Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Moze pytanie nie koniecznie o Conroe ale ...

Ktos moze wie kiedy na swiecie wyjdzie jakies inne znosne mobo do Yonaha, oprocz Aopena i975X-YDGa ?

Bo ten Asus to podobno porazka .

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za niedlugo bede skladal znajomemu komputer i chcialbym zastosowac u niego plyte glowna ktora bedzie obslugiwac te nowe procki Conroe

Czy ktos moze mi powiedziec czy sa jakies juz dostepne lub kiedy beda ? (narazie w ta plyte chce mu wsadzic P4 D805 ktore pozniej wymieni sobie juz na Conroe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za niedlugo bede skladal znajomemu komputer i chcialbym zastosowac u niego plyte glowna ktora bedzie obslugiwac te nowe procki Conroe

Czy ktos moze mi powiedziec czy sa jakies juz dostepne lub kiedy beda ? (narazie w ta plyte chce mu wsadzic P4 D805 ktore pozniej wymieni sobie juz na Conroe

...wystarczy się cofnąc stronke wczesniej...ale po co...

W sprzedazy nie ma zadnej mobo ktora obsluguje conroe, oprocz Intela rev 304 "bad axe" na 975 chyba ;>, i tak w Polsce nie do dostania i cena = ~200USD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklejcie gdzieś na początku tematu te zdania "However, despite this fact there is not so much hope left that the owners of i975X based mainboards will ever be able to acquire Conroe support with a simple BIOS update. Looks like hardware modification is inevitable." (też w wersji PL) to może skończą się pytania o to które płyty obsługuja Conroe :wink:

Pozdr

EDIT: Swoją drogą "Polak potrafi" więc może jednak się da domowym sposobem jakoś zmusić obecne płyty do pracy z nim.

Edytowane przez zayonnc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby ktos chcial linka do tematu to : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?t=98919&page=1 :wink:

PS . Bardzo dobrze zapowiada sie nowy Albatron 975x :

7-fazowe zasilanie proca

calosc pasywna na HP

+ obługa dwoch PSU jednoczesnie :mrgreen:

W tym tygodniu powinny sie pojawic jej testy na XS [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny news:

975x-płyta na 100% obsługujaca conroe to

MSI 975X Platinum 2.A

proc-2.13 na razie 3.0ghz na def vcore :D

powiem Wam, że moim zdaniem dziwnie te testy prowadzą ...

ciekawe czy >3Ghz pójdzie - bo kolo tylko podgrzewa atmosfere - nie wierzę że nie wie ile to max na AC poleci ...

dojechał do fsb 375 ... ciekawe czy to koniec ? Jeżeli tak - to ciekawe czy to koniec proca (Intele ostatnio maja problemy z fsb - yonah czy merom chociażby) czy mobo, czy kolo będzie utrzymywał ten temat ciągle nowymi screenami

Gość wrzucił dość kuriozalne porówanie do tak samo taktowanego Meroma (oczywiście inne fsb, takty ramek i timingi ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yoto- wszystko odbywa sie pewnie wedle ustalonych wczesniej reguł narzuconych przez Intela

"podgrzanie" atmosfery , budowanie napiecia -V-hehhh- jak u Hitchcocka - i pod publikę

pewnie takie są reguły otrzymania proca ze zgodą na opublikowanie wyników na długo przed premierą

dlatego zawsze podchodzę z rezerwą co nie zmienia faktu za "niebiescy" zapowiadają sie arcyciekawie

oprócz tego mamy jeszcze info dot. płyty - cenna informacja gdyby ktos juz planował nabyc cos z 100% supportem conroe

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy że tyle wystarczy żeby dokopać AMD :D

kolo na 3GHz na pasywnym AC na def Vcore zapodał tego conrorka

heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;)

a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;)

hehe

ja tam myślę, że od Dothana (już bienias był niezły) Intel zaczął podążać w dobrym kierunku

conroe jest jakieś 10% szybszy od dostępnego już yonaha ... więc nie ma się co martwić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się osobiście wydajem że wręcz przeciwnie, na to wygląda że Intel zacznie dyktować zasady rynku, może doszli do wniosku, żę warto postawić na jakość, a ona reklamę sama już sobie zrobi odpowiednią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieźle coler podgrzewa temperaturę w tym topiku na xs.. wielki wrażenie zrobiło foto na którym widać że procek jest chłodzony pasywnie a zaraz nizej screen na 3ghz prawie... OMG. jedyny minus to niski mnoźnik tych procków, bo na dobrym chłodznieiu 450 mhz fsb to może być mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo Intela .. jedno z niewielu na yebayu :( .. przynajmniej trudno je znaleźć a szkoda ....

Update ... kolejna ... tylko że drogo z przesyłką wyjdzie :P a Tutaj płyta ale z peryferiami niestety więc nieco drożej .. :D fajny kombajn .. szkoda że kosztuje 13K :P powinna być nieśmiertelna formułka "nie wysyłamy za pobraniem" lol..

RE5PECT

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo Intela .. jedno z niewielu na yebayu :( .. przynajmniej trudno je znaleźć a szkoda ....

Update ... kolejna ... tylko że drogo z przesyłką wyjdzie :P a Tutaj płyta ale z peryferiami niestety więc nieco drożej .. :D fajny kombajn .. szkoda że kosztuje 13K :P powinna być nieśmiertelna formułka "nie wysyłamy za pobraniem" lol..

RE5PECT

pierwsza jest pod conroe ... a reszta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca czytalem ostatnie strony tamtego tematu , ale czy mi sie wydaje czy na tej MSI koles nie moze V-core zmienic ? Cos tam na ostatnich stronach bylo o v-modzie , ale gosc cos tam marudzi , ze mod olowkowy jest niebezpieczny :blink:

Moglby go tak popiescic troche wyzszym V to moze by do 3.5Ghz dobil :wink: Chociaz to juz dosc konkretne FSB bedzie i nie wiem czy ta msi sobie z tym poradzi... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi