam na def. V-core robi 3,0GH, na MSI NEO2-FR zrobił 3,2GH, a już w domu czeka DFI Blood Iron Infinity P35 więc licze, że przynajmniej wyrówna wynik z MSI :rolleyes: Chłodzenie to NINJA + ver.b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja bym stawiał na źle założoną Ninję niż zwalony czujnik. U mnie tempy też niskie ~54-65* stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ninja dobrze założona :rolleyes: Pożyczyłem od kolegi E4500 i ustawiłem go tak samo jak mojego na testach 10x300. Mimo tego że aby poprawnie pracować na tych ustawieniach E4500 potrzebował podbicia fabrycznego napięcia o 0,2V temp w windzie byłb na poziomie 27-29 stopni, w stresie 62-65. P.S. Miałem wcześniej MSI NEO2-FR i na tamtej procek ten też pokazywał niesamowite temp w stresie w granicach 100 stopni, i w winzie na poziomie 50-55, czyli bardzo podobnie jak tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Możliwe że czapa (IHS) jest mocno krzywa. Mozesz szlifowac, ale nie wiem czy sie na to porwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jak wróce do domu sprawdze ekierką czy nie ma nigdzie prześwitów :blink: Ale z tego co widziałem jak się rozeszła pasta to wygladało że jest OK :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sprawdzalem kiedys Pentium E linijką czy czapka prosta, wygladalo w porzadku a po zalozeniu okazalo sie co innego :-P No ale temp takich jak twoje jednak nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam szybka piłka moge za darmoche wymienic w firmie mojego e2160 z podpisu na e6300 tylko probelm taki ze nie wiem jak sie kreci... jedynie wiem ze model jeden z pierwszych dostepnych na rynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 zmieniaj bez zastanowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 tylkoo ze tego 2160 ma 2 dni ;p .. pewnie poleci na cos kolo 3.5 Ghz .... daje mu 7 dni na testy pozniej najwyzej zamienie .. jak bedzie kupa to odmianka ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noodle Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Troche sie dzisiaj pobawil bo chcialem zobaczyc na co stac mojego e6300 i nie jest najgorzej. Przy 1.325v wstawal, ale odrazu niebiesko przy odpaleniu orthosa. Nie chcialo mi sie poki co kombinowac z tymi miedzy 1.325v a 1.4v wiec od razu dalem 1.4v i wyglada na stabilny. Idle 44/42, w stresie jak widac. Czapka juz zeszlifowana, AC = clp + infinity (ze znanym modem na sruby;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam szybka piłka moge za darmoche wymienic w firmie mojego e2160 z podpisu na e6300 tylko probelm taki ze nie wiem jak sie kreci... jedynie wiem ze model jeden z pierwszych dostepnych na rynku... 3,5Ghz stabilnie normalnie to moze z dobrą mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 3,5Ghz stabilnie normalnie to moze z dobrą moboten gigabyte jest niczego sobie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Czy możecie mi powiedzieć z jaką max prędkością kręci wam się wentyl na boxowym coolerze? I czy Wasz radiator ma podstawkę miedzianą czy aluminiową? (robię takie małe rozeznanko przez zakupem więc z góry dzięki za pomoc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 2000rpm na 2 boxach , aluminiowa podstawa w obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 jak jechałem jakiś czas na boxie to w idle miał około 800 - 900 rpm, podstawkę miał miedzianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam, mam takie pytanie, czy Pentium 4 550 (3.4 GHz LGA775) bedzie wspolpracowal z ddr2? plyta glowna FOXCONN 915G7MC-S (z gory dodaje ze nie znalazlem konkretnego tematu o p4 wiec skorzystalem z pokrewnego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam, mam takie pytanie, czy Pentium 4 550 (3.4 GHz LGA775) bedzie wspolpracowal z ddr2? plyta glowna FOXCONN 915G7MC-S (z gory dodaje ze nie znalazlem konkretnego tematu o p4 wiec skorzystalem z pokrewnego) bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Dzieki za odpowiedzi. Ma ktoś boxa zrobionego przez FUJIKURA, 12V, 0.6A? Chcialbym wiedziec czy jest to suszarka 4000rpm czy ciche 2000. Sory że tak zaśmiecam topic ale naprawdę nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi na swoje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa1985 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witam. Co myslicie o kreceniu procka C2D E6750 na boxowym chlodzeniu ? Czy to jest ryzyko, wsumie bez zmiany napiecia na 3,4 mam 57 stopni mysle na wkreceniu go na 3,6 i delikatnie podniesc napiecie, ale jak mowilem mam boxowe chlodzenie , co wy o tym sadzicie? niesapali sie jak dam 3,6 i 1,45V chyba niemusze wymieniac chlodzenia jak nie bedzie wiecej niz 65stopni ?? czy tyle to juz bedzie zaduzo (mowa o stresie caly czas) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 konkretne pytanie czy e6300 jest sen wkładać w Gigabyte GA-P31-DS3 i lecieć z nim ponad 3 czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 to zależy jaką masz flotę :) i inne opcje do wyboru... Jeśli masz gdzieś @ 3.5GHz za małą kapustę to pakuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 no mam go za jakieś 250 i na 3,5 ma sie wkręcać tyle że z ta płyta to raczej 3,5 nie poleci, chyba że ktoś zna przykłady że było inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 mam pewien problem ze swoim prockiem 6300. podkrecilem go do 2.7 z vcore 1,35 i lata. chcialem dac na 2.8 i kupa. Nawet zwiekszylem napiecie vcore do 1,55, i na NB na 1,393 i dalej lipton. dodam ze pamieci sa na 2,085 (2,2 nie chce przekraczac bo moga tego nie wytrzymac ;P ) reszta sprzetu jak w podpisie, jakies pomysly jak wejsc na 2,8+ ? jesli chodzi o tem to teraz na tym co w sign jest 52 idle i 82 stres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) mam pewien problem ze swoim prockiem 6300. podkrecilem go do 2.7 z vcore 1,35 i lata. chcialem dac na 2.8 i kupa. Nawet zwiekszylem napiecie vcore do 1,55, i na NB na 1,393 i dalej lipton. dodam ze pamieci sa na 2,085 (2,2 nie chce przekraczac bo moga tego nie wytrzymac ;P ) reszta sprzetu jak w podpisie, jakies pomysly jak wejsc na 2,8+ ? jesli chodzi o tem to teraz na tym co w sign jest 52 idle i 82 stres Zazdroszczę. Swojego E6300 z chęcią bym podkręcił aż tyle płyta główna Gigabyte 945PL S3 tragedia ostatnio nawet mi taktowanie zmniejszyła pozwiększeniu RAM-u do...1,40 Ghz trochę zwiększyłem FSB i działa na 1,63 Ghz ale dalej nie ruszy :mur: czas kupić porządne mobo Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 mam pewien problem ze swoim prockiem 6300. podkrecilem go do 2.7 z vcore 1,35 i lata. chcialem dac na 2.8 i kupa. Nawet zwiekszylem napiecie vcore do 1,55, i na NB na 1,393 i dalej lipton. dodam ze pamieci sa na 2,085 (2,2 nie chce przekraczac bo moga tego nie wytrzymac ;P ) reszta sprzetu jak w podpisie, jakies pomysly jak wejsc na 2,8+ ? jesli chodzi o tem to teraz na tym co w sign jest 52 idle i 82 stres a moze poprostu pamieci za wysoko poszly albo za malo v dostaly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...