jacool Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ano można (akurat same quady) Intel Core 2 Extreme QX6850 3.00Ghz - SLAFN - G0 - 130W / TDP 64.5C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Extreme QX6800 2.93Ghz - SLACP - G0 - 130W / TDP 64.5C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Extreme QX6800 2.93Ghz - SL9UK - B3 - 130W / TDP 54.8C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Extreme QX6700 2.66Ghz - SL9UL - B3 - 130W / TDP 65C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Quad line: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz - SL9UM - B3 - 105W / TDP 62.2C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz - SLACR - G0 - 95W / TDP 71C - 1.100-1.372V Intel Core 2 Quad Q6700 2.66Ghz - SL9CQ - G0 - 95W / TDP 71C - 1.100-1.372V Tutaj są wszystkie. pełna specyfikacja. http://processorfinder.intel.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Próbowałeś może tak: uruchom CMD jako administrator i wpisz : bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS potem Enter i restart. Nie mam w tym momencie Visty X64 pod ręką aby samemu sprawdzić. EDIT: nie tat dalej sie wywala ale za to juz mozna odpalic normalnie coretemp,chodz u mnie zle pokazuje temp zauwazylem ze przeklamuje o okolo 10-13* w stosunku do etc zdaje sie to jest wylaczenie podpisywania sterownikow mozna ten wpis tez dodac do jakiegos faq niektorym sie to moze przydac do odpalenia core temp. Dzieki Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 zdaje sie to jest wylaczenie podpisywania sterownikow mozna ten wpis tez dodac do jakiegos faq niektorym sie to moze przydac do odpalenia core temp. Dzieki Mardok Dokładnie ten wpis to robi, wrzuciłem go do tematu o Viście już jakiś czas temu jest tam w FAQ też inna metoda aby to samo zrobić ale ta jest szybsza ;) W zasadzie tu też można do FAQ dodać skoro CoreTemp jest na pewno nie zaszkodzi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) tak jest inny sposob wlasnie tamten dziala naciskasz podczas botowania f8 i robisz bez podpisywania ale on dziala tylko raz po nastepnym ladowaniu musisz znowu to samo robic Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 tak jest inny sposob wlasnie tamten dziala naciskasz podczas botowania f8 i robisz bez podpisywania ale on dziala tylko raz po nastepnym ladowaniu musisz znowu to samo robic Dokładnie i dla tego też podałem nazwijmy to "mój sposób" bo szczerze wątpię aby się komuś chciało za każdym razem system włączać przez F8... Kolejne UpDate FAQ jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co powinno się tam znaleźć lub o czym nie napisałem a powinienem to proszę o informacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Sorry jesli to post nie do teg o tematu . Stoje przed zmiana platformy sprzetowej , i chcialbym was zapytac o roznice w wydajnosci szczegolnie w grach . Planuje kupic jakas plyte na bazie chipsetu P35 , C2D ktory pojdzie na WC okolo 3500MHz np C2D E6750 i 2 GB Ramu 1066 MHz , moje pytanie jakiego zwiekszenia wydajnosci w grach moge sie spodziewac po zmianie na w/w sprzet czy 20-30% bedzie realne .? mile widziany jakis link do testow porownawczych dzieki za ewentualna pomoc Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Sorry jesli to post nie do teg o tematu . Stoje przed zmiana platformy sprzetowej , i chcialbym was zapytac o roznice w wydajnosci szczegolnie w grach . Planuje kupic jakas plyte na bazie chipsetu P35 , C2D ktory pojdzie na WC okolo 3500MHz np C2D E6750 i 2 GB Ramu 1066 MHz , moje pytanie jakiego zwiekszenia wydajnosci w grach moge sie spodziewac po zmianie na w/w sprzet czy 20-30% bedzie realne .? mile widziany jakis link do testow porownawczych dzieki za ewentualna pomoc odpowiedz sobie inaczej ;] ile robi twoj procek w spi 1mb??? taki c2d @ 3.5ghz zrobi jakies ~15sek przelicz sobie to na procenty - w grach jest bardzo podobnie jesli nie lepiej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 odpowiedz sobie inaczej ;] ile robi twoj procek w spi 1mb??? taki c2d @ 3.5ghz zrobi jakies ~15sek przelicz sobie to na procenty - w grach jest bardzo podobnie jesli nie lepiej :mur: Na tym A64 będzie miał ok 29s na C2D @ 3,5 tak jak napisałeś 15s zatem TADA jakieś 90% szybciej (tak ostrożnie licząc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 chyba linka nie trzeba juz zadnego kolego:> ;] [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Widzę że chłopaki się za wróżenie zabrali ;) No ale nikt jeszcze nie policzył tego iż 144 ma jedno jajo a C2D jak sama nazwa mówi ma dwa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Widzę że chłopaki się za wróżenie zabrali ;) No ale nikt jeszcze nie policzył tego iż 144 ma jedno jajo a C2D jak sama nazwa mówi ma dwa ;Pno ta bedzie tylko na korzysc c2d :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 no ta bedzie tylko na korzysc c2d :D Nie mówię nie ale może do wyników w % trzeba by było w określonych sytuacjach jakiś mnożnik zamontować :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Troche poczytalem na forum i w necie wychodzi na to ze w grach spoko mozna liczyc na 30 procentowy przyrost fps w niektorych CPU zernych grach nawet i 45% . SuperPi ;) jest moze i 90% szybsze no ale w superPi grac sie nieda :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 no ale w superPi grac sie nieda :/ No co ty mowisz, jak sie nie da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 przepraszam jesli juz byla o tym mowa, ale post ma 86 stron a to troszke duzo zeby kazdy po koleji czytac.. jak wyglada sprawa oc z tymi nowymi E6x50? interesuje mnie glownie E6600 i E6700 oraz ich odpowiedniki z nowej serii... czy warto doplacac ~400zl zeby miec 2.66GHz zamiast 2.4? no i czemu nowe procki, z wyzszym FSB sa dosc znacznie tansze? czytalem testy i nie sa wydajniejsze, ale jak sie kreca? jak w ogole te e6600 i e6700 sie kreca? nie chodzi mi o cos ekstremelnego ale zeby troszke wiecej z niego wyciagnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 przepraszam jesli juz byla o tym mowa, ale post ma 86 stron a to troszke duzo zeby kazdy po koleji czytac.. jak wyglada sprawa oc z tymi nowymi E6x50? interesuje mnie glownie E6600 i E6700 oraz ich odpowiedniki z nowej serii... czy warto doplacac ~400zl zeby miec 2.66GHz zamiast 2.4? no i czemu nowe procki, z wyzszym FSB sa dosc znacznie tansze? czytalem testy i nie sa wydajniejsze, ale jak sie kreca? jak w ogole te e6600 i e6700 sie kreca? nie chodzi mi o cos ekstremelnego ale zeby troszke wiecej z niego wyciagnac...Toz nawet jest topic o E6750. Nowe E6x50 w rewizji G0 kreca sie znacznie lepiej niz stare E6x00. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dla wszystkich co lubią czasem policzyć sobie MHz na "sucho" ;) C2D/Q Calc v1.1e Menu główne. Po kilku próbach i sugestiach użytkowników mam zaszczyt zaprezentować kolejną wersję mojego Kalkulatora dla naszych procesorów i płyt głównych, zgodnie z sugestiami zostało poprawione kilka rzeczy oraz dodane kilka nowości. Cały opis znajduje się tutaj KLICK ME! włącznie z opisem zmian, można tam również umieszczać sugestie co należy zmienić/poprawić aby nie zaśmiecać innych tematów. Download ! Koniec przekazu i dziękuję za uwagę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Co powiecie na takie coś? E6850 @ 1.6V na AC http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=232636 :) :) :) Fajny ten procek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Co powiecie na takie coś? E6850 @ 1.6V na AC http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=232636 :) :) :) Fajny ten procek! Jak z fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Co powiecie na takie coś? E6850 @ 1.6V na AC http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=232636 :) :) :) Fajny ten procek! Mimo iż samo SS to i tak biorąc pod uwagę AC bardzo ale to bardzo przyzwoity wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Moje najwyższe SuperPI 16M jak na razie (nie patrzcie na wynik :oops: - niezoptymalizowany os). Vcore 1.55v Orthos 3600 MHz zrobiony przy Vcore 1.30v... :D Orthos 3800 MHz przy Vcore 1.4v Max FSB przy domyślnym Vcore i podniesionych VNB, VTT i VSB wszytko na AC i mobo MSI P35 Neo2-FR :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 te spi16mb to strasznie nieoptymalizowane - powinienes juz miec kolo 5:30 czasy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Spoko, właśnie postanowiłem coś z tym zrobić. Trzeba mieć w zanadrzu os pod SuperPI. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Procek złoty :D fsb nie idzie nic wyżej? W każdym razie i tak jest szansa na 9x600 na czymś zimnym :) Orthos 3800 MHz przy Vcore 1.4v - i to na AC - uła, takiego w Polsce chyba jeszcze nie było ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No skubany teraz pokazał co umie ;) Nic tylko pozazdrościć nabytku ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 no, no zaszalał ktoś pomagał czy fartnęło się :) no i te temp. masssakra ,nowa rew. robi swoje gratulsy !! jak poczekasz do jesieni to będziesz KRÓLEM AC@C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 no, no zaszalał ktoś pomagał czy fartnęło się :) no i te temp. masssakra ,nowa rew. robi swoje gratulsy !! jak poczekasz do jesieni to będziesz KRÓLEM AC@C2D Właściciel twierdzi iż pierwszy lepszy z brzegu wiec jak tu się nie rzucić na G-jajo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No masz Ci los.... :) Procek kapitalny. To aby na pewno G0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Duza ilosc studentow jeszcze w stanach wiec to dla was,E6600 Oem 129$ takie cos czesto sie niezdaza,taniocha. http://www.microcenter.com/single_product_...duct_id=0253108 Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam Zastanawiam się nad zakupem nowego procka i najprawdopodobniej będzie to E6850 ( rozważałem jeszcze Q6600 ale ze względu na to jak się grzeje i to że kompa używam głównie do grania i zabawy to tą opcję narazie sobie odpuszczę i poczekam na procki czterordzeniowe 45nm z L2 12MB :) ). Mam jedno podstawowe pytanie: Czy jest możliwośc określenia po pudełku czy jest to stepping G0, lub może ktoś wie gdzie dostanę E6850 G0 ?? Może sądzicie że lepiej jednak się narazie wstrzymać i poczekać do końca roku na Wolfsdale'a ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...