Saimek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Czas troche kiepawy pewnie przez te timingi... w ogole to pisz w topicu o superpi =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) musze porzadnie ustawić mem narazie wyszlo takie coś zrob cos z tym wynikiem, chociaz 6.59, ale zrob.................... 7 minut na conroe, eh ;) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale to allendale nie conroe ;) Cache mimo wszystko troche daje w pi ;] btw co zes wstawil w avatar :blink:Misia :P Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ale to allendale nie conroe ;) Cache mimo wszystko troche daje w pi ;] zde..... niby daje, ale tak czy siak jaki kolwiek wynik lekko powyzej jakies krawedzi pelych minut jest beeee i trzeba go poprawic... btw co zes wstawil w avatar :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 zde..... niby daje, ale tak czy siak jaki kolwiek wynik lekko powyzej jakies krawedzi pelych minut jest beeee i trzeba go poprawic... btw co zes wstawil w avatar :blink: bo tym spi sprawdzałem stabilność proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Wiadomo juz kiedy Intel ma wydac nowe rewizje Conroe z poprawionymi bledami ? Wolalbym kupic cpu bez owego bledu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 troche lamersko może ale ... coś mi daje włączanie w sp2004 priorytetów ?? np na 9, 10 (max) ?? komp zamula na bank bardziej ale cos wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 troche lamersko może ale ... coś mi daje włączanie w sp2004 priorytetów ?? np na 9, 10 (max) ?? komp zamula na bank bardziej ale cos wiecej?po prostu jak ustawisz mniejszy piorytet wtedy bedziesz mógl sobie robić inne rzeczy w tym czasie - np winamp / gg / internet ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 po prostu jak ustawisz mniejszy piorytet wtedy bedziesz mógl sobie robić inne rzeczy w tym czasie - np winamp / gg / internet ... no dobra dobra, napisałem ze to widac :) ale czy jakies wymierne korzyści sa z tego ze mi wolniej komp chodzi czy tylko "bo tak" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 no dobra dobra, napisałem ze to widac :) ale czy jakies wymierne korzyści sa z tego ze mi wolniej komp chodzi czy tylko "bo tak" :)pewnie szybciej ci bedzie liczyć - czyli lepiej testuje stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 pewnie szybciej ci bedzie liczyć - czyli lepiej testuje stabilnośćze pewnie tez sie domyslam :) ale czy ktos badał to, jakas empiria by sie zdała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 ze pewnie tez sie domyslam :) ale czy ktos badał to, jakas empiria by sie zdała ;)kiedys z ciekawosc sprawdzilem. Na 1 wywalil mi ie po 4 godzinac, na 10 po tez po 4 godzianch, ale w zasadzie to pozniej (kilka minut, ale pozniej), wiec widac ze to tylko teoria. Oczywiscie nie wiem jak jest w c2d, ale.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Na nowej płycie zabrałem sie za testy E6600, doszedłem stabilnie Orthos( stres 59 stopni) z procem do 3.4GHz, na 1.550Vcore Fsb 378, mem 473MHz-4-4-4-12--2.2Vdim. Chciałem zobaczyć jaki jest max proca, ale zastanawiam się czy zaraz nie przegnę, do testów chciałem nawet podjechac z napięciem do 1.625V. W tej chwili testuję proca na 3420MHz napięcie 1.5750Vcpu, wszystko inne napięcia bez zmian, proc sie wywala na 18 minucie w Orthos, temperatura w stresie 63 stopnie. Jak myslicie podbijac jeszcze napięcie i dojechać jakby co do 1.625V? Widziałem debesciaków co krecili na takim napięciu i wyższych temperaturach, ale obawy są. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Wiadomo juz kiedy Intel ma wydac nowe rewizje Conroe z poprawionymi bledami ? Wolalbym kupic cpu bez owego bledu ;) Dolaczam sie do pytania ale troche je modyfikujac: kiedy beda w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Raz się żyje zapodałem 1.8750, temperatura z Othos 64 stopnie, zastanawia mnie z everesta coś: Nazwa płyty głównej Asus P5W DH Stwierdzono otwieranie obudowy Nie Temperatury Płyta główna 35 °C (95 °F) Procesor 49 °C (120 °F)-----------------------co to takiego? Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 64 °C (147 °F) Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 64 °C (147 °F) Procesor graficzny 38 °C (100 °F) Napięcie rdzenia procesora 1.58 V Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Temperatury Płyta główna 35 °C (95 °F) Procesor 49 °C (120 °F)-----------------------co to takiego? Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 64 °C (147 °F) Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 64 °C (147 °F) Procesor graficzny 38 °C (100 °F) Napięcie rdzenia procesora 1.58 V a to nie czasem NB albo SB tak się objawia ?? ja tam nie wiem ale może ten everest nie jest przystosowany do obsługi c2d i dlatego tak pokazuje ... dobrze pokazuje inne dwurdzeniówki ale c2d nie :D Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Procesor 49 °C (120 °F)-----------------------co to takiego? Pozdro inny czujnik - zapewne w sockecie procesora, a pozostałe dwa pokazują temperatury z diody cyfrowej w rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Core temp, pokazuje o 2 stopnie wyzsza temperature na prockach. Tak też myśłałem ze to może własnie być NB, SB, ale wolałem się upewnić. Swoją drogą mogłaby już wyjsc nowsza wersja everesta, która działa poprawnie. Na 1.5850V proc juz działczy chyba czas podbić zegar. Oczywiście są to wstępne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 to ja sie podziele swoimi dokonaniami 6600 @ 3780 (9x420) @1,5Vbios orthos 20min i temp 57st na rdzeniach. krecim dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Dolaczam sie do pytania ale troche je modyfikujac: kiedy beda w Polsce? Z BENCHMARK.PL "Czy z pierwszymi Core 2 Duo mogą być problemy? Intel udostępnił na swojej stronie oficjalny dokument PDF, opisujący 67 _znalezionych_ błędów w procesorach Conroe wyprodukowanych w technologii 65 nm, ze steppingiem B2 - E6300, E6400, E6600, E6700 i X6800 Bynajmniej nie ma powodów do paniki, bo każdy nowy CPU ma jakieś błędy, a tworzenie takich list jest rzeczą normalną. Generalnie większość z nich może być naprawiona w procesorach z nowszym steppingiem. Mimo to, jeden z tych błędów, oznaczony przez Intela numerem 39 i dotyczący zapisu w pamięci Cache, wygląda na całkiem poważny i jak sam opisuje to producent, może prowadzić do nieprzewidywalnego zachowania systemu. Jednak w dostępnych na dzień dzisiejszy w sprzedaży Core2 Duo ze steppingiem E, problem ten - oraz część z tej listy (błędy które miałby atrybut Plan Fix ) - ponoć już nie występuje." Wygląda na to, że te które ma w ofercie komputronik już są step E :) Gdyż zdanie Core2 Duo ze steppingiem E było linkiem do sklepu benchmark.pl z prockami C2D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Sulaco piękna sztuka. Szkoda że mi się taka padaczka trafiła, pewnie jak Ty podjedziesz z takim napięciem jak ja do swojego to z 4GHz wycisniesz. Powodznia Może ktoś sprzedaje pewne selekty, bo chyba bym się skusił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Wygląda na to, że te które ma w ofercie komputronik już są step E :) Gdyż zdanie Core2 Duo ze steppingiem E było linkiem do sklepu benchmark.pl z prockami C2D... Hmm... ale ten nowy stepping to mial byc F a nie E :/ Edytowane 2 Września 2006 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Kto zna dobrze angielski niech zajrzy do tego dokumentu PDF od intela tam jest napisane kiedy będzie nowa rewizja i jak odróżnić starą rewizję od nowej bez wkładania CPU do komputera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Witam Jakie macie temp plyty glownej ? Domyslam sie ze chodzi o chipset, u mnie dochodzi do 50 stopni. Przed montazem plyty smarowaliscie pasta mostek polnocny i poludniowy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Witam Jakie macie temp plyty glownej ? Domyslam sie ze chodzi o chipset, u mnie dochodzi do 50 stopni. Przed montazem plyty smarowaliscie pasta mostek polnocny i poludniowy ?? ile razy mozna powtarzać że odczyty z płyty głównej można sobie wsadzć ... Edytowane 2 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 X6900? Czyzby cos mnie omineło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 To bug CPU-Z (na to wynika z XS) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 X6900? Czyzby cos mnie omineło?Przecież to banalnie proste - CPU-Z rozpoznaje conroe z mnożnikiem 12 jako własnie X6900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Przecież to banalnie proste - CPU-Z rozpoznaje conroe z mnożnikiem 12 jako własnie X6900. A skad mnoznik 12x ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Bo to wersja X6800 - unlocked multi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...