piotres Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Czesc Moze pytanie nie koniecznie o Conroe ale ... Ktos moze wie kiedy na swiecie wyjdzie jakies inne znosne mobo do Yonaha, oprocz Aopena i975X-YDGa ? Bo ten Asus to podobno porazka . pozdro piotres Edytowane 7 Maja 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 tego nawet najstarsi gorale nie wiedza.... :) pozostaje czekac na asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 za niedlugo bede skladal znajomemu komputer i chcialbym zastosowac u niego plyte glowna ktora bedzie obslugiwac te nowe procki Conroe Czy ktos moze mi powiedziec czy sa jakies juz dostepne lub kiedy beda ? (narazie w ta plyte chce mu wsadzic P4 D805 ktore pozniej wymieni sobie juz na Conroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 narazie nie ma wiec trzeba sie wstrzymac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 za niedlugo bede skladal znajomemu komputer i chcialbym zastosowac u niego plyte glowna ktora bedzie obslugiwac te nowe procki Conroe Czy ktos moze mi powiedziec czy sa jakies juz dostepne lub kiedy beda ? (narazie w ta plyte chce mu wsadzic P4 D805 ktore pozniej wymieni sobie juz na Conroe ...wystarczy się cofnąc stronke wczesniej...ale po co... W sprzedazy nie ma zadnej mobo ktora obsluguje conroe, oprocz Intela rev 304 "bad axe" na 975 chyba ;>, i tak w Polsce nie do dostania i cena = ~200USD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) oficjalna nazwa conroe informacja z pclabu http://pclab.pl/news19552.html oraz krotki artykul o zmianach wprowadzonych w regulatorze napiecia http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/di...0425175704.html Edytowane 8 Maja 2006 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Wklejcie gdzieś na początku tematu te zdania "However, despite this fact there is not so much hope left that the owners of i975X based mainboards will ever be able to acquire Conroe support with a simple BIOS update. Looks like hardware modification is inevitable." (też w wersji PL) to może skończą się pytania o to które płyty obsługuja Conroe :wink: Pozdr EDIT: Swoją drogą "Polak potrafi" więc może jednak się da domowym sposobem jakoś zmusić obecne płyty do pracy z nim. Edytowane 8 Maja 2006 przez zayonnc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 tam po angielsku napisane tylko ze nie ma duzo hołpa left, ale jakis jest ze bedzie dzialac :> ja sie wstrzymuj enarazie... zobacze jak sytuacja sie rozwinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 kolejny news: 975x-płyta na 100% obsługujaca conroe to MSI 975X Platinum 2.A proc-2.13 na razie 3.0ghz na def vcore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A jakby ktos chcial linka do tematu to : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?t=98919&page=1 :wink: PS . Bardzo dobrze zapowiada sie nowy Albatron 975x : 7-fazowe zasilanie proca calosc pasywna na HP + obługa dwoch PSU jednoczesnie :mrgreen: W tym tygodniu powinny sie pojawic jej testy na XS [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 kolejny news: 975x-płyta na 100% obsługujaca conroe to MSI 975X Platinum 2.A proc-2.13 na razie 3.0ghz na def vcore :D A jej cena to jedyne 630 PLN :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A jej cena to jedyne 630 PLN :lol: biorac pod uwage, ze za P5WD2 zaplacilem cos ok 600 to nie jest tak zel [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ale to dalej msi :D tyle, ze na amd starczy jak widac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 znana jest juz dokladna data premiery?? ciekawe jak poradzi sobie ten 1.8ghz i czy wyciagnie te 2.4ghz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 kolejny news: 975x-płyta na 100% obsługujaca conroe to MSI 975X Platinum 2.A proc-2.13 na razie 3.0ghz na def vcore :D powiem Wam, że moim zdaniem dziwnie te testy prowadzą ... ciekawe czy >3Ghz pójdzie - bo kolo tylko podgrzewa atmosfere - nie wierzę że nie wie ile to max na AC poleci ... dojechał do fsb 375 ... ciekawe czy to koniec ? Jeżeli tak - to ciekawe czy to koniec proca (Intele ostatnio maja problemy z fsb - yonah czy merom chociażby) czy mobo, czy kolo będzie utrzymywał ten temat ciągle nowymi screenami Gość wrzucił dość kuriozalne porówanie do tak samo taktowanego Meroma (oczywiście inne fsb, takty ramek i timingi ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) yoto- wszystko odbywa sie pewnie wedle ustalonych wczesniej reguł narzuconych przez Intela "podgrzanie" atmosfery , budowanie napiecia -V-hehhh- jak u Hitchcocka - i pod publikę pewnie takie są reguły otrzymania proca ze zgodą na opublikowanie wyników na długo przed premierą dlatego zawsze podchodzę z rezerwą co nie zmienia faktu za "niebiescy" zapowiadają sie arcyciekawie oprócz tego mamy jeszcze info dot. płyty - cenna informacja gdyby ktos juz planował nabyc cos z 100% supportem conroe Edytowane 9 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 ale to dalej msi :D tyle, ze na amd starczy jak widac :D co to znaczy?? MSi raczej do mnie nigdy nie "przemówi" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 co to znaczy?? MSi raczej do mnie nigdy nie "przemówi" ... to znaczy że tyle wystarczy żeby dokopać AMD :D kolo na 3GHz na pasywnym AC na def Vcore zapodał tego conrorka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 to znaczy że tyle wystarczy żeby dokopać AMD :D kolo na 3GHz na pasywnym AC na def Vcore zapodał tego conrorka heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;) a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;) a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;) hehe ja tam myślę, że od Dothana (już bienias był niezły) Intel zaczął podążać w dobrym kierunku conroe jest jakieś 10% szybszy od dostępnego już yonaha ... więc nie ma się co martwić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 heh zrozumiałem ale lubie jak demek tłumaczy miłość do AMD na forum ;) a tak na poważnie to średnio mi sie wierzyć chce że Intel wyda aż tak dobrego pracka, aż tyle odstającego od tego co jest, to chyba przeczy zasadom rynku ... :unsure: podstęp czuje ;) A mi się osobiście wydajem że wręcz przeciwnie, na to wygląda że Intel zacznie dyktować zasady rynku, może doszli do wniosku, żę warto postawić na jakość, a ona reklamę sama już sobie zrobi odpowiednią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 nieźle coler podgrzewa temperaturę w tym topiku na xs.. wielki wrażenie zrobiło foto na którym widać że procek jest chłodzony pasywnie a zaraz nizej screen na 3ghz prawie... OMG. jedyny minus to niski mnoźnik tych procków, bo na dobrym chłodznieiu 450 mhz fsb to może być mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Mobo Intela .. jedno z niewielu na yebayu :( .. przynajmniej trudno je znaleźć a szkoda .... Update ... kolejna ... tylko że drogo z przesyłką wyjdzie :P a Tutaj płyta ale z peryferiami niestety więc nieco drożej .. :D fajny kombajn .. szkoda że kosztuje 13K :P powinna być nieśmiertelna formułka "nie wysyłamy za pobraniem" lol.. RE5PECT Edytowane 10 Maja 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Mobo Intela .. jedno z niewielu na yebayu :( .. przynajmniej trudno je znaleźć a szkoda .... Update ... kolejna ... tylko że drogo z przesyłką wyjdzie :P a Tutaj płyta ale z peryferiami niestety więc nieco drożej .. :D fajny kombajn .. szkoda że kosztuje 13K :P powinna być nieśmiertelna formułka "nie wysyłamy za pobraniem" lol.. RE5PECT pierwsza jest pod conroe ... a reszta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Hyhy , Conroe'k na 3.2Ghz od tak sobie pyknal 1mb i wyrownal WR :mrgreen: proc za 200$ leje po [gluteus maximus] FX60 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 i to jeszcze na ac........................ nie no fajny proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 jeba.. dziki :blink: coś wydaje mi się, że Intel wydaje za dobrego procka :D i dobrze, będę miał Intela :banana: taki 3GHz starczy mi na kolejne 2 lata :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 i to jeszcze na ac........................ nie no fajny proc. 3.2GHz robil na DI , ale ciagle na def v-core :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 3.2GHz robil na DI , ale ciagle na def v-core :blink: czyli z zimnem się cienko skaluje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Nie do konca czytalem ostatnie strony tamtego tematu , ale czy mi sie wydaje czy na tej MSI koles nie moze V-core zmienic ? Cos tam na ostatnich stronach bylo o v-modzie , ale gosc cos tam marudzi , ze mod olowkowy jest niebezpieczny :blink: Moglby go tak popiescic troche wyzszym V to moze by do 3.5Ghz dobil :wink: Chociaz to juz dosc konkretne FSB bedzie i nie wiem czy ta msi sobie z tym poradzi... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...