Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wachania napiecia w cpuz 1.168v do 1.312v nie sa za duze?

nie sa, bo to tak ma byc, jak system nie jest obciazony to spada napiecie na vcore, obniza sie mnoznik i wlacza sie pewnie jeszcze throttling. Sciagnij RightMark CPU to _zobaczysz_ to :) u mnie dziala swietnie, jak sie CPU nudzi to chodzi gdzies na ~900MHz :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze pamieci do Asus P5W-DH Deluxe i E6600 [kupilem 26week] ??

Myslalem o G.SKILLach, tylko ktore:

F2-6400PHU2-2GBNS

F2-6400CL4D-2GBPK

F2-6400PHU2-2GBHZ

F2-6400PHU2-2GBNR

A co powiecie o Crucial Ballistix

Czy jeszcze jakies inne? Mowa o 2x1gb.

EDIT: Polecacie F2-6400PHU2-2GBHZ te ? :)

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze pamieci do Asus P5W-DH Deluxe i E6600 [kupilem 26week] ??

Myslalem o G.SKILLach, tylko ktore:

F2-6400PHU2-2GBNS

F2-6400CL4D-2GBPK

F2-6400PHU2-2GBHZ

F2-6400PHU2-2GBNR

A co powiecie o Crucial Ballistix

Czy jeszcze jakies inne? Mowa o 2x1gb.

EDIT: Polecacie F2-6400PHU2-2GBHZ te ? :)

tak, HZ.

btw to nie jest miejsce na takie pytania :/

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktos napisac czy temp 46C (22C w pokoju) w stresie (TAT) bez oc przy Infinity jest normalna? Bo jesli nie to montuje chlodzenie od nowa bez pospiechu.

Temperatura jak najbardziej w normie. Przez stres rozumiesz orthos puszczony przez powiedzmy 15 minut? Jeżeli nie, to daj tempy po zapuszczeniu ortosa. U mnie jest 52/48 stopni (rdzeń 1/2) 2.13 GHz 1.25V przy ninji z fanderem 120mm 1000RPM. 3.2GHz 1.28V to juz 58/54 stopni, ale fander na 1600RPM. Oczywiście to wszystko przy założeniu, że temperatury podawane przez cyfrowe diody umieszczone w rdzeniach dają w miarę poprawne odczyty. Co do tego mam jednak poważne wątpliwości. Jeżeli bowiem procesor obciążymy w 100%, to rdzeń 1 i 2 powinny się nagrzewać tak samo, a tu mamy poważne różnice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo cos o conroe w wersji e4000?, kiedy premiera, czy w ogóle sie odbedzie

Core 2 duo E4300 jest planowany ujrzeć światło dzienne (a raczej światło naszych portfeli) na początku przyszłego roku - w styczniu. Niskie FSB - wysoki mnożnik (jak na standardy Low-endowych procesorów) - 9*200 MHZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Kentsfield Preview: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...ld-preview.html

So, Ketsfield may turn out extremely efficient in applications that can create parallel multi-threaded workload. Unfortunately, there are not that many tasks yet that could work this way. However, by launching this quad-core monster into the world Intel definitely creates very favorable grounds for the new stage in software development – parallel data processing. And the game developers will be the first ones to take real action in this direction, because at this time no game can rally load all the four cores of the Kentsfield processor.

Nevertheless, if you are into 3D modeling or video editing, then it would definitely make sense to upgrade to a quad-core platform as soon as you can. Conroe processors have set a new performance bar for the high-end systems and Kentsfield raises this bar even higher. The performance level you couldn’t even dream of a year ago can now be easily conquered by the new quad-core Kentsfield processor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie coś dla rozrywki :). Post Nr. 2

http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=204644#

hehehehe tak te 65stC to jest optymalna temperatura....buehehehehe ale tak poza tym to koleś w jednym zdaniu kilka razy sam sobie zaprzeczył, najpierw napisał, że 65stC to temp graniczna dla procesorów, później, że optymalna a na koniec, że lepiej jak obniży poniżej 60stC...czy on ma roztrojenie jaźni?

Pozdrawiamy kolegów z tłika...

pozdr

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten typek ma bardzo niskie ceny... chciałem od nigo kupić p5w DH deluxe za 699 zł ale się spóźniłem. Z tego co wiem to gwarancje ma spoko, w przypadku w/w płytki to 2 lata więc z prockiem bedzie podobnie.

A właśnie, jak lepiej kupić e6300 ? 600 zł z gwarancją rozruchową 1 miesiąc czy 720 zł z pełną gwarancją ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jakim cudem ma on takie ceny, ja kupuje 6600 za ok ~1000, ale netto w hurcie wiec bajka o palskiej hurtowni jest jak "krolewna sniezka i 7 karsnoludkow" tak sie nie da i tyle.

Dokładnie

Gwarka pewnie na gębę a sprzęt "kombinowany"

Ale ceny niezłe - jak ktoś ma silne nerwy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie

Gwarka pewnie na gębę a sprzęt "kombinowany"

Ale ceny niezłe - jak ktoś ma silne nerwy :D

Pod koniec tego miesiaca mozna sie spodziewac zmian w oficjalnych cennikach Intela dlatego dustrybutor musi sie spieszyc ze zbytem. Beda prawdopodobnie nowsze CPU i zmienia sie ceny dotychczasowych. Ponadto stare wersje beda sie gorzej

sprzedawaly ze wzgledu na opublikowane bledy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod koniec tego miesiaca mozna sie spodziewac zmian w oficjalnych cennikach Intela dlatego dustrybutor musi sie spieszyc ze zbytem. Beda prawdopodobnie nowsze CPU i zmienia sie ceny dotychczasowych. Ponadto stare wersje beda sie gorzej

sprzedawaly ze wzgledu na opublikowane bledy.

90% kupujacych nie slyszalo nigdy o tych bledach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Dalem napiecie 1,57v i 6600 poszedl mi na 3600. Temp byly ok 58 stopni max w stersie - Orthos.

Chłodzenie Big Typhoon.

Niestety narazie bios mam ( MSI Platinum Powerup ) max 1,58v.

Ale wiecej juz nie bede dawal :)

A teraz wlaczylem sobie procka do codziennej pracy na 2400 przy 1,21v w biosie (cpuz 1,87v)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi