Mr.Martin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Witajcie w Nowym Roku Zamierzam w przeciagu tego miesiaca zakupic nowy procek Intel C2D 2.4Ghz BOX. Powiedcie mi prosze z jakiej serii najlepiej brac a ktora omijac ? ( chodzi mi o mozliwosci podkrecania) Prosze takze , powiedcie do ilu tak srednio da sie tego procka podkrecic ? ( oraz jakie max FSB wytrzymuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Zlitujże się.... Dam dobry adres - www.wróżka.pl. Nie ma dobrych serii. Z jednego tygodnia potrafią się diametralnie róznie kręcic. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Hanu napisał(a): Zlitujże się.... Dam dobry adres - www.wróżka.pl. Nie ma dobrych serii. Z jednego tygodnia potrafią się diametralnie róznie kręcic. Chodzilo mi oto czy moze sa jakies seriie ktore nie warte sa kupowania bo w wiekszosci przypadkow sa problemy z podkrecaniem. Jak pamietam z P4 to nie ktore seriie byly polecane jako dobre do podkrecania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 No i w tym sęk, że nie wiadomo. Piali na XS swego czasu, ze 28 tydzień super. Okazało się, ze nie do końca. Potem ktos pokazał z 29 tyg. 4 GHz on Air Spi 32M. I znów ludzie sie nacięli, bo to był rodzynek. Generalnie solidne E6600 robią na def. Vcore 3,2 GHz i ok. 3,6 GHz na 1,45 real Vcore na chłodzeniu powietrznym. Ale z tym bywa różnie, wiele na forum egzemplarzy , którym daleko do tego. Z drugiej strony brane w ciemno , robiące 3,6 GHz na 1,35V ( vide Racuch :) ). Sam widzisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Witam :) Zanabylem droga kupna na jakis czas (bo nie dla mnie, a moze i u mnie zostanie :P ) Asusa P5B + E6300. I mam pytanie apropo napiecia pokazywanego w CPU-Z - gdy w biosie mam ustawione chyba 1.225, w C-Z pokazuje max 1.184V. Zapodalem Orthosa, i narazie sobie ladnie liczy - nie chec mu przerywac zeby wyjsc do biosu i porownac. Czy spokojnie mozna ufac temu co pokazuje CPU-Z, czy raczej napiecie bedzie bardziej zblizone do tego co jest ustawione w biosie? A i zapomnialbym temperatury. Zalozylem swoje Infinity - po 40minutach Orthosa wg. TAT - 54(53) oraz 51 dla rdzeni @ 3GHz przy wzpmnianym wyzej napieciu. Montaz chlodzenia na C2D jest tak powalony, ze boje sie czy nie zalozylem zle/slabo, a temperatury nie sa za wysokie - co sadzicie? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez eubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) nie wiem ale u mnie c2d przy 1.45v nie wstaje przy 3.2ghz na razie jest 1.5v i orthos liczy od godziny.albo coś źle robię albo mam syfiastego proca. właśnie był zrzut pamięci nie wiem co się dzieje.może ktoś ma jakieś rady?? dodam że bios ustawiam według porad dostępnych na forum i jak na razie stabilnie jedynie 2.4ghz Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Fonzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Hanu napisał(a): No i w tym sęk, że nie wiadomo. Piali na XS swego czasu, ze 28 tydzień super. Okazało się, ze nie do końca. Potem ktos pokazał z 29 tyg. 4 GHz on Air Spi 32M. I znów ludzie sie nacięli, bo to był rodzynek. Generalnie solidne E6600 robią na def. Vcore 3,2 GHz i ok. 3,6 GHz na 1,45 real Vcore na chłodzeniu powietrznym. Ale z tym bywa różnie, wiele na forum egzemplarzy , którym daleko do tego. Z drugiej strony brane w ciemno , robiące 3,6 GHz na 1,35V ( vide Racuch :) ). Sam widzisz... a default 3,53GHz :banana: Mr.Martin tu masz zestawienie serii i tyg. prod. podebrane z tzw. klubu C2D 4GHz http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=115109 Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) kurde...ale się ten core2duo grzeje....umnie 85C w orthosie....:o na scythe infinity... napięcie 1,55v Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Czyżby coraz gorsze z wafelków wykrawali ??? :D Chyba trzeba będzie poczekać na tego e4300 bo jak widzę coraz to lepsze przeboje nowych nabywców to mi się nie widzi ten e63oo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Czy po numerach na procku Core 2 Duo można dojść jaki to konkretnie Stepping i Revision? Interesował by mnie Stepping 6 i Revision B2 z powodu? Jak wyżej klub 4GHz :lol: Jakiego lepiej kupować proca w wersji BOX, czy Tray? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mi sie chyba skonczyo fsb na e63 :/ 480 max stable, 490 niestabilne na maxiora, a 500 nie botuje dowindy :/ nawet jakbym dał +0,75 na mch i +0,35 na fsb w ds4 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Moj E66 robi blade 3.6@1.63 mimo ze tempy nie najgorsze. Od 3.3@1.35 bodajze wyzej zaczely sie schody .... ostro pod gorke... spi policzy i na 3.9, ale stabilny nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 .:Max:. napisał(a): Czy po numerach na procku Core 2 Duo można dojść jaki to konkretnie Stepping i Revision? Interesował by mnie Stepping 6 i Revision B2 z powodu? Jak wyżej klub 4GHz :lol: Jakiego lepiej kupować proca w wersji BOX, czy Tray? A znajdziesz w sklepach inne C2D niż stepping 6 i revision B2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mach82 napisał(a): A znajdziesz w sklepach inne C2D niż stepping 6 i revision B2?A co stepping 5 nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 .:Max:. napisał(a): A co stepping 5 nie ma?5 to nie były jedynie ES-y czasami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 LordFury napisał(a): 5 to nie były jedynie ES-y czasami?B1 to były ES-y, a stepping 5 kto to wie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) .:Max:. napisał(a): B1 to były ES-y, a stepping 5 kto to wie :lol:Masz i poczytaj google jeszcze istnieje http://forumz.tomshardware.com/hardware/Co...pict183765.html dwa fora te same pytania :mur: :mur: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103349 E6700 ES chyba nie trzeba tlumaczyc sktutu ES tydzien pozniej wszdl stepping 6 Edytowane 6 Stycznia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 ChrisG napisał(a): Masz i poczytaj google jeszcze istnieje http://forumz.tomshardware.com/hardware/Co...pict183765.html dwa fora te same pytania :mur: :mur: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103349 E6700 ES chyba nie trzeba tlumaczyc sktutu ES tydzien pozniej wszdl stepping 6 Takie wyjaśnienie to wiesz gdzie? A jak ktoś nie zna Anglickiego to co z 10 pietra ma skoczyć? :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 .:Max:. napisał(a): A co stepping 5 nie ma?Chyba z pod lady :lol: Step 5 B1 = ES Step 6 B2 = retail Innych niz 6 B2 w sklepach nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 @.:MAX:. link : http://www.intel.com/cd/corporate/europe/emea/pol/321283.htm napisz do Intela to ci odpowiedzą co i jak :D tymbardziej podaję link do polskiej strony intela zebyś ze słownikiem nie musiał ślęczeć nad tym... btw. słyszałeś kiedyś o możliwości translacji stron www ?? bo tak się składa że jest kilka stron na których możesz sobie zrobić tłumaczenie stronek pol-eng eng - pol więc polecam dodać do zakładek a nie narzekać, że nie znasz angielskiego :D Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Blue napisał(a): kurde...ale się ten core2duo grzeje....umnie 85C w orthosie.... :o na scythe infinity... napięcie 1,55v Nie ma co, dobra droga do zakatowania procka, 1,55V na AC.... To 3,8 w podpisie to pobożne życzenie czy potwierdzisz to jakoś? A może to maks screen? Chyba nikomu tu nie wmówisz, ze tyle masz na AC alldays.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Hanu napisał(a): Nie ma co, dobra droga do zakatowania procka, 1,55V na AC.... To 3,8 w podpisie to pobożne życzenie czy potwierdzisz to jakoś? A może to maks screen? Chyba nikomu tu nie wmówisz, ze tyle masz na AC alldays.... hanu co ty taki podejrzliwy się robisz?? :? detektyw z Ciebie czy co? na codzień to sobie mam 3700mhz 1,55v (bios pokazuje 1,5v) pozdRo a screena dam za lekko ponad godzinę jak minie druga godzinka orthosa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 A bo zły dzień mam :). Napisz w sigu 3,7 1,55V i wtedy będzie jasne, bo tak to trochę , sorki za słowo, pozersko wygląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 3700mhz bios1,55 (ale vdroop jest i pokazuje ze jest 1,49-1,5v)...ustawiam w biosie 1,5425 a na szaro pisze obok ze jest 1,49v. To wkoncu jakie jest napięcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Blue napisał(a): 3700mhz bios1,55 (ale vdroop jest i pokazuje ze jest 1,49-1,5v)...ustawiam w biosie 1,5425 a na szaro pisze obok ze jest 1,49v. To wkoncu jakie jest napięcie? to ze pokazuje X napiecie to nie ozacza ze takie jest. Jezeli płyta zaniza napiecie to nie jest to dropp. // Przygarnąłem c2d na jakis czas itroche sie zdziwilem: scythe infinity, stock i 58/59st @ stress woda, stock i 57/58st stress woda, 3200@1,28v i 87*C stress blok/woda zimna, spod radiatora zimny, a backplate parzy. Orthos sie wywala od 3400, 3d2k1 przechodzi do 3700. Paste nakladalem kilka razy, sposu i blacha na procu płaskie (nie lustro ale płaskie)... Jak na moje to cos tu jest nie tak......................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 EVGA 680i nie ma czegos takiego jak vdroop typowy. Ona zaniza napiecia, ale nie ma spadkow jak na Asusach itp. Kszonek :dobrze wsio zalozone :> Czym temp sprawdzales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 wlasnie zaniza to jakie mam napiecie 1,545v czy to 1,49v? pzdr , albo moze jest jakis programy ktory pokaze dobrze, bo cpuz swiruje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Blue napisał(a): wlasnie zaniza to jakie mam napiecie 1,545v czy to 1,49v? pzdr , albo moze jest jakis programy ktory pokaze dobrze, bo cpuz swiruje.. miernik.exe, podobno najlepszy. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 LordFury napisał(a): miernik.exe, podobno najlepszy. pozdr. :lol: Widzisz na mobo takie dingsy z napisem R50 w okolo socketu ? Tam sie robi pomiar vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) PC_Speaker napisał(a): @.:MAX:. link : http://www.intel.com/cd/corporate/europe/emea/pol/321283.htm napisz do Intela to ci odpowiedzą co i jak :D tymbardziej podaję link do polskiej strony intela zebyś ze słownikiem nie musiał ślęczeć nad tym... btw. słyszałeś kiedyś o możliwości translacji stron www ?? bo tak się składa że jest kilka stron na których możesz sobie zrobić tłumaczenie stronek pol-eng eng - pol więc polecam dodać do zakładek a nie narzekać, że nie znasz angielskiego :D Pozdrawiam :D Jakiś ty mądry, ale żeś teraz strzelił :lol2: :lol2: :lol2: Jak by tak każdy odnosił się z problemami do producentów to na jakiego grzyba były by wszelkiej maści fora dyskusyjne? Jak nie znasz konkretnej odpowiedzi to po co piszesz takie bzdety, nabijasz posty? Ważna ilość nie jakość, nie :mur: Do producenta sam mogłem napisać, ale z tego co mi wiadomo to fora również służą do skracania takich procedur, taką drogą okazał się @DEVILEK za co Wielkie dzięki :-P Odpisał krótko i na temat, a ty możesz się jedynie od niego uczyć :D Pozdrawiam. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...