wamak Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Hmm a ja to się tak zastanawiam. Wcześniej miałem P4 Northwooda 3.0 @ 3.6 Obecnie jest to C2D E6400 @ 3.0 .... Stawiam, że wcześniej owe rozpakowywanie winrara i skanowanie z racji wolniejszego procesora trwało dłużej i dysk nie był tak obciążony. Teraz masz wydajniejszy procek i w pakowaniu, skanowaniu dysk muli. Edytowane 22 Maja 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Stawiam, że wcześniej owe rozpakowywanie winrara i skanowanie z racji wolniejszego procesora trwało dłużej i dysk nie był tak obciążony. Teraz masz wydajniejszy procek i w pakowaniu, skanowaniu dysk muli.Też bym obstawiał to albo za wysokie tempy na cpu/nb etc. Edytowane 22 Maja 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ustaw w biosie PIO na 0 oraz DMA na UDMA5. Teżostatnio się z tym męczyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Też bym obstawiał to albo za wysokie tempy na cpu/nb etc. Zwłaszcza z WC. ;) Ehh ... ;) BTW nie traktujcie mnie jak nooba :P temperatury są pod kontrolą ... ;) MaSell -> dzięki za radę, później wypróbuję. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Zwłaszcza z WC. ;) Ehh ... ;) BTW nie traktujcie mnie jak nooba :P temperatury są pod kontrolą ... ;) MaSell -> dzięki za radę, później wypróbuję. :D Przyznam się bez bicia że nie odczytałem sygnaturki :P Tak na marginesie na WC też się spotkałem z wysokimi temp, jak taki jeden z drugim, nie potrafili dobrze bloku założyć albo utopili wszystko w paście. Btw. Jaki masz dysk? Edytowane 23 Maja 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) Szybkie pytanie: Chce kupić E6420,ale trafiłem na okazje E6600 za 50zł więcej. Bede kręcił tak do 3,2-3,5 na AC.Niechce też aby zabardzo się grzał,bo lubie cisze. Więc który lepiej wziąźć Edytowane 25 Maja 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Szybkie pytanie: Chce kupić E6420,ale trafiłem na okazje E6600 za 50zł więcej. Bede kręcił tak do 3,2-3,5 na AC.Niechce też aby zabardzo się grzał,bo lubie cisze. Więc który lepiej wziąźć W tym segmencie cenowym i jakościowym to już raczej kwestia tego co chcemy mieć wpisane w sigu ;) Jeśli masz możliwość zdobycia E6600 za 50,- więcej niż E6420 to jasna sprawa że brać tego pierwszego. Większy mnożnik zawsze da większe prędkosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 To co ... da sie na AC jakos pobawic E6420? Np z takim Scythe Infinity ... bardzo duze temperatury beda na np 3.4Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 To co ... da sie na AC jakos pobawic E6420? Np z takim Scythe Infinity ... bardzo duze temperatury beda na np 3.4Ghz?U mnie na Freezer 7 Pro i procku 3.2 GHz nie przekracza 52C. Według mnie to mało. Pytanie drugie: na ile wierzyć Core Temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 mnie w idlu core temp pokazuje temp o 3*C nizsze niz mam powietrze w pokoju wiec mozna sobie to go gluteusa wsadzic - ale w stressie juz odczyty sa mniej wiecej równe z uguru i dosc prawdopodobne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 A nie lepiej sprawdzać temperaturę TATem (Intel Thermal Analisys Tool)? To w końcu do tego jest stworzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) mnie w idlu core temp pokazuje temp o 3*C nizsze niz mam powietrze w pokoju wiec mozna sobie to go gluteusa wsadzic - ale w stressie juz odczyty sa mniej wiecej równe z uguru i dosc prawdopodobne ;] Na czym? --- Edit: Myslicie ze ta Striker pociagnie Core2 45nm ? Czy bedzie potrzebny nowy chipset/socket? Edytowane 26 Maja 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 w stressie temp uguru i coretemp sie pokrywaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Edit: Myslicie ze ta Striker pociagnie Core2 45nm ? Czy bedzie potrzebny nowy chipset/socket? Myślę że może być problem ale trudno wyczuć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 buahah 680 i ubsluga nowych prockow? teoretycznie moze to jest mozliwe.... ale jak myslisz ze nV i producenci mobow odpuszczą sobie nowy chipset nV to sie grubo mylisz.... napewno nie bedą obsługiwac penrynow... potrzebny bedzie nowy mob acha widzieliscie jakies testy e6550? bo jest tanszy o ponad 50zł od 6420 i moze by sie skusic na tanszego e6550 z wyzszym zegarem2,33ghz hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 w stressie temp uguru i coretemp sie pokrywaja Chodzilo mi o to JAKIE MASZ CHLODZENIE??????????????????????! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) a ja se dzisiaj cos takiego wykrecilem ;) chlodznie powiadasz - no WC zwykle a co :P Edytowane 26 Maja 2007 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 a ja se dzisiaj cos takiego wykrecilem ;) chlodznie powiadasz - no WC zwykle a co :P Pięknie. Robi wrażenie. Oczywiście WC i Abit. Jeszcze pochwal się pamiątkami i będzie gites :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) wlasnie sie nie ma czym chwalic - jakims cudem pdp patrioty z podpisu na 500 CL 4 odpaliły - ale tak sypały błedami ze tylko spi 1mb cudem odpaliłem ;] instaluje nowa winde pobawie sei dzisiaj kompem - zrobie ladne validacje i spi moze na ciut wiecej niz te 4ghz:D mały update : http://hwbot.org/result.do?resultId=608641 Edytowane 27 Maja 2007 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) HELL o, Własnie wczoraj się bawiłem moją nową zabawką - E6600 gdzie doleciałem do 3Ghz, 1,35V przy 60' C w stresie chlodzone na boxowym wentylu. Temperatury b.wysokie w porównaniu do mojego starego SD3700@3000MHz 42'c w stresie. Szukam czegoś wydajniejszego na dzisiejsze upały i planuje zakup Scythe Ninja - PYTANIE Ile dodatkowo mogę zbić 'C na Ninji w prorównaniu do wentyla boxowego ? Planuje dobić do @3,5 Nie wiem jeszcze jakie wogóle są mozliwości O/C mojego proca ponieważ mam pokój od południa - ponad 28'C w pokoju i można jaja na twrdo robić ;( Jaki chłodzinko polecacie na e6600? Thx Edytowane 28 Maja 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 ja na ninji miałem max 60st.C w stresie (orthos) przy E6400@3400MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 mnie sie udało dzisiaj zrobic wprime 32mb i 1024mb na ponad 3.9ghz :D wyniczki na hwbocie na moim koncie mozna znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 a ja musze lepszy ram załatwić bo coraz niżej spadam :) BTW genghiskhan czym chłodzisz proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 BTW genghiskhan czym chłodzisz proca ? woda z kranu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 a ja musze lepszy ram załatwić bo coraz niżej spadam :) BTW genghiskhan czym chłodzisz proca ? w wprime jak cie wyprzedzilem na whbocie to bylo borygo z układu - zadnej zimnej wody :P a memki tez mam do wymiany - przydalo by sie ladna validacje zrobic i 1 miejsce zajac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 A jakie napięcie? Ile zrobisz rock stable na codzień? W granicach rozsądku? Bo zastanawiam się nad tym procusiem ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 na codzien 3.6 3.7ghz ale na lepszych ramach bedzie wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/33831 Już za 650zł mamy fajnego procka. BTW kiedy orientacyjnie ma spaść jego cena? Mam zamiar kupić to na wakacje z jakaś fajną mobo. @ genghiskhan ile robi Ci na def V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/33831 Już za 650zł mamy fajnego procka. BTW kiedy orientacyjnie ma spaść jego cena? Mam zamiar kupić to na wakacje z jakaś fajną mobo.Ceny zawsze spadają :P Ale za te pieniądze naprawdę procek pierwsza klasa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/33831 Już za 650zł mamy fajnego procka. BTW kiedy orientacyjnie ma spaść jego cena? Mam zamiar kupić to na wakacje z jakaś fajną mobo. @ genghiskhan ile robi Ci na def V? Na wakacje to ja bym polował na jakieś Q a nie zawracał sobie głową jakimś tam E ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...